Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

"U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

"U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" Empty
PostajNaslov: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 10:40

"U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" 101001049

Filmska publika posljednjih dana neprestano priča o filmu "Društvena mreža", koji govori o Marku Zuckerbergu, osnivaču Facebooka, a sigurno je da posljednje ostvarenje režisera Davida Finchera neće naići na odobravanje fanova u našoj zemlji, koja se u dijelu filma spominje u izuzetno negativnom kontekstu.

Foto: AP
Naime, tokom scene u kojoj razgovaraju Zuckerberg (glumi ga Jesse Eisenberg) i njegov advokat Marylin Delpy, (glumica Rashida Jones), dotiču se i BiH.

Mark tokom razgovora gleda u računar, a Marylin ga pita šta radi. "Provjeravam stanje u Bosni", rekao je Mark, na što mu je Delpy rekla "da tamo nemaju ceste, ali imaju Facebook".

Ovo nije prvi, ali vjerovatno ni posljednji put da se naša zemlja u holivudskim ostvarenjima pominje u negativnom kontekstu, a najčešće vezano za period agresije na BiH.

I u posljednjem akcijskom spektaklu Sylvestera Stallonea "Plaćenici", Mickey Rourke u jednoj od scena govori o svojim ratnim pohodima u BiH, u kojoj je ubijao "bad Serbs" i pio šljivovicu.

Film "Društvena mreža" govori o nastanku Facebooka, o njegovom osnivaču i svemu što se dogodilo prije i poslije toga. Režiju potpisuje David Fincher, prema scenariju Aarona Sorkina, a jedan od producenata je i Kevin Spacey.

Zuckerberg navodno nije zadovoljan filmom, koji ga prikazuje vrlo negativno, pa ga je odlučio potpuno ignorisati.

Zanimljivo je da je Zuckerberg imao želju da tokom njegovog života niko ne snimi film o njemu. Želja mu se (nažalost) nije ostvarila.

izvor

"U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 16:08

"da tamo nemaju ceste, ali imaju Facebook".....joj što mrzim te pro zapadne pedere..balkanci ovakvi onakvi...a nemaju blage veze niti gdje smo svi na karti, a kamoli nešto da bi znali o manšem mentlitetu...a o stanju na cestama da ne pričam..fuj...gade mi se.
I kada smo svi tu takve seljačine pa što se onda uvijek vračaju kad nam ništa ne valja tu..nego još dođu na našu stranu svijeta i tu kupuju nekretnine.. bljuv
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 16:15

Kiki ,ovo sto je ova gore madam kazala nije bas trebalo na takav nacin ,ali rekla je istinu.

Mislim na cestovnu mrezu u Bosni koja je da bog sacuva. I ne treba mi Facebook madam da govori o njoj ,ali je istina ,istina uvijek boli...
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 16:18

Ma znam ali me razljute takve uzdignute i napuhane izjave takvih snobova bljuv
Ma nisu ni kd nas puno bolje ceste..autoput je priča za sebe..magistrae su nam protrgali dok su radili uatopu ..a jadan naj tko siđe s magistrale.. vinogradski putevi u Italiji su autoputi za nas.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 16:21

Kuzim Kiki sto zelis reci ,jesu u HR puno bolje. Kod vas je jedino najskuplja cestarina u Europi...
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 16:30

Ma nije samo nedao ti bog da registriraš auto kod nas Laughing A uostalom što nebi stavili 500eura na svaki automobila..kada imaju milion budala koji ne pitaju ništa samo plačaju. looool
[Vrh] Go down
Mjesec_tjera_Zvijezdu
Početnik
Početnik
Mjesec_tjera_Zvijezdu

Male
Capricorn Monkey
Broj postova : 5
Godine : 43
Datum registracije : 25.09.2010

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 17:38

sumrak je napisao/la:
Kiki ,ovo sto je ova gore madam kazala nije bas trebalo na takav nacin ,ali rekla je istinu.

Mislim na cestovnu mrezu u Bosni koja je da bog sacuva. I ne treba mi Facebook madam da govori o njoj ,ali je istina ,istina uvijek boli...

Napredak jedne civilizacije nije u tehnici, industriji, vec u onome koliko je ko naucio biti COVJEK. Ja sam se kao dijete igrao u blatu i bio sam sretniji od djece u zapadno razvijenim drzavama koja su imala autice, novac, autoceste, itd. Na zapadu je nestao karakter i vrijednost covjeka, jer u pitanje je samo auto i zlatna kartica. Pomoc u nevolji im nije navika. Prodali su ljubav i postali strojevi. Kakav je zivot kad covjek postane stroj dovoljno govori statistik suicidnih slucajeva, narkomanije, prostitucije u zapadno-razvijenim drzavama. Dzaba im sve te bljestave stvari, novac, zlato, kad nisi naucili biti COVJEK.

Neka meni Bosne jer ona je mjesto predaha, razgovora, okupljanja, igre, osmijeha i sevdaha. frends

[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 17:41

Mjesec_tjera_Zvijezdu je napisao/la:

Neka meni Bosne jer ona je mjesto predaha, razgovora, okupljanja, igre, osmijeha i sevdaha. frends

Tako je slažem se ja s tobom..i več vidim da će mo se baš fino družiti frends Iako ja nisam iz bosne..ali neka je se manu ;)
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime03.10.10 17:48

Slažem se sa mjesec tjera zvijezdu ,neka bosne i kad bi je svi pustili u miru bila bi super,al bosna većinom služi za isticanje negative..Šta je sve bosna prošla dobro je da nije i ono malo ceste pojela što ima cerekalo
[Vrh] Go down
mobile
VIP član
mobile

Male
Virgo Horse
Broj postova : 17288
Godine : 34
Datum registracije : 23.04.2011

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime01.05.11 8:53

kakav facebook ja cu da se potrudim da relax bude bolji od face-a
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"   "U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook" I_icon_minitime

[Vrh] Go down

"U Bosni nemaju ceste, ali imaju Facebook"
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Veliki pomor ribe u rijeci Bosni
» Stopa nezaposlenosti u Srednjoj Bosni 47,4 posto
» Euforija u Bosni nakon pobjede protiv Belgije
» Henkel otvorio operativnu kompaniju u Bosni i Hercegovini
» Ceste