|
| Što Najviše Cijenimo? | |
|
+6LuckyM5 Nenad slavena mobile Dijamantni 13 lekter 10 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
lekter Početnik
Broj postova : 28 Datum registracije : 09.08.2010
| Naslov: Što Najviše Cijenimo? 09.05.11 12:14 | |
| Gdje god da se pojavi Đorđe Balašević, dvorane su uvijek dupkom pune. "Poneki mornar ostane bez lađe ali bez mora to je izuzetan peh", i ono o cirkusu kad se ne zna tko je domaćin a tko gost; nema šta - genijalni su tekstovi.
"Nisu krivci primitivci što su pokupili mast Korov nikne digod stigne ma svaka njima čast Nisu krivci depresivci lude i psihopate Što su rušili pa sada nama nude lopate Krivi smo mi što smo ih pustili Krivi smo mi što smo ćutali Krivi smo mi što smo se sklanjali".
Zaista se pitam što zuji u glavama masa dok se njišu u ritmu ovih stihova.
U prvoj deceniji Novog milenijuma, kritični dio populacije jedinog nastanjenog planeta u Sunčevom sistemu prima informacije u toliko sitnim zalogajima da se mogu progutati bez ikakve potrebe za razmišljanjem, čak ni samo za trenutak. Ta velika grupacija pokazuje tendenciju jedinstvenog reagiranja prema događanjima u bližoj i daljoj okolici: uspavanost. Njene pripadnike uopće nije briga što su im svi dojučerašnji snovi uništeni. Oni su u cjelini zadovoljni s novim kriminalnim sadržajem realnog svijeta kojeg se u stanju apsolutnog mirovanja svakodnevno po 24 sata na sebi svojstven način trude ne primjetiti.
"Vjerujem cijenjeni sude da svakom sudiš pošteno, ćud je ćud a sud je sud, vlast je vlast i ja to poštujem, red je red i sve ja to poštujem, al ne lomite mi bagrenje okanite se njih jer sve ću da vas polomim".
Zatvorili su se u gnjecavu unutrašnjost jajeta s plavom ljuskom. Jedne neodređene daleke budućnosti, jajetova civilizacijska sadržina koju će do tog dana od grabežljivaca štititi policija i vojska, izrast će u nešto predivno. No za sada, odnosno do tada, bez ikakve uvrede - pod tim ne mislim ništa loše, ovce žive u poricanju, što i je osnova toga što ih čini ovcama.
Zarobiti život je zločin nezamislivih razmjera. Pa ipak, uprkos svemu, ova kriminalna politika je temelj svih današnjih politika širom plavog globusa.
Povodom fascinantnog članka 'Koje su nam najvrijednije stvari u životu', u lijevom dijelu stranice Crom Alternativnih Vijesti je postavljena anketa na tri različita jezika. Internauti se pozivaju izraziti svoj stav.
| |
| | | Dijamantni 13 Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 139 Godine : 34 Lokacija : bjelovar Datum registracije : 31.07.2010
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 19.05.11 12:22 | |
| svijet, svemir, prirodu.... | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 22.05.11 10:41 | |
| | |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 13.06.11 21:06 | |
| Zivot! | |
| | | Nenad Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 132 Godine : 47 Datum registracije : 15.05.2010
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 13.06.11 21:54 | |
| tako je slavena i da dodam i da sve sto u nasem zivotu dobro ucinimo drugom coveku | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 13.06.11 21:55 | |
| | |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 13.06.11 22:10 | |
| Da li znaš da se tvoja pomoć drugima uvek vraća dvostruko?Ponekad na ovo zaboravimo , u zurbi , u besu , u nasoj bahatosti , u... a ne bi trebalo. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 13.06.11 22:13 | |
| znam znam da se vraca dvostruko a ova poruka dole stvarno nebi trebalo ali zaista | |
| | | Nenad Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 132 Godine : 47 Datum registracije : 15.05.2010
| | | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 19.11.11 11:44 | |
| | |
| | | Mihica Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 831 Godine : 144 Datum registracije : 28.03.2013
| | | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 29.09.14 1:19 | |
| kako stvari danas stoje, gotov ništa ne cijenimo, živimo kao da smo besmrtni i kao da samo mi i moje JA postojimo...a, nismo svjesni da smo samo zrno u pijesku zvani ljudstvo... | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 29.09.14 11:05 | |
| - lekter je napisao/la:
- Zaista se pitam što zuji u glavama masa dok se njišu u ritmu ovih stihova.
Nista im ne zuji osim toga da je muzika fantasticna i i da se mogu derati i njihati do besvjesti ..a rijeci tih stihova mislim da nikom od njih ne dopire do mozga ..jer da dopire zamislili bi se i poceli nesto konkretno raditi da se to ne desava i da vise ne budemo mi krivci .... - lekter je napisao/la:
- No za sada, odnosno do tada, bez ikakve uvrede - pod tim ne mislim ništa loše, ovce žive u poricanju, što i je osnova toga što ih čini ovcama.
Zarobiti život je zločin nezamislivih razmjera. Pa ipak, uprkos svemu, ova kriminalna politika je temelj svih današnjih politika širom plavog globusa. I zasto bi se ko vrijedao na to jer zaista svi smo ovce poricemo sve oko sebe i blejimo i dalje ...i niko ne razmislja koliko su nas zarobili ..vezeli nam ruke i svi igramo kako nam oni sviraju iako nam je jako lose ..svi smo se prepustili da onom kako je tako je i ne moze drugacije a moglo bi biti i te kako drugacije al lakse je s vremena na vrijeme otic izderat se..iznjihat ..ispraznit i pricat mjesec dana kakao je lijepo bilo na koncertu a sve ostale probleme cuskat u stranu ono u stilu ja tu ne mogu nista ...tako da danas nioko ne cijeni ni svoj zivot i zivot svoje djece niti bilo sta drugo ...ako cijenimo zivot zasto dopustamo da zivimo zarobljeni od pojedinih politicara koji nam namecu kako da zivimo tj prezivljavamo ... Lekter dobar osvrt ne znam kako mi promakao _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Nastasja Filipovna Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 311 Godine : 54 Datum registracije : 19.04.2015
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 01.07.15 17:30 | |
| | |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 25.10.15 21:34 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? 05.09.16 11:39 | |
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Što Najviše Cijenimo? | |
| |
| | | | Što Najviše Cijenimo? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 375 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 375 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|