|
Autor/ica | Poruka |
---|
Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:41 | |
| Kineska stolica
Doktorica je bila Našminkana kao kurva. Sjedila je u pletenoj Kineskoj stolici. Uzela me u krilo I mazila poput djeteta, Pričala mi priču O magičnom kraljevstvu.
U toploj spavaoni Željezni kreveti. U drhtavim rukama Nabijeni revolveri. Svakom ista doza, Vrijeme je za spavanje. Noćas ne trebam priču O magičnom kraljevstvu.
Zabranjeno snivanje, Dozvoljeno spavanje. | |
| | | Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:41 | |
| Kineski bicikl
Hej, tu smo rođeni ti i ja, Jedinstvena zemlja, čarolija. Crveni barjak nebom se vije, Sretna smo braća, vino se pije.
Točno u 7 sirene nas zovu, Stvaramo raj na Zemlji za sitnu lovu. Pred nama stoji život, stoji cijeli vijek, 70 nam je godina tek.
Da nam je bicikl iz Kine, Pa da svako krene s njime Kud on želi. Da nam je bicikl iz Kine, Makar se i na njemu gine, Ne daj Bože.
Hej, generacija smo sretnika, Vežu nas mostovi od čelika. Pjevajmo braćo, svi u jedan glas: Nitko neće razdvojiti nas. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:42 | |
| Kraljica cigana
Sunce nikad ne zalazi u njenom kraljevstvu, Poput ptica, djeca lete bijelim nebom. Modre kise kriju se u njenoj kosi, U zjenici iskra sto vjecnu vatru pali.
Ona je kraljica cigana, i njenim robom postao sam ja. Ona je kraljica cigana, i njenim robom postao sam ja.
Unistila mi tijelo, a dusu prodala djavolu, Bio sam pseto sto je cuva staklenih ociju. Vilenjaci kriju se u njenoj dusi, Krunom od perja ukrasila je svoju kosu.
Ona je kraljica cigana, i njenim robom postao sam ja. Ona je kraljica cigana, i njenim robom postao sam ja. | |
| Lice ljubavi
Imala je male grudi Oci krupne, plave Tuzna usta njezna i meka.
Otisla je posve sama U suton bijelog otrova Opijena mirisom ljetnog neba.
Trazila je lice ljubavi Sto u snovima uvijek se javi Trazila je cistu obalu Da na njoj zivi bar jedan dan.
Imala je divlju kosu Daleku od svakog cvijeca Njeznu kosu toplu poput neba.
Otisla je posve sama U suton bijelog otrova Opijena mirisom ljetnog neba.
Trazila je lice ljubavi Sto u snovima uvijek se javi Trazila je cistu obalu Da na njoj zivi bar jedan dan. | |
| Ljetne djevojke
Sunce voli lijepe djevojke Ljeto vole slatke curice One govore o ljubavi One predaju se radosti Sunce vole lijepe djevojke Ljetne djevojke Ljetne djevojke Ljetne djevojke
Sunce skida sa njih haljine Usne su im zrele, zrele maline One govore o snovima One govore o bajkama Sunce voli lude djevojke Ljetne djevojke Ljetne djevojke Ljetne djevojke
Sunce voli lijepe djevojke Ljeto vole slatke curice 2X
Sunce voli lijepe djevojke Sunce skida sa njih haljine Lijepe djevojke | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:43 | |
| Ljubavna mašina
Smrad laži noćas se širi Niz tvoju ulicu malu. Suze teku niz moje lice, Opet od mene praviš budalu.
Zašto kažeš "volim te", Kad ti više ništa ne vjerujem. Budi bar jednom bez šminke, Ljubavna mašina za paru.
Ako me ikad ponovo sretneš, Nemoj bježati od mene. Ja te neću sigurno vidjet', Zauvijek si prozirna za mene. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:43 | |
| Ljubomora
Moram da ti kazem nesto Ljubomoro Da ne pravis od mene kretena Ljubomoro.
Dal' se nocu njoj netko prikrada Srce moje puno je jada Nikad necu znati dal' je moja I sve je to zbog tebe, ljubomoro.
Moram da ti kazem nesto Ljubomoro Da ne pravis od mene kretena Ljubomoro.
Da li ona samo mene ljubi Srce moje hoce da poludi Nikad necu znati sto je ljubav I sve je to zbog tebe, ljubomoro. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:44 | |
| Moja ljubavi
Čelik u veni punoj kiše, Čelik u glavi kada snivam, Čelik u oku punom leda, Čelik u srcu kad te trebam.
Pjesma u duši punoj ljubavi, Pjesma u glavi kada snivam, Pjesma u oku punom neba, Pjesma u srcu kad te trebam. | |
| Moja zemlja
Kao pjesma najljepša, Moja je zemlja. Kao majka jedina, Moja je zemlja.
Ljubav i bol, To je moja zemlja. Radost i tuga, To je moja zemlja.
Ostani tu, Tu je tvoj dom. Ostani tu.
Kao tajna sanjana, Moja je zemlja. kao vječnost željena, Moja je zemlja.
