Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...

Go down 
+6
jaran
Rain_Dog
Nina
Lajka
king_in_crimson
Goran
10 posters
Autor/icaPoruka
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... Empty
PostajNaslov: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime27.10.08 17:19

Zanimljivo je koliko malo ljudi u Hrvatskoj sluša jazz, blues, soul, funk i slicnu glazbu. Još je manje lokala gdje se može uživati u takvoj glazbi. Nažalost u Hrvatskoj su najaktualnije i najdostupnije cajke. Govori li to da je hrvatsko društvo u globalu vrlo primitivno? Mislim da da.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime27.10.08 20:37

Goran je napisao/la:
Zanimljivo je koliko malo ljudi u Hrvatskoj sluša jazz, blues, soul, funk i slicnu glazbu. Još je manje lokala gdje se može uživati u takvoj glazbi. Nažalost u Hrvatskoj su najaktualnije i najdostupnije cajke. Govori li to da je hrvatsko društvo u globalu vrlo primitivno? Mislim da da.

Točno... živa istina, pa mi smo balkan...htjeli mi to priznati il ne.... žalosno!
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime27.10.08 20:46

desty je napisao/la:
Goran je napisao/la:

Točno... živa istina, pa mi smo balkan...htjeli mi to priznati il ne.... žalosno!
Gdje si zadnji put uživala u takvoj glazbi? :afro:
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime27.10.08 20:48

Goran je napisao/la:
desty je napisao/la:
Goran je napisao/la:

Gdje si zadnji put uživala u takvoj glazbi? :afro:

ima tome... prije cca 4-5 mjeseci... u zagrebu kod hard rock cafe-a ima jedan birc što pušta takvu muziku... ali više kao privat koncerti...
[Vrh] Go down
king_in_crimson
Zagrijao tipkovnicu
king_in_crimson

Male
Aquarius Rooster
Broj postova : 395
Godine : 66
Datum registracije : 21.10.2008

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime03.11.08 23:17

Zato jer ljudi nje mogu shvatiti takvu vrstu muzike.

Isti ti je rac sa progressive metalom - jako malo ljudi ga shvaca (ja medu njima).
[Vrh] Go down
Lajka
Zagrijao tipkovnicu

Female
Broj postova : 719
Datum registracije : 02.11.2008

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime04.11.08 12:16

Goran je napisao/la:

To stoji za cajke,pola grada samo ori cajkom što je i više nego žalosno.
Evo ja ću dati za primjer jedan birc u koji sam ja obožavala ići sve dok nije postao cajkaški birc. Rolling Eyes
Slušala se samo rock glazba,svaki dan neki bend je svirao,luda atmosfera,ljudi puno i sve i onda samo jedan dan se birc zatvara da bi za koji mjesec otvorio birc u kojem se pušta samo cajka...i što reći onda na to???? :evil:
[Vrh] Go down
king_in_crimson
Zagrijao tipkovnicu
king_in_crimson

Male
Aquarius Rooster

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime04.11.08 17:06

Tako je bilo i kod nas u Rijeci - "Točka." je bila cisti rock/metal klub dobrih 10-ak god da bi se zatvorila i ponovno otvorila kao "Alter Ego" di se pustala electronica i techno, pa nakon toga i jos uvijek sad aktualan "Mangos" di se pustaju sam cajke.

Sad but true.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime05.11.08 11:20

Mislim da se takva glazba dovoljno ne "promovira" što vjerovatno tim ljudima koji stvaraju tu vrstu muzike nije ni bitno jer se ona ne stvara za prodaju (kao pop hitovi, cajke i sl.) već za istinsko uživanje. Na taj način klinci od malih nogu su bombardirani popularnom glazbom, a tek manji broj njih zaviri u one druge kutke glazbenog svijeta. Možda je i bolje da je sluša manji broj ljudi, ali da ostane takva i da se ne komercijalizira.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime05.11.08 13:15

lady in black je napisao/la:
Goran je napisao/la:

To stoji za cajke,pola grada samo ori cajkom što je i više nego žalosno.
Evo ja ću dati za primjer jedan birc u koji sam ja obožavala ići sve dok nije postao cajkaški birc. Rolling Eyes
Slušala se samo rock glazba,svaki dan neki bend je svirao,luda atmosfera,ljudi puno i sve i onda samo jedan dan se birc zatvara da bi za koji mjesec otvorio birc u kojem se pušta samo cajka...i što reći onda na to???? :evil:
Hajmo otvoriti birc u Vinkovcima po našem ukusu! ;)

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
king_in_crimson
Zagrijao tipkovnicu
king_in_crimson

Male
Aquarius Rooster

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime05.11.08 15:13

tana17 je napisao/la:
Mislim da se takva glazba dovoljno ne "promovira" što vjerovatno tim ljudima koji stvaraju tu vrstu muzike nije ni bitno jer se ona ne stvara za prodaju (kao pop hitovi, cajke i sl.) već za istinsko uživanje. Na taj način klinci od malih nogu su bombardirani popularnom glazbom, a tek manji broj njih zaviri u one druge kutke glazbenog svijeta. Možda je i bolje da je sluša manji broj ljudi, ali da ostane takva i da se ne komercijalizira.
Najbolja recenica koja opisuje vecinu ljudi i njihov ukus u glazbi:

