|
| Atomsko Sklonište | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:32 | |
| Žar ptica
Vidio sam noćas žar pticu, Na sred svijetlog trga kako spava. Prišao sam joj tiho, posve blizu, Htio sam je ulovit tebi za ljubav.
Al' ona nikako nije htjela Da je predam tebi na dar.
Ušao sam u rajsku šumu, Vidio sam ovcu od suhog zlata. I dok je ona mirno pasla travu, Htio sam je ulovit tebi za ljubav.
Al' ona nikako nije htjela Da je predam tebi na dar. Uvijek samo tebi sve sam davao, Ali nisam znao da si tako nevjerna.
Ušao sam u tvoj omiljeni bar, Jedni drugima čitaju crnu sudbinu. Cvjetne vijence plela je stara ciganka, Htio sam joj ukrast' crvenu ružu.
Al' ona nikako nije htjela Da je predam tebi na dar. | |
| | | Zgubidan Totalno relaxiran
Broj postova : 1942 Godine : 47 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 13.04.2011
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:33 | |
| Želja za željom
Svojoj kćeri mjezimici Sretan put do Havaja, Želi zabrinuti tata Koji je skromnu odgaja.
Zahvalna rodbina, Svi bliži rođaci, Još jedno hvala mornaru Za šverc u luci.
Svom dragom sinu, Da ne pješači na faks, Mama daruje “Mercedes” Za psihički relaks.
Rastavljnim roditeljima Godišnjicu braka, Čestitaju ostavljena djeca I njihova baka. | |
| Čedna gradska lica
Kompleksaši, Titulaši, Što sanjate, Što vas plaši Usred svoje mračne moći, Vi živite u samoći.
Dok jurite za lovom, Čedna gradska lica, Pokraj vas će umrijeti I posljednja jata ptica.
Bolujete od visina, I velikih zapremina. Dvjesto rata, Sto kvadrata, Na tri kata.
Dok jurite za lovom, Čedna gradska lica, Pokraj vas će umrijeti I posljednja jata ptica. | |
| Čuvaj se čistuanca i ljudi bez mana
Začeta si usred proljeća, Kroz ljubav u nabrekloj travi. Ali ne znaš Kad će netko da te zavoli, A kad da ostavi.
Dok u tvojoj zgradi Svi pate od neuroze, Ili ravnih tabana, Ti si prosto rečeno Jedra, zdrava i nasmijana.
Te zavisti što te zapljuskuju, Što dolaze sa svih strana, To su malograđanske vrline Čistuanca i ljudi bez mana.
Kad izguraš školske klupe ljubavi I još neke peripetije, Pojavit će se proljeće, Možda još zelenije i svijetlije. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:34 | |
| Bez kaputa
Zbog tebe sam navlacio odijela, jer samo si me takvog htjela. I zbog jedne smijesne kravate, uspjeli su da te odvrate.
Dusa mi ulicom luta, bez kaputa, bez kaputa, srce mi kuca jace, spale su mu hlace. Dusa mi ulicom luta, bez kaputa, bez kaputa, a glava ne da mira, bez sesira, bez sesira.
Zbog tebe sam stavljao manzete, za uzdahe kad nas netko sretne. A onda je doslo do skandala, kad su mi dva dugmeta otpala.
Dusa mi ulicom luta, bez kaputa, bez kaputa, srce mi kuca jace, spale su mu hlace. Dusa mi ulicom luta, bez kaputa, bez kaputa, a glava ne da mira, bez sesira, bez sesira. | |
| Bogovima si nabijala rogove
Bila si plivačica Igračica, U bundama od astragana Bez gaćica. I uvijek si tankovita Plahovita, U rukama plahovita Rovita.
Ljepotom si izluđivala Jadne i uboge, Bogovima si nabijala rogove.
Nadmoćna u vrtu svog raja U salonu uličnog šminkeraja, A onda tužna Pod strehom kućica periferije.
Ljepotom si izluđivala Jadne i uboge, Bogovima si nabijala rogove.
Dal’ si još do svanuća naivna Kao one noći iza kina? Dal’ si još onako strastvena Kao one noći poslije nevremena?
Ljepotom si izluđivala Jadne i uboge, Bogovima si nabijala rogove. | |
| Ciganka
Ciganka mi kartu bacila, Vječnu ljubav s tobom prorekla. Ne vjeruj mi, nisam čovjek taj Što će tebe odvesti u raj.
