|
| Veliki pomor ribe u rijeci Bosni | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Veliki pomor ribe u rijeci Bosni 17.08.12 21:53 | |
| Građani Ilijaša primijetili su jutros oko 9 sati mnoštvo mrtvih riba kako plutaju rijekom Bosnom. Obaviještena je policija i Federalna uprava za inspekcijske poslove, čiji su pripadnici izašli na uviđaj. Mustafa Dedić iz Visokog, ribolovac i državni sudija u ribolovu, kazao je za naš portal da je od jutros na terenu. "Prizor je strašan, sve se bijeli od uginule ribe. Sa federalnim inspektorom i predsjednikom Ribolovnog društva Visoko (Halimom Ganićem, op. a.) sam na terenu. Uzeli smo uzorak vode i 5-6 komada otrovane ribe i poslali u Sarajevo na analizu. Istražuje se dalje uz vodu šta bi mogao biti uzrok trovanja", izjavio je Dedić. Fotografije koje objavljujemo snimljene su u mjestu Čekrekčije kod Visokog i tu se vidi tek mala količina mrtve ribe. Građani ne pamte ovakav pomor i kažu da još od prije rata Bosna nije bila ovako crna. Posebno alarmiraju da ljudi koji zalijevaju bašte iz Bosne to zasad ne rade, ali strahuju za životinje, koje bi mogle pojesti mrtve ribe. Složni su da onaj ko je prouzrokovao ovu ekološku katastrofu ne smije proći nekažnjeno. (Klix.ba) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Veliki pomor ribe u rijeci Bosni 17.08.12 21:56 | |
| A joj jadne životinjice, kud je voda tako niska i sve sami pličak sad ih još netko i otrovao, predivno | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Veliki pomor ribe u rijeci Bosni 17.08.12 21:58 | |
| Dedić: Zaprepašten sam koliko je ribe potrovano u rijeci Bosni Nakon jutrošnjeg frapantnog prizora u rijeci Bosni kod Ilijaša, gdje se desio masovni pomor ribe, u poslijepodnevnim satima voda je odnijela većinu zagađenja i mrtvih riba, a istraga na terenu je nastavljena. Dugogodišnji ribolovac iz Visokog Mustafa Muste Dedić rekao nam je da zaprepašten štetom koja je nanesena ovom području. "Nisam mogao vjerovati da ima toliko ribe. Ovo što se desilo je nevjerovatno. Šteta je ogromna. Potrovani su klenovi, mrene, škobalji i mnoge manje ribe. Ja sam mogao plakati", požalio nam se Dedić. O ovom događaju su obaviješteni Federalna uprava za inspekcijske poslove te MUP Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona. Glasnogovornik MUP-a KS Irfan Nefić rekao nam je da je njihova ekipa bila na mjestu događaja, potvrdila da je došlo do pomora ribe te da dalju istragu vrše Tužilaštvo i sanitarna inspekcija. Zagađena voda i ribe poslane su na analizu kako bi se utvrdilo šta je uzrokovalo pomor. (Klix.ba) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | virtuelman Početnik
Broj postova : 14 Godine : 34 Datum registracije : 07.10.2012
| Naslov: Re: Veliki pomor ribe u rijeci Bosni 16.10.12 17:09 | |
| Ma ja nek samo umiru pa cemo imat al u k :S ! sve nam ode: S | |
| | | Lily Potter Početnik
Broj postova : 24 Godine : 37 Datum registracije : 30.09.2012
| Naslov: Re: Veliki pomor ribe u rijeci Bosni 28.10.12 19:03 | |
| Kako tuzno brate dragi voda je skroz zagađena | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Veliki pomor ribe u rijeci Bosni | |
| |
| | | | Veliki pomor ribe u rijeci Bosni | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 473 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 473 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|