|
| Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu | |
|
+9vladex Gracija... NeoSky Goran Niky Max ajmeivana Kikica Blizanka 13 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 16:02 | |
| Istraživanje
Jedan od pet odraslih Britanaca smatra da je sasvim uredu udariti svoju ženu ili djevojku, pokazali su šokantni rezultati studije. Razlozi zbog kojih je "OK ošamariti je" variraju od provokativne odjeće koju obuče u javnosti do flertovanja s drugim muškarcima.
Bolesna uvjerenja iznijela je britanska vlada u anketi koju je provodila ispitujući nasilje u porodici. Među ispitanicima su se našli i muškarci, ali i žene, a rezultati do kojih se došlo bit će predstavljeni u toku dana.
Ono što je posebno nevjerovatno je da polovina anketiranih smatra da za silovanje žena snosi barem djelimičnu odgovornost jer "nije jasno rekla ne".
Trećina vjeruje da je silovana žena djelimično odgovorna ako je bila pijana. Četvrtina ispitanika smatra da bi žena trebala snositi dio odgovornosti ako nosi seksi odjeću.
"Nasilje nad ženama i djevojkama je neprihvatljivo", kaže državna sekretarka Jacqui Smith. "Dosad smo zabilježili uspjeh. Nasilje u domaćinstvima se prepolovilo u posljednjih 12 godina. Ali ja želim da se pokrene nacionalna debata o tome šta se može učiniti."
Ispitivanje javnog mnijenja pokazalo je da čak trećina ljudi poznaje žene napadnute od strane muškaraca kojeg su poznavale, saznaje The Sun. (Sarajevo-x.com) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 16:35 | |
| Da,normalno da ne shvaćaju ne kad im se treba nacrtati,a bjedni ljudi koji imaju takvo mišljenje.A tek ovi da je normalno udariti ženu u kojem oni vjeku žive,nevjerovatno,samo dokaz koliko nakaradnih ljudi na ovom svjetu ima. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 16:46 | |
| Mogo bi me jednom udariti,i nikada više...ako nisam jača luđa sam... To su za mene kreteni...na koje neću ni ova slova trošiti... : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 18:41 | |
| glupost.. ne vidim razlog za to.... ako smo ljudi sve se da riješiti i dogovoriti |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 18:48 | |
| Od 5, jedan da kaže da je ženu uredu udariti, barem još jedan je slagao. Jer zapravo skoro svaki treći je uvjeren da žena zasluži batine, s vremena na vrijeme, jer............ treba ju naučiti redu, ako ju nisu kod kuće naučili.... | |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 19:35 | |
| Ono što je posebno nevjerovatno je da polovina anketiranih smatra da za silovanje žena snosi barem djelimičnu odgovornost jer "nije jasno rekla ne". svasta...koliko su plitki... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 21:17 | |
| Ja nisam među tom petinom. Samo slabići udaraju žene. |
| | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 21:21 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 18.05.09 22:33 | |
| Bravo Teo | |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 19.05.09 12:30 | |
| muškarci koji udaraju žene su kreteni svi od reda
zašto ne tuku nekog sebi ravne , obični slabići i kukavice | |
| | | Max Početnik
Broj postova : 31 Datum registracije : 15.08.2009
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 8:49 | |
| Nije UDARAC samo sakom.Rijeci mogu biti gori udarac i pogubnije poslijedice imati od fizickog napada.Zenu udariti,je najmanji problem. A,dali smo time i problem rijesili ? Sta boli vise samar ili rijec ? Ima situacija kad muskarac/zena nema izlaza,mozak blokirao i sve sto je slijedeci potez jest udarac. Stose dogadja onda? Mrznja,prezir,bjezanje od kuce itd. Ali,udarac poslije 1 do 2 sata prestaje boliti. A kada rijecima nekoga udarate,to moze i psihicke poslijedice imati. Pa vi sada birajte sto je bolje. Od udarca sakom ostane masnica ali bol brzo prodje. Rat rijeci,rane nezacijeljuju nikada,a bol zna i godinama trajati.
Kroz svoj radni vijek imao sam situacija gdje sam mogao udariti zenu,muskarca pa i dijete itd, bez ikakve daljnje odgovornosti. Vjerujte mi daje bilo trenutaka kada samo morao stati ,sabrati se i sam sebe zapitati koji je slijedeci korak. Dosta ,dosta situacija ima gdje je zena sama kriva sto je samar dobila. Ima dosta primjera,LAZ,PREVARA,NEPOSTIVANJE,NAMJERNO IZAZIVANJE KONFLIKATA itd. A zene su u tome dosta poznate da znaju konflikte namjerno izvesti.
