Broj postova : 7245 Godine : 110 Datum registracije : 03.11.2012
Naslov: Zeljko Krznaric 05.08.14 0:09
Iz kojeg si ti svijeta iz kojeg si ti svijeta iz kojeg cvijeta dolazis zasto nisi kao i sve druge zene koje prodju kao sjene cija se ni imena ne pamte ciji se dodiri usana zaborave s prvim jutrom iz koje si ti ljubavi iz koje knjige iz kojeg romana kad mi tako bez ikakvog plana bez namjere srce lomis na dijelove i noci mi pretvaras u dane koja si ti zena kad mi pola zivota u tebe stane zbog koje zalim sve ovo sto prebrzo ide sto su jeseni blize i sto mi se suze vide prvi puta jedino si s neba mogla doci jer druge putove poznam i na njima sam s drugima bio sam iz kojeg si svijeta iz kojeg cvijeta nosis taj miris da te volim i nikad ne prebolim.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 05.08.14 0:12
TKO NIJE
Tko nije odlazio
Kroz noćnu mirisnu
Mirisnu i žalosnu kišu tuge
Taj nikad neće reći moći
Da ljubio je i volio
Kome tuga nije zidala
Gradove u kojima se skrivao
Taj nikad neće reći moći
Da je ljubav imao
Da je nebu zvijezde krao
I otkidao mirise
Tko nije pod teretom teških nota
Sa usana brisao riječi
I dušu napunio teškom bolom kišom
Taj nikad ne može pričati o sreći
Može samo živjeti onako
Plašljivo i više krišom
Tko nije sa tugom nikada pred zoru
Borbe vodio
Taj nije ljubavi bio vrijedan
Da bi se opet u ljubavi rodio.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:41
Umoran od zaboravljanja
Umoran sam već od zaboravljanja Jer uvijek nekoga treba zaboraviti Odreći se svega lijepog što je bilo I praviti se Praviti se da je to u redu Da je sve u redu Da se svijet i dalje okreće E vidiš to ja ne mogu I teško se odričem sreće Koju sam jednom pripitomio S kojom sam jednom ruku pod ruku Prkosio na sve strane I svim ljudima Ne tjeraj me više da zaboravljam Nisam ja na ovaj svijet stigao Da nešto uništavam Da iz nečeg lijepog Stvaram tužne horizonte Ja bi da se sjećam Da osjećam okus svakog poljupca I da pamtim dlanove Koji su nekad nosili sunce kroz proljeća I grijali me više nego što me može Ljeto zagrijati Ja se ne želim više uspomenama opijati Ne tjeraj me da i tebe zaboravim Kao što sam morao U zaborav zaključati svaku Riječ od koje je srce moglo ozdraviti Pusti me da rastem Da se širim ovim ljubavnim prostranstvom Ne želim više zaboravljati sve ono Što je bilo lijepo I pusti me da poput ptice krenem Da cvjetam A ne da venem u nijemom zaboravu U ledenom okovu onog što je bilo sve A sad je ništa.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:42
Jedna mala zvijezda
Istu smo boju zalaska sunca voljeli Ti s jedne A ja s druge strane svijeta Daleki a boja je ista I ljepota je ista kad se u oko useli I mi smo sigurno U neka rana praskozorja Koja lome noći Iste stvari željeli i htjeli Isti smo miris udisali noću Kad se putevi smanje I daljine se stisnu Jastuk nam je po istom mirisao voću I ti si znala što hoćeš I ja sam znao što hoću U otvorene knjige da smo mogli ući Bili bi zajedno odmah U istoj kući Od želja sagrađenoj U plavome satenu omotanoj I posutom s milijun nekih zvijezda Koje se odjednom stvore Kad ustaneš snena I otvoriš prozore s pogledom na ljubav S pogledom koji blago uspavljuje Koji daruje sve što poželiš U isto smo mjesto neba zagledani bili Ti na jednoj A ja nadrugoj strani svijeta Spojeni za uvijek S onom jednom malom zvijezdom Koja nam kroz oči šeta.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:44
U čaši kraj kreveta
U čaši kraj kreveta Malo jeseni i puno tebe Istrošeni datumi Uredno složene uspomene Tvoji dlanovi što griju I najhladnije zime I kao mjesec iznad kreveta Tvoje ime kao svijetlo Nepomućeno i blisko Iz tuge se vraćamo Malo jači nego što smo bili Korak nam isti I želje nam se pletu Kraj kreveta čaša Da se jutro u njoj okupa I da te vidim kako se budiš Kako u očima sve novo nudiš Cijelo nebo ti je u njih stalo Kao čudo koje se jednom dogodi Kao ljubav koja se sanja I čeka da dođe Pokuca na vrata I uđe zauvijek Jer dalje nemože i neće U čaši kraj kreveta Malo jeseni i puno tebe I prve kapi sreće.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:45
IMA U NOĆI Ima u noći neka tajna Neka misterija Kad ti se duša do prvog svijetla žuri Ima u noći magična sila Da mi dođeš I da pomisliš kako sI tu već nekad davno bila Ima u noći nekoj nešto Kad dan isprati Kao da se svim snagama trudi Da mi te jednom vrati.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:46
