| Fobije | |
|
+12teaa mihaela Wall-e Oleg520 Procyon Firefly Dita von Teese Ary Blizanka Kikica Goran ajmeivana 16 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Fobije 25.03.09 14:19 | |
| Riječ "fobija" ukazuje na snažan, nerealističan strah od bića, događaja ili osjećaja. Iako fobije spadaju u grupu dobro proučenih tjeskobnih poremećaja, mnogi oboljeli pate u tajnosti boreći se i padajući pod pritiskom tjeskobnog poremećaja godinama bez pomoći stručnjaka. "Oko tri četvrtine osoba s fobijama nikada ne zatraže pomoć. Naime mnoge u tome spriječava osjećaj srama jer su psihički poremećaji u mnogim kulturama još uvijek stigmatizirani kao nešto sramotno. Neki ne razumiju ni što im se točno dešava ni gdje bi i mogli pronaći pomoć, a neki strahuju i od samog liječenja.
Imate li vi koju fobiju i kako se nosite sa njom? | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 25.03.09 14:20 | |
| ja osobno imam arahnofobiju tj. strah od paukova
sve je dobro dok ga ne vidim,a onda nastaje panika | |
|
| |
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Fobije 25.03.09 14:26 | |
| Mislim da mi je jedina fobija strah od zubarskih mašinica. :scared: _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fobije 25.03.09 14:37 | |
| |
|
| |
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| |
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fobije 25.03.09 18:56 | |
| Imam fobije od zatvorenog prostora,zubara,zmija,pauka....fujj to sve...to je moja dijagnoza.... |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 25.03.09 19:07 | |
| bogata je.... | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fobije 25.03.09 19:09 | |
| |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.04.09 10:47 | |
| Ablutofobija - strah od pranja i kupanja Agateofobija - strah od ludila Agorafobija - strah od otvorenog prostora i javnih mjesta Aklufobija - strah od mraka Akrofobija - strah od visina Akustikofobija - strah od buke Algofobija - strah od boli Aliumfobija - strah od češnjaka Ambulofobija - strah od hodanja Amnezifobija - strah od amnezije Androfobija - strah od muškaraca Antrofobija - strah od ljudi Arahnofobija - strah od pauka Aritmofobija - strah od brojeva Asimetrifobija - strah od asimetričnih stvari Aurofobija - strah od zlata Aviofobija - strah od letenja Autofobija - strah od samoga sebe | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.04.09 10:48 | |
| Bacilofobija - strah od mikroba Bakteriofobija - strah od bakterija Bibliofobija - strah od knjiga Botanofobija - strah od biljaka Brontofobija - strah od munja i grmljavine Batrahofobija - strah od žaba | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.04.09 10:50 | |
| Cyberfobija - strah od računala
Deipnofobija - strah od jedenja Dendrofobija - strah od drveća Dentofobija - strah od zubara Dorafobija - strah od krzna i kože životinja Dromofobija - strah od prelaska preko ulice
Ekofobija - strah od doma Elektrofobija - strah od električne energije Ergofobija - strah od posla
Fobofobija - strah od straha Fonofobija - strah od vlastitog glasa Frigofobija - strah od hladnoće
Gamofobija - strah od braka Geliofobija - strah od smijeha Genofobija - strah od sexa Gimnofobija - strah od golotinje Glosofobija - strah od obraćanja javnosti
Hedonofobija - strah od osjećaja ugode Heliofobija - strah od sunca Hemofobija - strah od krvi Homofobija - strah od homoseksualnosti Hidrofobija - strah od vode | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.04.09 10:51 | |
| Iatrofobija - strah od odlaska doktoru Ideofobija - strah od ideja Ihtiofobija - strah od riba Ilingofobija - strah od vrtoglavice Iofobija - strah od otrova Itifalofobija - strah od ukrućenog penisa. Izolofobija -strah od samoće. Izopterofobija - strah od termita, insekata
Japanofobija - strah od Japanaca Judeofobija - strah od Židova
Kakofobija - strah od ružnoće Kaliginefobija - strah od lijepih žena Katoptrofobija - strah od zrcala Kleptofobija - strah od krađe Koitofobija - strah od spolnog odnosa Koprofobija - strah od izmeta Korofobija - strah od plesanja Kromofobija - strah od boja Kronofobija - strah od vremena Ksenofobija - strah od stranaca Kinofobija - strah od psa
Latinofobija - strah od Latina i latinskog utjecaja. Logofobija - strah od riječi | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.04.09 10:53 | |
| Megalofobija - strah od velikih stvari Menofobija - strah od menstruacije Misofobija - strah od prljavštine, stalno pranje ruku Monofobija - strah od samoće
Nekrofobija - strah od smrti
Oktofobija - strah od broja osam Onomatofobija - strah da ćete čuti određenu riječ Ornitofobija - strah od ptica
Panofobija - strah od svega Papafobija - strah od pape Patofobija - strah od bolesti Pedofobija - strah od djece Penterafobija - strah od punice Plutofobija - strah od bogatstva Pogofobija - strah od brada Proktofobija - strah od anusa