Ciganka mi svu noć gatala, Naša srca zauvijek se rastala. Vjeruj draga, moja nisi ti, Ja te nikad neću voljeti.
Ciganka mi svu noć gatala, Naša srca već se raspala. Vjeruj draga, moja nisi ti, Ja te nikad neću voljeti. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:35 | |
| Cocaine Baby
Vjetar udara u obalu I ruši borove djetinjstva. Morske ptice su pobjegle, A ti se skrivaš ispod valova.
Ti ploviš kroz maglu ove jeseni, Tražiš obalu od zlata i sedefa. Ljeto odlazi vatrenim kolima, Sa konjima smrti i grivama od straha.
Cocaine baby, gdje si sad. Tvoja su mora bez obala. | |
| Da li je dozvoljeno razgledavanje vašeg vrta
Prošetam tako slučajno Uz vaš raskošni vrt Mrko me zagleda Onaj ružni hrt I kao u literaturi Iz Habsburških dana Sunce se lagano prikrada Između njegovanih grana
Usred te puste i nepotrebne raskoši Primjećujem da gajite svinje i kokoši Usred te puste i nepotrebne raskoši Primjećujem da gajite svinje i kokoši
Prošetam tako slučajno Uz vaš raskošni vrt I sada mi je jasan Vaš životni put I kao u literaturi Iz Habsburških dana Vlada se vaša kći U sjeni njegovanih grana
Usred te puste i nepotrebne raskoši Primjećujem da gajite svinje i kokoši Usred te puste i nepotrebne raskoši Primjećujem da gajite svinje i kokoši | |
| Djevojka broj 8
Hej soferu kondukteru,zaustavi vracam kartu Jer nje nema na sjedistu,na sjedistu s brojem 8 Da li je neko vidio djevojku koju volim Hej soferu kondukteru zaustavi vracam kartu
Zaustavi vracam kartu (Hej soferu kondukteru)
Hej covjece prolaznice zastani pa mi reci Da li je prosla tu djevojka sa brojem 8 u ocima Optrostite ja sam sanjar 8 dana 8 noci Oprostite bas nju volim onu koja nece doci
Oprostite bas nju volim onu koja nece doci (Hej soferu kondukteru) | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:36 | |
| Do ponoci, od ponoci
Tu u sjeni od agava Gdje i more tiho spava Ljubljah tvoje crne oci Do ponoci, od ponoci.
Ti voli svog mornara Jos ovu noc Jer nitko ne zna Kad ce mornar opet doc.
Tu u sjeni od agava Gdje se more hucno pjeni Davala si sebe meni Do ponoci, od ponoci.
Ti voli svog mornara Jos ovu noc Jer nitko ne zna Kad ce mornar opet doc.
Tu u sjeni od agava Gdje pocinje neman plava Zarobljen sam u samoci Do ponoci, od ponoci.
Ti voli svog mornara Jos ovu noc Jer nitko ne zna Kad ce mornar opet doc. | |
| Dok se tijelo tvoje vidi
Sa pučine stižu glasi Da će mjesec da ugasi. Legni gola na sred hridi, Da se tvoje tijelo vidi.
Kad zapamti dobre grudi Mjesec mora da poludi. Kad zapamti tvoje grudi Mjesec mora da se budi.
Zauvijek će sunce zaći, Tko će tada da te svlači? Ležiš gola na sred hridi Dok se tvoje tijelo vidi. Kad zapamti dobre grudi Sunce mora da poludi. Kad zapamti tvoje grudi Sunce mora da se budi. | |
| Extrauterina
Obline sprijeda, pozadi što da se radi, što da se radi gledano gore-dolje kombinacija do mile volje
Abortusi kao moda nakon uboda, nakon uboda, nakon uboda abortusi kao nade za žene, za žene mlade
Ne postoji nikakva koncepcija samo se nudi kontracepcija | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:37 | |
| Gazi opet cizma
Sve što se desilo Na uglu ulice Učinile su opet Plaćene ubice.
Po svijetu, Dok te volim, Gazi opet čizma, Uskrsle sablasti Neonacizma.
Sve što se desilo Na traci autostrade Pripremile su opet “Crvene brigade”
Po svijetu Dok te volim, Gazi opet čizma, Uskrsle sablasti Neonacizma.