Istiniti Primjer: Javna tajna je da ga je varala,ali ona tvrdi suprotno. Vrlo tesko za dokazati. Iziskuje puno vremena i truda i razgovora na psiholoskoj bazi dabi se doslo do priznanja koje ionako cijeli grad zna ,ali samo ti ne. Borba i put do njenog priznanja zna trajati i godinama. Ali u tim naporima dabi covjek dosao do istine ,automatski skuplja prezir a i mrznja se stvara prema njoj. E sad se postavlja pitanje,dali taj sto i iztrazuje ima tu snagu trpiti to sve dok istinu nesazna ili ce puknuti i udariti je? Ostaviti je? hmmm nemozes jos uvjek jer nisi dosao do istine prave ,jer imas samo tz. indicije koje upucivaju na to. Sto se desava sa tim Muskarcem ? Pocima pucati na nervnoj bazi. Opijanja,neodrzavanje higijene,maltretiranja,Sve mu smeta na radnome mjestu,mozda i gubitak radnog mjesta jer nema snagu da svoje boli prikrije. A ona i dalje radi sto radi.
Daj pojasnite mi malo ove stvari. Jeli nekada ipak udarac i opravdan ? | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 9:35 | |
| Udarac nikada nije opravdan...fizička bol prolazi da..ali ostaju psihičke posljedice Max....žena zaslužuje jer kako ti kažeš izaziva konflikte..ma koja notorna glupost..muškarac zna izazvati ženu...da eksplodira..pa onda ispada da je ona njega napala...Od udarca šakom nastane masnica..a bol brzo prođe...koje su to gluposti..hajde malo bolje razmisli o ovome što si napisao....mislim da si malo ishitreno ovo napisao... | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:03 | |
| Nikada ne bi udario ženu, drugo je ovo što piše Max u dijelu posta, on je zaštitar, ali u svakodnevnim situacijama, radije bi si stavio štrik oko vrata nego udario ženu, to mi je jednostavno nepojmljivo da uradim i za to razlog ne može postojati. Ne postoji taj razlog, ni bijes, ni srđba, ako si to dozvoliš, najobičnija si životinja i mjesto ti je u zatvoru jer za društvo nisu ljudi koji tuku bilo koga zbog svog nekog bijesa ili ludosti. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Max Početnik
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:18 | |
| - Nikita je napisao/la:
- Udarac nikada nije opravdan...fizička bol prolazi da..ali ostaju psihičke posljedice Max....žena zaslužuje jer kako ti kažeš izaziva konflikte..ma koja notorna glupost..muškarac zna izazvati ženu...da eksplodira..pa onda ispada da je ona njega napala...Od udarca šakom nastane masnica..a bol brzo prođe...koje su to gluposti..hajde malo bolje razmisli o ovome što si napisao....mislim da si malo ishitreno ovo napisao...
Pogresno Nikita! Udarac je opravdan ako ce jednu veliku cijelinu spasiti i ako je ugrozeno ljudsko pravo na zivot,na nepovrijedivost,na bogatstvo itd. Udarac je zadnja opcija. A fizicki napad samarom,brzo zacijeljuje. Ali psihicki napad tesko i moze imati dugotrajne poslijedice na funkcioniranje normalnoga zivota. Razmisli malo dublje. Ja imam mogucnost osobu napasti pa da niti neosjeti u pocetku vec tek tada kad joj je kasno. | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:21 | |
| Ovdje se priča o udarcima prema ženi...znači ti smatraš da je u redu udariti ženu ? | |
| | | Max Početnik
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:29 | |
- Ovdje se priča o udarcima prema ženi...znači ti smatraš da je u redu udariti ženu ?
Ja govorim o osobama. Zena je isto bice koje moze izazvati propast. Tako da nepravim razliku izmedju zene i muskarca. Ako smo u svemu ravnopravni,zasto traze zene da budu tu zasticenije? Zelite biti u rangu sa muskarcima,ok,nemam problem stim,ali nosite se onda u svemu snama. A ne kad vam padne napamet povlacite tezu " mismo zene".Trazite pravo na bolju platu,vodjenje tvrtke,vodjenje postrojbi itd. Znaci RAVNOPRAVNOST ok.. nema frke. Zena zna biti psiholoski ubojica i tu nema i nepostoji mi smo slabiji spol. Zaomije Nikita! | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:32 | |
| Ravnopravnost da....ali snaga žene i snaga muškarca je neusporediva. Žena nakon fizičkog zlostavljanja ne zaboravlja udarce...niti to prolazi...fizička bol prođe..ali ostaje ono unutra...čime se nosi svakim danom..ni kriva ...a pati...fizičko zlostavljanje ostavlja duboke psihološke posljedice.... Nema ti na čemu biti žao...svi mi imamo svoje stajalište... | |
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:35 | |
| - Max je napisao/la:
- Nikita je napisao/la:
- Ovdje se priča o udarcima prema ženi...znači ti smatraš da je u redu udariti ženu ?