DOĐE TO Dođe to ni ne znaš kako Odjednom ti u oči uđe lako Pa zasvijetli i zaiskri Ko da ti je u oči uletjelo zvjezdano jato I ne pitaj zato Kako ljubav dođe I kako se odjednom u tebi stvori Ona je tu i samo je primi I daj joj sve od sebe Jer ona zna zašto je izabrala baš tebe.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:48
JESEN PAMTIM Jesen pamtim po mirisu tvoga parfema Pa i sada kad nas nema U slikama U šetnjama Dok ne gazimo zajedno po lišću opalom Nesretnom i žutom Dok ne palimo svijetla u očima Dok se samo javna rasvjeta prolije Po prozorima tamo gdje smo bili prije Ja znam da ne znam više Kako to jesen sama ogoljela miriše Jer važnosti više u jeseni nema A ja ih jedino još pamtim Po mirisu tvoga parfema.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 06.08.14 22:49
NA KOJOJ ĆE STRANI KREVETA ZASPATI Moje su misli za njom cvilile Kao vjetar koji ne zna kuda bi Na koju bi stranu Moje su usne za njom ludile Strašne su se želje u svako doba noći budile A u njene su oči najljepši dijelovi neba Padali bez pravila i smisla Moja je svaka misao pod njenom ljubavi pokisla I zavijala od nemoći U svakoj ponoći koju je okrznula mjesečina Pijana od strasti i čežnje neke čudne I uvijek je sve moje krenulo k njoj Dok su joj ruke i oči još budne Dok se sa snovima tek pogađa I sa zvijezdom svojom koja će više jedna drugoj dati Dok ne saznam na kojoj će strani kreveta zaspati.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 26.08.14 16:47
AKO SE JEDNOM RODIŠ Sine moj ako se jednom rodiš Samo te jedno molim Ne sudi narode po pojedincima Jer svuda postoje pojedinci I samo ljubav čovjeka poštuj Onog pravog koji će ti ljubav uzvratiti I vjeruj u malog princa i petra pana Vjeruj u dobre zvijezde i dobre ljude U dobre ceste i mostove koji su tu da spoje Vjeruj u ljepotu jer svi su ljudi isti Samo što nisu svi dobri Ali neka te ne brine Iz tvoje će dobrote niknuti milijun malih Dobrih dobrota poput cvijetova u mirisnoj zori I samo budi čovjek ako se jednom rodiš moj sine.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 26.08.14 16:48
GRIMIZNA JESEN Grimizna se jesen nečujno u dušu uvukla Potiho će kapi kiše lako pasti Mi jedini smo znali svilena moja Svijetla sjećanja upaliti I nitko od nas dvoje nije znao tako Za svakom sitnicom žaliti A kamoli za životom što se iza nas u prah pretvarao Grimizna jesen nečujno gradom šeta I ljubim ti u očima te ostatke ljeta I priznajem to je jedina divota Koja će nas pratiti do kraja putovanja Do zalaska života....
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 26.08.14 16:52
Ako odeš jednog dana
Ako odeš jednog dana ili možda nekad zbunit ćeš potoke i rijeke i zvijezda i neba odlutat ćeš tiho s knjigama pod rukom i reći ćeš nije mi žao i što će poslije taj vojskovođa bez vojske zvjezdoznanac bez vodoskoka taj neznanac u svađi napraviti kad otkrije ta svjetla i zastane dobro pripremljen na tugu ako odeš prevarit ćeš sve matematike i knjige zbunit ćeš trgove i brige ovu stanu i one druge dolazeće zore prevari ćeš more i kiše i mnogo još više od mene zaista ako odeš jednog dana ili nekad doći će u podne sjene da prekriju sve buduće moje.
Talia Ljubitelj foruma
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 04.09.14 16:25
VRAĆAMO SE Vraćamo se mjestima starim Svatko sa svoje strane U središte sjećanja putujemo I nećemo se sresti na tom putu Jer netko će od nas dvoje Zakasniti minutu Pod nekom će pokislom granom Jedno od nas biti A jedno će proći drugom stranom.
Ančica Ljubitelj foruma
Broj postova : 4287 Godine : 54 Datum registracije : 25.03.2013
Naslov: Re: Zeljko Krznaric 04.09.14 17:33
Šta ti nedostaje noćas
Šta ti nedostaje noćas mislim osim mene jer drugo je sve u redu drugo nije važno u ovoj noći jer zvijezde će ionako padati i ovdje i na zapadnim i istočnim obalama mene nešto drugo zanima mene zanima što da učinim s ovim depresivnim magnetskim poljem i kako da umaknem nepovoljnim strujanjima vjetrova s juga koji u tvom srcu stvaraju zrakoprazne prostore što ti nedostaje noćas osim kucanja sata mislim osim mene jer sve drugo nije more koje se pjeni nije to šlag na sve posebno na ono što me dovodi do ludila pazi jutra će svejedno dolaziti bez obzira na naša stanja ali mene nešto drugo zanima meni to što me ubija može biti slatko i suzama razmazano lice može i to a to što ne možeš pogledati u oči nikom hajde molim te ti baš kao neko dijete uživaš u svemu što ne možeš promijeniti ma priznaj da ti ja najviše nedostajem...