Sve što se dešava Ukidanjem slobode Podsjeća na dane Kad ljude odvode.
Po svijetu Dok te volim, Gazi opet čizma, Uskrsle sablasti Neonacizma. | |
| Generacija sretnika
Ti imas priliku, da zavolis i astronautiku, a generacija si sretnika, koji se ne sjecaju rata.
Ti imas izbor, od fakulteta do droge, i u tom kazalistu zivota, ti mozes da biras uloge.
Ti mozes biti sretna, na seksualnom i drustvenom planu, mozes da ucis nocu, a ljubav da vodis po danu.
Samo nemoj da prepuknes, od te puste slobode, pa da te prigrle psihijatri, a djecu da ti radaju rode. | |
| Infarkt
Cuvaj srce, cuvaj Da ne krene sa planeta Na svemirska neka tijela Sto vec davno su od pepela
A nas infarkt nek se desi na livadi punoj cvijeca I sa pulsom dvjestodeset otkucaja tvog proljeca.
Cuvaj srce, cuvaj Od velikih zagadenja Od kojih i nasa mladost Moze lako da se mijenja.
A nas infarkt nek se desi na livadi punoj cvijeca I sa pulsom dvjestodeset otkucaja tvog proljeca.
Cuvaj srce, cuvaj Od velikih zagadenja Od kojih i nasa mladost Moze lako da se mijenja.
Cuvaj srce, cuvaj, cuvaj Cuvaj srce, cuvaj, cuvaj Cuvaj srce, cuvaj, cuvaj Cuvaj srce, cuvaj, cuvaj ... | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:38 | |
| Iza Zida
Na kraju putovanja Tebi ce prici covjek I reci ce ti mrka lica Prijatelju, ti si umoran.
Povesce te preko mosta Pokraj kuce, sve do zida Povesce te tudim putem Sve do praznog neba.
Dobit ces sivo odijelo Na ledima svoj broj I bijeli krevet samo za tebe Na kojem ces nocu snivati.
Kroz prozor gledat ces dan Vidjeces mnogo ljudi Cak i djevojcice u bijelo odjevene A one ce ti pricati.
Djevojcice ce ti pricati o svojim snovima Kao da su, kao da su stvarnost Sjetit ces se svojih putovanja U Istanbul, butik, shop i hotel "Peace". | |
| Izvan sazvježđa
a ne znam što se ovdje događa, Kud idu ljudi s kraja ovog stoljeća. Jednoga dana oni ruše oblake, Drugoga dana oni vode ratove.
A ona meni kaže da me voli kao i nekada, I da bi htjela letjeti sa mnom iznad oblaka. O bože, daj mi reci što se sa njom događa, Zar ne može shvatit' već jednom Da sam izvan sazvježđa.
Ja sanjam neke druge svjetove, Beskrajno duge svemirske letove. Kada se nađem među plavim zvjezdama Svi moji snovi postaju istina.
A ona meni kaže da me voli kao i nekada, I da bi htjela letjeti sa mnom iznad oblaka. O bože, daj mi reci što se sa njom događa, Zar ne može shvatit' već jednom Da sam izvan sazvježđa.
Nevina djeca sama beru makove, A ljudi sade zle cvjetove. Pjesmu mira oni sretni pjevaju A teške kiše neprestano padaju. | |
| Još mirišeš na pelene
Igraš ulogu neke mudre I iskusne žene. A još si štene, Još mirišeš na pelene.
Sve je za te ružičasto, Sve je za te lepršavo, Sve je za te ružičasto, A i ti si luckasta sto posto.
Zažalićeš bar dva auto-stopa, Bar dva zadimljena žurnjaka. Ali sve će biti, Sve će biti dobro Ako usput ne postaneš i majka.
Sve je za te ružičasto, Sve je za te lepršavo, Sve je za te ružičasto, A i ti si luckasta sto posto.
Nije sve propalo Ako te zavoli netko, I ostavi tek onako. Danas je sve moguće, Pa i tri prve ljubavi.
