| Ribice kao kućni ljubimci | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 0:04 | |
| Akvarij - vodeni svijet u vašem domu
Ribe se obično svrstava u kategoriju kućnih ljubimaca. Međutim, svatko tko se njima bavi će reći kako je akvaristika nešto puno više – ljubav na granici između hobija i znanosti, uživanje u novom mikrosvijetu koji sami osmišljavamo, kreiramo i održavamo, a koji nam uzvraća ne samo estetskim ukrasom u našem domu.
Alternativa za ovaj tihi svijet ne postoji – bilo da se radi o morskom egzotičnom, ili pak o slatkovodnom akvariju, užitak u ovom djeliću prirode je dragocjen dodataksvakoj kući. Prije samostalnog ulaska u stvaranje vodenog svijeta, važno se informirati i potražiti pomoć stručnih akvarista. Akvaristika je u osnovi jednostavna, ali slijedi određena pravila. |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 0:07 | |
| Jel ima tko ribice? Ako tko ima, Jel vam se teško brinuti o njima? kako često im mijenjate vodu? Što im držite u akvariju? Ja imam dvije zlatne, imaju samo par školjkica... I Sinčić im je ubacio igračku iz kinder jaja, morskog psića, pa se i s njim zabavljaju |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 8:16 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 10:41 | |
| imam ribice, zlatne nisu mi nešto pretjerano zanimljive , ali lipo ukrašavaju prostor | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 12:46 | |
| Imala sam prije akvari i ribice,dok sam živjela sa roditeljima... Od kada sam sama imam nešto čega se i moja mama boji,a baš je bezopasna |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 12:48 | |
| Imao sam zlatne ribice nekad |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.04.09 12:51 | |
| | |
|
| |
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 27.05.09 14:31 | |
| Ja moram nabaviti akvarij i ribice. Kčer mi stalno pravi zdjelice s vodom i u njih stavlja ribice što je napravila od plastelina. Jel na itko koje ribe su onako najžilavije? Mislim da nisu preosjetljive baš da ne uginu nakon dva dana. | |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 12:48 | |
| zlatne su jedine koje mogu u hladnu vodu, sve ostale su toplovodne i onda moraš kupiti dodatne grijače, svijetlo itd. ovisi što želiš i koliko si novca spremna potrošiti? | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 13:17 | |
| ja sam imala prije zlatne ribice, al ih je brat puno hranio tako da su uginule.. |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 14:26 | |
| kiki ja sam imala prije akvarija zlatnu ribicu u kugli ali to ti je malte ne svako drugi dan ako ne i svaki dan mjenjanje vode ribanje kugle ...i moras uvijek imati kanister stajace vodfe ...jer ne smijes iz cesme....ja sam godinu dana crkavala svaki dan jer djeca su je samo gledala i hranila ...niko nije htjeo da mijenja vodu i cisti ...a akvarij manji do 20 litara kod nas je naprimjer oko 60 eura sa unutrasnjim filterom ...zracnom pumpom..i svom opremom i termometrrom....ali i to ti je zavrzlama bez obzira na filter moras svako sedam dana odliti jednu trecinu vode i nasuti novu tj opet kanistere moras imat u pripravnosti...i s vremena na vrijeme prati filter ...ali meni to nekad nije tesko ...jer mi je onda uzivanje gledat ih kako se igraju ganjaju ...pa ne bi vjerovala i svaleraju .... uvijek se nade neki dasa _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 14:33 | |
| okrugli akvarij nije dobar jer se svjetlo lomi
imam zlatne već 9 godina ( jedne te iste) , hranim ih jednom dnevno, ujutro i imam samo pročiščivać vode koji košta cca 100 kn | |
|
| |
| |
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 14:44 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 14:46 | |
| mada mislim da sam ih vec negdje postavila ...ali nema veze...ali do sad je trava izrasla pa je jos bolji...a ove male neonke i ne vide se ...ne mozes ih uhvatiti da slikas _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 14:51 | |
| jel imaš pužiće?
oni su mi preslatki | |
|
| |
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 28.05.09 15:24 | |
| imala ali me nagovorili da kupim ribu ko tigar ...prelijepa...a nisam znala da jedu puzeve ...tako da sam ostala zasad bez puzica....imala sam to jest valjda imam jos... jednu zmijicu ribu koja se samo zavlaci u kamenje i dole cisti i izade u mjesecu jednom .... ma ja ti to volim pa samo nesto dodajem ...kupujem ...mjenjam... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 29.05.09 22:26 | |
| a je leglaaaaaaaa... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 30.05.09 1:21 | |
| imao sam ribice....dvije..nekakve zlatne kao klinac.... i onda sam dobio i vodenu kornjaču....i stavio ju u akvarij sa ribicama.... ribice naravno nisu živjele još dugo.... |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 30.05.09 12:30 | |
| a miša mu korn Ja imam ribice - zlatne. Točnije, moja stara ih ima, ja se baš ne skrbim za njih. Toliko su narasle da termin "ribice" više nikako ne odgovara, to su sad somovi. Ugl, kad zaškripi poslužile bi za roštilj. Meni moja stara najjača s tim ribama - ona priča s njima, dere se "ribeee" na sav glas i tupka po staklu od akvarija piš |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 30.05.09 12:36 | |
| ala ribe, ribeee.... tvoja mama bi mogla biti kumica u ribarnici : : |
|
| |
Gost Gost
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Ribice kao kućni ljubimci 30.05.09 12:38 | |