Ljubav i bol, To je moja zemlja. Radost i tuga, To je moja zemlja. | |
| Moramo zamoliti prolaznike
Utopit će se ovi dani U ono što nas čeka. A stanica sa koje se polazi Bit će pusta i daleka.
Moramo zamoliti prolaznike Da ne gaze onaj dio grada U kojem se nekada voljelo, A sad se eto strada.
Pričali su mi dok smo bili djeca Da ljudi žele ljubiti. Sad na vratima kucaju vojnici, Tražeći nešto za ubiti.
Utopit će se ovi dani U ono što nas čeka. A stanica sa koje se polazi, Bit će pusta i daleka. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:45 | |
| Mutna rijeka
Kroz moj rodni grad Nekad davno tekla je rijeka Jedna obala bila je bijela A druga kazu crna.
Uz most podignut je hotel U kojem danas gradani ubijaju vrijeme Dok mladi peticiju pisu Jer bacen im je prijatelj sa drugog kata.
O moj mili Boze Dal' je to stvarno bila samo sudbina. O moj mili Boze Dal' je to stvarno bila samo sudbina.
Danas kroz moj rodni grad Tece rijeka ka plavom moru Uz obale njene bijele Tece voda posve mutna. | |
| Na kraju stoljeca
Molim da vec jednom dodje do razoruzanja kako bi mladosti zivjela bez crnih stanja
Dok ljubim tvoje preplasene oci i sam sam preplasen zbog ljudske nemoci Djevojko s kraja dvadesetog stoljeca | |
| Na palubi jada
Na palubi jada, lezim bez sna Omamljen teskim vjetrom, umoran od pjesama.
Zamolicu mornare da pjevaju soto voce Razdiru mi srce i tjeraju suze.
Umrijecu u luci u kojoj se toce vina Crvena ko jutra.
Mladi mornari, razapnite jedra Jer morski vuci bacaju sidra.
Umrijecu u luci u kojoj se toce vina Crvena ko jutra. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:46 | |
| Na proplanku čeka cvijet
Kao da smo se zaželjeli Dinosaurusa i visoke paprati. Kao da ne znamo Da na pepelu neće nicati cvijet. Kao da svi želimo postati astronauti, I pobjeći u neki drugi svijet.
Kakve se sve ludosti Ne vrzmaju u ljudskoj glavi, I kako sad stoje stvari, Ljudski rod neće da se proslavi.
Kao da smo se zasitili Prijateljstava i nježnih ljubavi. Kao da smo zaboravili Da na proplanku čeka cvijet. Kao da ne znamo više da uživamo U ljepoti kojom se okitio ovaj naš svijet. | |
| Ne želim da te izgubim
U bjelini sobe Bolesnik sanja sutrašnju operaciju. Na sastanku, Govornik iznosi program za novu akciju. Žene iz susjedstva, Negdje predveče, spominju emancipaciju. Narkomani u diskaću Saznaju za poslijeponoćnu raciju.
Ti kasniš kao i uvijek, A ja čekam, Jer ne želim da te izgubim.
Sa prozora starogradnje Violinista po ulici prosipa varijaciju. Starica je na tržnici izložila Posljednju cvjetnu kreaciju. Jučer je objavljeno Da su svi prisutni osudili tržišnu separaciju Danas, Na drugoj strani, Kako ta nova bomba Izaziva neslućenu radijaciju.
Ti kasniš kao i uvijek, A ja čekam, Jer ne želim da te izgubim. | |
| Ne cvikaj generacijo
Nebo je olovno, vjetar kresti Neki su vec pobjegli u gudure Ti ne bjezi, stani, stani Sjedi, jedi, sjedi, jedi.
Sto te panika hvata Nece biti, nece biti treceg svjetskog rata.
Gospoda lazu, spiker kresti Neki su zaglavili u psihozi Ti ne bjezi, stani, stani Sjedi, jedi, sjedi, jedi.
Sto te panika hvata Nece biti, nece biti treceg svjetskog rata.
Necemo valjda biti mi ta nesretna generacija Na kojoj ce se izvrsiti velika posljednja racija. | |
| Ne daj sina za mušku drolju
Prije nego što kreneš u noć Odnesi smeće, Pročitaj još nešto iz knjige, Ne povećavaj roditeljima brige.
Ti si, Ti si tako razuzdana, I ponekad rasplakana. Ti si tako nasmijana.
Riješila si se drugog stanja. Možda je tako najbolje, Jer bi te pokopala Lokalna izdanja.
Ti si, Ti si tako razuzdana, I ponekad rasplakana. Ti si tako nasmijana.
Ako nekad i rodiš sina, Ne daj ga za mušku drolju, Ne daj ga za glavoklimvca, Ni pseudointelektualca.
Ti si, Ti si tako razuzdana, I ponekad rasplakana. Ti si tako nasmijana. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:47 | |
| Ne računaj na mene
Došao sam da ti kažem da lažeš. Nemoj tražit riječi, jer ja te ne čujem. Srce mi kuca 120 puta u minuti, Zaboravi mi ime, i telefona broj Zauvijek.