Sve je za te ružičasto, Sve je za te lepršavo, Sve je za te ružičasto, A i ti si luckasta sto posto. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:39 | |
| Johny
Kad je Johnny otiso od kuce Godina je imao devet Prvu Drinu je popusio sa sest A odletio sa - vrag bi ga znao O da, bio je Majcin dan
I tad je uzeo gitaru Svi su osjetili magicnu moc Podigli sretne ruke ka nebu I pjevali sa njim dan i noc
Zivjela trava, zivjela trava Zivjela trava, zivjela trava Zivjela trava, zivjela trava Zivjela zelena trava Jer u njoj se dobro spava
Zivot smo provodili u travi Poljsko cvijece stavljali u kosu Bila je sezdeset i osma Prekrasan Majcin dan
Prekrasan Majcin dan Prekrasan Majcin dan Prekrasan Majcin dan Prekrasan Majcin dan
I tad je Johnny uzeo gitaru Svi su osjetili magicnu moc Podigli sretne ruke ka nebu I pjevali sa njim dan i noc
Zivjela trava, zivjela trava Zivjela trava, zivjela trava Zivjela trava, zivjela trava | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:39 | |
| Johny II
Kad se Johnny vratio iz Indije, Nije sreo stare frikove. Jedino dragu je prepoznao po žutoj haljini na cvjetove.
Točno u ponoć uz'o je gitaru i pjev'o pjesmu iz 60-ih. Na rešou kuha čaj od bilja, A spiker priča uvijek istu stvar.
Afganistanac u svemiru, Javljaju Rusi na radiju.
Johnny pada u vibraciju I otvara vrata svoga sna. Rajski otok gleda svoj, A spiker priča uvijek istu stvar
Afganistanac u svemiru, Javljaju Rusi na radiju. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:40 | |
| Jucerasnje sutra
Stidljivi djecaci sa celicnim maskama Lutaju pod svjetlim svodom prljavih ulica Svako danas njima je samo jucerasnje sutra A ona uz spricu, secer i zlicu, daje se do jutra
Dok ja sam lud od vina Ona je s drugima zbog morfina Dok ja sam lud od vina Ona je s drugima zbog morfina
Pobozne djevojke u majcinim papucama Cekaju muskarca pristojnog lica Svako danas njima je samo jucerasnje sutra A ona uz spricu, secer i zlicu, daje se do jutra
Dok ja sam lud od vina Ona je s drugima zbog morfina Dok ja sam lud od vina Ona je s drugima zbog morfina | |
| Jutro
Ustala je be osjećaja žurbe, Očiju blijedih od protekle noći, Dok plamen vatre, u jutarnjem polju, Crveno cvijeće ponovo pali.
Ona ne da da se mazi, Ona ne da, i ne da, da se mazi.
U starom zrcalu gleda svoje lice, Okrunjena cvijećem od papira, Pali cigaretu i stavlja šminku, U prozoru nebo treperi u zraku. | |
| Kišni blues
Kišilo je svu noć, U hladnoj sobi ja sam sam. Kišilo je svu noć, Tamo gdje spava grad. Tamo gdje noćas netko (mirno) sanja, Tamo gdje je netko sretan sad; Sretan kao nekada ja. | |
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište 06.06.11 7:41 | |
| Kinematograf našeg detinjstva
Jedna mala kino sala Iz nasega djetinjstva Parterima, balkonima A na njima Pletenice, skolske kute Traperice voljene djevojcice Mnoge drage prijatelje I mangupe, siledzije.
U tri dana tri junaka I ubistvo usred mraka Pretuceno deset baka Iskopano petnajst raka.
A slijedecih sedam dana Strasno lice Framkensteina predpremijera rasprodana O zivotu Don Juana.
Jedna mala kino sala Iz nasega djetinjstva Parterima, balkonima A na njima Pletenice, skolske kute Traperice voljene djevojcice Mnoge drage prijatelje I mangupe, siledzije.
Cudovista u svemiru Polagano vec umiru Nacrtano je i lice Neuhvatljivog ubice.
I nedjeljna matineja Silovanje podno keja Nekoliko manijaka Sto presrecu usred parka.
Vojevanje atamana Iz dalekih nekih dana I marinci Pacifika Pet brutalnih narednika.
Zemljotresi sto sve ruse Noz zabijen usred guse Ljudozderska gozba tece Bacili su ih u smece.
Jedna mala kino sala Iz nasega djetinjstva Parterima, balkonima A na njima Pletenice, skolske kute Traperice voljene djevojcice Mnoge drage prijatelje I mangupe, siledzije. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Atomsko Sklonište | |
| |
| | | | Atomsko Sklonište | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 246 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 246 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|