|
| Čak 130.000 građana u dobi do 29 godina nije radilo ni jedan dan | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Čak 130.000 građana u dobi do 29 godina nije radilo ni jedan dan 30.03.12 19:47 | |
| Informatičar Denis (23) i hotelijerski menadžer Nikola (24) Bosman, braća iz Koprivnice, otputovali su danas u Düsseldorf, odakle će u Toronto. U Kanadu odlaze jer ne mogu naći posao u struci. Ondje su rezervirali hostel, spremni su raditi sve dok se ne snađu. Njihov odlazak u pečalbu komentirao je ministar rada Mirando Mrsić. – Bilo bi mi drago da su uspjeli pronaći posao u Hrvatskoj, ali mi imamo 130.000 mladih do 29 godina koji nisu radili ni jedan dan. I u drugim je europskim zemljama velika stopa nezaposlenosti mladih. Vlada je stoga i pokrenula jednu od mjera aktivne politike zapošljavanja - omogućit će pripravnički staž, a pripremamo zakonodavne izmjene kojima bismo proširili spektar zanimanja za koja je to moguće učiniti. No, jedina prava mjera je otvaranje novih radnih mjesta – kazao je ministar Mrsić. – Nadamo se da ćemo tamo biti plaćeni dovoljno za pristojan život. Ovdje možemo zaraditi 3000 ili 3500 kuna, oženiti se, imati obitelj, kupiti kuću i automobil na kredit i kada sve to otplatimo, sa 60 ili više godina, umrijeti – kazala su nam braća Bosman. Izvor _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Čak 130.000 građana u dobi do 29 godina nije radilo ni jedan dan 30.03.12 20:09 | |
| ..da sam ja na mjestu naših državnika ja bih smislila neku bolje rečenicu od..Bilo bi mi drago da su uspjeli pronaći posao u Hrvatskoj..sram ih bilo. Iz moje uže obitelji nećak će najvjerojatnije u Kanadu i mladi bračni par, također naš rod odlazi u Kanadu. Nije li to previše budući da ih po tome dvoje iz moje obitelji odlazi van, a i onako smo zemlja sa visokim moratlitetom, tko će im plaćati fotelje ako radi sposobni odlaze van. | |
| | | | Čak 130.000 građana u dobi do 29 godina nije radilo ni jedan dan | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 493 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 493 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|