Zena zna biti psiholoski ubojica i tu nema i nepostoji mi smo slabiji spol. Zaomije Nikita! Čekaj malo, zar ne mora svatko biti dovoljno toliko psihički jak, pa da intelektualno nadjača sve? Ako te netko iznervira i ti misliš da je udarac jedini realan i potreban uzvrat, to je onda primitivno, jako. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Max Početnik
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:40 | |
- Ravnopravnost da....ali snaga žene i snaga muškarca je neusporediva. Žena nakon fizičkog zlostavljanja ne zaboravlja udarce...niti to prolazi...fizička bol prođe..ali ostaje ono unutra...čime se nosi svakim danom..ni kriva ...a pati...fizičko zlostavljanje ostavlja duboke psihološke posljedice....
Nema ti na čemu biti žao...svi mi imamo svoje stajalište... Pogresno si shvatila Nikita! Ja sam ozenjen vec 18 god,zenu udario nikada nisam.Imam 2 sina koji odrastaju u ljubavi i skladu. Ja sto zelim reci,jest to da zenu negledam manje vrijednu i nesposobnu. A ako bi i zena bila faktor koji ugrozava stabilnost i sigurnost ljudskoga dostojanstva i prava na zivot udario bi. Udario ali samo ako sam siguran dabi tim udarcem zaustavio raspad i unistenje necega sto je puno puno vrijednije. | |
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:43 | |
| Ma jasno Max, to je posao, udariti nekoga kao zaštitar u obrani nekoga ili nečega je drugo, a drugo udariti ženu privatno. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Max Početnik
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:44 | |
| - Goran je napisao/la:
- Max je napisao/la:
- Nikita je napisao/la:
Zena zna biti psiholoski ubojica i tu nema i nepostoji mi smo slabiji spol. Zaomije Nikita! Čekaj malo, zar ne mora svatko biti dovoljno toliko psihički jak, pa da intelektualno nadjača sve? Ako te netko iznervira i ti misliš da je udarac jedini realan i potreban uzvrat, to je onda primitivno, jako. Gorane nismo svi psihicki iste jacine. Ima puno ljudi koji su poslije toga i na suicid spremni. To je vrlo opasna igra sa psihom. Problem je sto ljudi neznaju granice kad napadaju na mozak. | |
| | | Max Početnik
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 10:46 | |
| - Goran je napisao/la:
- Ma jasno Max, to je posao, udariti nekoga kao zaštitar u obrani nekoga ili nečega je drugo, a drugo udariti ženu privatno.
Prijatelju, ako gledas samo na " zenu udariti privatno" onda je vrlo kratka ova tema i lak odgovor. To rade samo bolesnici! | |
| | | Niky VIP član
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 12:59 | |
| Tema se i odnosi na '' udariti ženu privatno ''...drago mi je što misliš tako.Samo bolesnici mogu udariti ženu. | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu 23.08.09 20:30 | |
| JA samo znam da je inače kod nas uvaženo pravilo, da ako žena vara i skriva to, a svi o tome laju...ona je kurveštara ili tko zna što sve nije..i muškarac je u stanju kada ju uhvati u rotor otkrivanja "istine" svašta uraditi, jer on je jako povrijeđen...jako mu je ego slomljen..a ona ne bi priznala što radi..pa eto kad on poludi može ju malo napleskati i našamarati..jer proče joj ti ožiljci. E druga strana kada radi isto, to je normalno, jer oni su muškarci i to je O.K. tako večina misli... Nismo otišli dalje od pečina, u glavi...samo imamo mobitele i internet, ali u duši ih ima koji su i dalje večinom zaucani i neandertlci.. Odakle čovjeku uopče pravo misliti da je uredu da jedni mogu ovo ili ono ili bilo što naređivati ili zhtjevati..jedno od drugog.. Zbog nekog podpisanog papira...pa ako si ne valjamo...idi majke ti...pričajmo o svemu prvo..ako ne ide..razlaz... Najbolje da se tučemo i šaketamo pred djecom, što je s njihovim ožiljcima...kada će njihovi proći. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu | |
| |
| | | | Petina muškaraca vjeruje da je uredu udariti ženu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 258 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 258 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|