Dosta mi je tvojih riječi i obećanja, O, kako sam bio blesav i naivan. Bila si sav moj svijet sve do juče, Al' došlo je vrijeme kad moram Da ti kažem:
Ne računaj na mene, Ne računaj na mene.
Došao sam da ti kažem da lažeš. Nemoj tražit' riječi, jer ja te ne čujem. Želio sam da zauvijek budemo slobodni, Al' tvoje laži teški su okovi. | |
| Ne tuguj
Odlazim, al' ne odlazim zbog tebe. Tužno je sve oko mene. Tražit ću neke druge žene, Sjeti se, i ne tuguj zbog mene.
Pala je prva hladna kiša. Postao sam lud od samoće i vina. Bila si moja prva ljubav, A iza nas jesen, tišina.
Ne plači, ti nisi sama, Tebe zvjezde raduju. Ne plači, ti nisi sama, U tvojoj duši zvjezde stanuju.
U mojim mislima ostati ćeš vječno. Kad sretnem te, neću reći zbogom. Ne reci mi: "još uvijek te volim", Ne tuguj, nikad nisi sama. | |
| Nešto nam holivudski reci
Zahvaljujući međudržavnoj razmjeni Ti svoj četvrti razred pohađaš u Americi. Ispričaj nam nešto kaubojski, Nešto nam holivudski reci.
Ne piši više Kako je obitelj kod koje živiš Prepuna malograđanskih manira. Rađe nabroj koncerte, I što se po diskaćima svira.
Otkud taj strah i dosada, Otkud takva nostalgija, Zar te ne uzbuđuju Broadway, Disneyland, Niagara, C.I.A.?
Ne piši više Kako je sve to trulo, Zatupljujuće Kompjuterizirano. Rađe pošalji neku “Harward” maju, Opiši 12 TV programa od jučer.
Otkud taj strah i dosada, Otkud takva nostalgija, Zar te ne uzbuđuju Broadway, Disneyland, Niagara, C.I.A.? | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:48 | |
| Nek vam je sa srećom
Neuroze i alkohol Rađaju debile, Iako su im majke Ljepotice bile.
Rađaonom kriče Novi narkomani, Pravljeni u bašti Opojne nemani.
Nek vam je sa srećom U krevetu i izvan kreveta, Čuvajte se samo Nezdravog djeteta. | |
| Netko dobar, netko zao
Tu na kraju autostrade Prst je gore, Malo nade. Autostper samcat čeka Da zastane izdaleka, Netko dobar, Netko zao, A tko bi ga uvijek znao.
Kraj prašnjavog bijelog puta, Na ležištu od kaputa, Autostoper samcat čeka Da zaluta izdaleka, Netko dobar, Netko zao, A tko bi ga uvijek znao. | |
| Nikad više
Našao sam tvoju sliku U starom albumu; Ispod prašine bijelog cvijeta Ubranog davno, Jedne subote u maju.
O kako mi nedostaješ.
Prošlo je puno dana Od one tužne zime. Sjećaš li se zadnjeg putovanja: Gasilo se sunce u moru čežnje, Vjetar je odnosi naše misli.
A ti i ja, Bili smo dvije ptice, Zarobljeni u kavezu Godinama, I nikad više.
Kako bih volio Da te ponovo sretnem, A da ne ostanem bez daha. Kako bih želio Da si ponovo ovdje, Daleko od tvojeg sivog grada.
Jer ti i ja, Bili smo dvije ptice, Zarobljeni u kavezu Godinama, I nikad više.
(Bila je to pjesma za dame u lijevom uglu. Želimo Vam svima laku noć. Vidimo se sutra, opet, na ovom istom mjestu. Dođite, laka Vam noć.) | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:49 | |
| Nježan i mlad
Bio sam nježan i mlad, A ona iskusan vuk. Pružao sam svu ljubav, I mogao umrijet’ za nju.
Htio sam da bude moja, Što bilo je vrlo teško. Imala je sina i muža, I sve je bilo kao ružan san.
A govorili su mi: Čuvaj se, ne daj se, Ona je žena, Nemoj biti lud.
Govorilo se samo o nama, Jednog dana ona je nestala. Ostao sam posve sam, Tužan i ne više mlad. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:49 | |
| Novi karijerista
Novo, novo, Najnovije, Novi karijerista Jedan, pedeset, možda već i trista. U početku neprepoznatljiv, Podsjeća na gladne, Tužne, skrušene, Skrušene i jadne.
Velike su štetočine junaci karijerizma, Naročito u vrijeme samoupravnog socijalizma.
Novo, novo, Najnovije, Novi karijerista, Jedan, pedeset, možda veći trista. Kad učvrste pozicije Lica im postaju ohola, I žive život Bez ikakvih skrupula.
Velike su štetočine junaci karijerizma, Naročito u vrijeme samoupravnog socijalizma. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište | |
| |
| | | | Atomsko Sklonište | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 237 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 237 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|