|
| Muškarcima je teško reći 'oprosti'? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 12:17 | |
| On kasni, a kada se pojavi objasni što se dogodilo misleći da je to dovoljno. Zašto je tako i zašto ženama često bude žao što su iz njihovih usta pokušale izvući 'žao mi je'?
Poznata vam je ta situacija, ili neka slična, kada ste očekivali ono "žao mi je" ili "oprosti" iz njegovih usta, i to s razlogom, a on nikako da to izusti. Zašto je tako?
Osjećate li se bolje kad vam se netko ispriča za nešto za što se trebao ispričati? Te riječi nekada dođu kao verbalni med. Toliko toga zapravo ima u tome "oprosti" ili "žao mi je" – znate da je nekome tko to izgovori žao zato što vas je povrijedio ili uzrujao, znate da želi da se osjećate bolje.
Ove izjave ponekad su važne, iako bi bilo bolje da to takvih situacija uopće ne dolazi. Idealno bi bilo nikada nikoga ne povrijediti, ali, nažalost, nije tako.
Muškarci mogu biti svjesni vlastite pogreške, ali često im je teško izgovoriti "oprosti". Smatraju da je sasvim dovoljno objasniti što se dogodilo, ili zašto su napravili nešto što nisu trebali, ili zašto nisu napravili nešto što su trebali, ali reći "oprosti" za njih je malo patetično. Oni to vide kao slabost, a ne snagu.
I zato često žene nakon što su čule objašnjenje zatraže i ispriku, ali to uglavnom vodi do druge rasprave. Na kraju sve završi tako da je njoj žao što je iz njega pokušala izvući "žao mi je".
Net.hr | |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 12:32 | |
| oprosti po meni nema veze jel se radi o ženama ili o muškarcima, to je stvar kulture i dobrog odgoja, kad nekog povrijediš da se ispričaš i kažeš oprosti! | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 12:53 | |
| Ma nije oni. kažu isto koliko i mi, samo kako je KAte napisala stvar kulture i odgoja. A i nemora to biti baš ta rijeć. Priznam i ponizno ponašanje nakon toga, ako je došlo do toga da moramo reći oprosti i žao mi je, a kad dođe do tog , njemu lakše prelazi preko usta nego meni | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 13:23 | |
| ja sam se u to uvjerila da im je stvarno to reći, barem nekima, morala sam to čupati iz usta da kažu... ne znam zašto je to tako bilo.. al opet ima i onih drugih koji ako vide da su pogriješili bez problema će to izgovoriti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 19:10 | |
| Moje iskustvo govori...da im nije tako teško reći oprosti... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 20:20 | |
| Nema to veze sa spolom |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 28.05.09 22:19 | |
| - tana je napisao/la:
- Nema to veze sa spolom
totalno se slažem meni nije teško reć oprosti kad zeznem stvar a nije ni mom dragom | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 04.08.10 10:52 | |
| - Citat :
- Osjećate li se bolje kad vam se netko ispriča za nešto za što se trebao ispričati?
Naravno da se osecam bolje.. Nema to veze sa spolom |
| | | Bobić Ljubitelj foruma
Broj postova : 3373 Datum registracije : 29.07.2010
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 04.08.10 11:41 | |
| - Ledena kraljica je napisao/la:
Nema to veze sa spolom Nema nema | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 31.08.10 17:53 | |
| - Citat :
- , ali reći "oprosti" za njih je malo patetično. Oni to vide kao slabost, a ne snagu.
ne vidim razlog da to vide kao slabost ....to mozda oni malo zatucani muskarci ..ali svaki normlan muskarac recii ce oprosti ako vidi da je pogrijesio .. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 14.09.10 10:17 | |
| - Ary je napisao/la:
- Muškarci mogu biti svjesni vlastite pogreške, ali često im je teško izgovoriti "oprosti". Smatraju da je sasvim dovoljno objasniti što se dogodilo, ili zašto su napravili nešto što nisu trebali, ili zašto nisu napravili nešto što su trebali, ali reći "oprosti" za njih je malo patetično. Oni to vide kao slabost, a ne snagu.
mislim da je ovo opet generalno uokvireno, i da ne postoji pravilo o tome. sve je individualno, kao što smo svi mi individualni. ima muškaraca (kao i žena) kojima je teško reći oprosti, a opet, s druge strane ima ih kojima to ne pada teško, jer su svjesni da oprostiti - znači ozdraviti. bilo da druga osoba oprosti tebi, bilo da ti oprostiš nekome drugome. treba znati opraštati. ali, i to se uči. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 25.09.10 17:08 | |
| Priznajem da mi je lako to reći neznancu, ali ne i voljenoj osobi... Kod njega ću se isričati na neki drugi način, djelima, postupcima, nježnostima... Neznam zašto, ali njemu mi je strašno teško reći oprosti... Ustvari preteško očito jer to nikada ne prijeđe premko mojih usana... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? 25.09.10 17:09 | |
| Eh, da , zaboravih... Zbog navedenog ne očekujem ni od njega da to kaže, mada ponekad zatražim, no kad bi on to rekao tek tada bih se zapitala koliko je stvarno kriv... bio bi mi to šok... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Muškarcima je teško reći 'oprosti'? | |
| |
| | | | Muškarcima je teško reći 'oprosti'? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 407 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 407 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|