Seksofobija - strah od osoba suprotnog spola Skotofobija - strah od mraka
Tafefobija - strah od toga da budeš pokopan živ Teofobija - strah od bogova ili religije Testofobija - strah od testiranja Trihofobija - strah od kose Tropofobija - strah od promjena Tarofobija - strah od riba | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.04.09 10:54 | |
| Vestifobija - strah od odjeće Venerofobija - strah od lijepih žena Vikafobija - strah od vještica i čini Zelofobija - strah od ljubomore Zemifobija - strah od golokrtičastog štakora (Heterocephalus glaber) Zeusofobija - strah od boga Zoofobija - strah od životinja pa da nemate ni jednu od ovih?!? : | |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Fobije 05.05.09 14:51 | |
| Androfobija Itifalofobija Ergofobija ove su mi dobre... Dentofobija - strah od zubara ...za sad ovo je moja fobija ...dok se ne sjetim jos neke ... ali evo da jos malo nadopunim cudne fobije Nepofobija Strah od oblaka Epistemofobija Strah od znanja Hippopotomonstrosesquippedalio fobija Strah od dugih riječi Linonofobija Strah od traka Arachibutyrofobija Strah od putera od kikirikija zalijepljenog za nepce _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 06.05.09 12:48 | |
| Arachibutyrofobija Strah od putera od kikirikija zalijepljenog za nepce , znan da je fobija al umrit ću od smija | |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 21:17 | |
| Plutofobija - strah od bogatstva Aurofobija - strah od zlata ovo mi se ne bi moglo desiti Cyberfobija - strah od računala ovo je moja fobija _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 21:27 | |
| ima li kakvih fobija od otvorenih ormara? |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 21:28 | |
| aglofobija -strah od bola agorafobija - strah od otvorenih prostora aerofobija - strah od letenja akrofobija - strah visine amaksofobija - strah vozila,vožnje androfobija - strah muškaraca antofobija - strah od cvijeća antropofobija ljudi arahnofobija - strah od paukova astrafobija - strah od grmljavine,munja autofobija - strah od samoće(drugi naziv je i monofobija) batrahofobija - strah od žaba blenofobija - strah od neugodnih tečnosti,sluzi brontofobija- strah od nevremena glasofobija - strah od govora ginekofobija - strah od žena genofobija - strah od sexa dementofobija - strah od ludila dendrofobija- strah od drveća dromofobija- strtah od prelaska ulica emetofobija - strah od povraćanja entomofobija- strah od insekata zoofobija- strah od životinja karcinofobija- strah od raka(bolesti) klaustrofobija- strah od zatvorenih prostor kakofobija- strah od ružnoće ksenofobija- starh od stranaca kinofobija- strah od pasa linonofobija- strah od kanapa,gajtana i vezivanja mizofobija - strah odprljavštine i zaraze nekrofobija bolesti uopšte niktofobija- strah od mraka numerofobija- strah od brojeva nudofobija- strah od nagosti ofidiofobija- strah od zmija omitofobija- strah od ptica pekatofobija- strah od grijeha pirofobija- strah od vatre siderodromofobija- strah od vozova sitofobija- strah od jela tafofobija- strah od pomisli da će se biti živ sahranjen tanatofobija- strah od smrti trihofobija - strah od kose triskaidekafobija- strah od broja 13 tripanofobija- strah od injekcije fotofobija - strah od svjetlosti fobofobija- strah od straha fazmofobija- strah od duhova filofobija- strah od zaljubljivanja hemofobija- strah od krvi herpetofobija- strah od gmizavaca hidrofobija - strah od vode(drugi naziv je akvafobija) |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 22:27 | |
| filofobija- strah od zaljubljivanja
prestrašno! zamisli imat strah od zaljubljivanja! nikad ne znaš kad će te strefit | |
|
| |
Kikica VIP član
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 22:29 | |
| tanatofobija-strah od smrti, to mene malo puca , kad pomislim na nju hvata me bedara, ali imam sreče brzo sve zaboravim, pa me i to brzo pusti | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 22:33 | |
| - Kiki je napisao/la:
- tanatofobija-strah od smrti, to mene malo puca , kad pomislim na nju hvata me bedara, ali imam sreče brzo sve zaboravim, pa me i to brzo pusti
ako te "malo" puca onda to nije fobija, već samo strah, više kao strah od nepoznatog | |
|
| |
Kikica VIP član
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 22:39 | |
| Može biti, ali nevolim na nju niti pomisliti, možda sam samo preveliki egoist, pa mi guza skupa Ma ne, ne mislim na nju pa je sve O.K, ali bojim se jako. | |
|
| |
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 22:52 | |
| ma nemoj razmišljat o tome, na kraju će opet bit šta bude | |
|
| |
Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: Fobije 28.05.09 23:41 | |
| ja se bojim pauka..i to panično...neznam šta bi napravila kad ga vidim...bio on mali ili malo veći...uh... | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Fobije | |
| |
|
| |
| Fobije | |
|