LJUDI SLUSAJU ONO STA I ME SE NUDI!
[Vrh] Go down
Nina
Početnik
Početnik
Nina

Female
Cancer Dragon
Broj postova : 62
Godine : 36
Datum registracije : 28.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime31.03.09 18:45

Zato što blues i soul ponekad bacaju u depru, a i ukusi su različiti! Ljudi više vole veselu plesnu glazbu, najčešće lake note. cerekalo:
[Vrh] Go down
Rain_Dog
Početnik
Početnik
Rain_Dog

Aquarius Cat
Broj postova : 33
Godine : 37
Datum registracije : 16.11.2009

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime16.11.09 16:09

Nina je napisao/la:
Zato što blues i soul ponekad bacaju u depru, a i ukusi su različiti! Ljudi više vole veselu plesnu glazbu, najčešće lake note. cerekalo:

Ne bi se složija da je blues depresivan, osim možda ako se svira u molu, ali onda je više sjetan nego depresivan. Hoću reći da se na blues svirci može pošteno dernečiti i u principu za mene nema bolje vesele plesne glazbe.
E sad što se tiče lokala di bi se takva muzika svirala, ima ih ali uglavnom u Zagrebu. Imaju par jazz klubova i kafića, a u purgeraju znaju bit blues svirke. Nedavno je bija Sonny Rollins u lisinskom, tako da što se tiče Zagreba nema zime. Ali problem je u ostalim gradovima di je to slabije. Mislim bi svaki grad tribao imat bar jedan kafić ili klub sa takvom živom svirkom jednom tjedno. Što se tiče Jazza, ponekad znaju biti svirke u kazalištima, samo to mi je nekako sterilno, najbolje je u zadimljenom lokalu, za stolom uz kriglu piva. ;)
[Vrh] Go down
jaran
Zagrijao tipkovnicu
jaran

Male
Sagittarius Dog
Broj postova : 264
Godine : 29
Datum registracije : 07.12.2009

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime07.12.09 3:07

Goran je napisao/la:
. Govori li to da je hrvatsko društvo u globalu vrlo primitivno? Mislim da da.
Ovdje treba to prosiriti na cijeli prostor bivse YU ali se s tobom ne slazem
Naime takav je nas mentalitet, mi se volimo veseliti
Volim ja svasta slusati ali ne mogu svaki dan slusato to sto si u uvodu naveo, jednostavno se trebam tako osjecati da bi to pozelio
A kada se popije , ma brate neka je "drmiguz", jer tada mi je najbolje kada sam opusten
Ali recimo Bolero (Moris Ravelo)mogu slusati kod kuce u miru kada sam sam, eto ovo je bio samo jedan mali primjer
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime07.12.09 7:32

tek sad vidim ovu temu ...slazem se sa jaranom...ovu muziku volim slusat u kuci na miru...jednostavno uzivati ...ne mogu je slusati vani u kaficima i sa drustvom ....jednostavno mislim da je to muzika za slusat ono za svoju dusu ili u zagrljaju s nekim....jer ona me smiruje kad su mi misli u haosu ...i zato se mozda cini da je mnogi ne slusaju ...a vjeruj da se slusa ..kod kuce ..u autu ...a kod nas imaju cesto koncerti po clubovima ...u Coloseumu..u BKC-u...a imamo i festival jazz-a gdje dolaze iz svih zemalja ...i mislim da se dosta slusa ...samo sigurno se nece cuti po raznoraznim caficima .... Smile

Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime14.12.09 20:48

Nekada mi je ugodno čuti malo soula..bluza..ali jazz..me živcira..
Večinom njega vole oni koji ga izvode i koji sviraju neki instrument..jer on dopušta puno solo dionica u nekoj izvedbi..baš je za guštanje muzičara.
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime11.09.10 8:53

Pa pametnih je uvek manje... tease
Trudim se da ljude ne klasiram po tome ko sta slusa, kako se oblaci i to...ali ne mogu shvatiti kako neko moze da slusa Seku Aleksic i kompaniju.... glavom u zid
Ja volim jazz i blues...ne slusam bas cesto, ponekad kad mi dodje, ali uzivam maksimalno u toj muzici...
[Vrh] Go down
mobile
VIP član
mobile

Male
Virgo Horse
Broj postova : 17288
Godine : 34
Datum registracije : 23.04.2011

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime28.04.11 16:13

nije aktuelna
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...   Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul... I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Zašto malo ljudi sluša jazz, bles, soul...
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Zašto su ljudi ljubomorni na uspijeh drugih ljudi?
» Zaradite malo novca ljudi, pogledajte !
» Zasto ljudi lazu bez razloga...?
» Zašto se ljudi odlučuju imati djecu?
» Zasto ljudi kriju svoje godine???