Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:12 | |
| Pokraj Save
Pokraj Save Bagrem drvo raste na drvetu slatka nano od zlata ljuljacka
Tu se ljulja i staro i mlado dodje reda slatka nano na moga dragana
Zaljulja se i dva i tri puta prekide se slatka nano od zlata ljuljacka
Pade dragi u zelenu travu a fesic mu slatka nano u duboku Savu | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:13 | |
| Pozdravi je sunce milo
Kad odlazis sunce milo ne ostavljaj mene sama moja draga u daljini ceka mene u suzama moja draga u daljini haj, ceka mene u suzama
Tuzne su joj oci bile kada me je ispratila i zauvijek nasa srca daljina je rastavila i zauvijek nasa srca haj, daljina je rastavila
Pozdravi je sunce milo kad milujes kose njene i obrisi gorke suze da joj lice ne uvene i obrisi gorke suze haj, da joj lice ne uvene
Haj, neka draga ceka mene | |
|
| |
mobile VIP član
| Prijatelju moj (duet Zaim Imamovic)
Ja ne dajem vaznost blagu sretan sto se sunce grije jednom rukom grlim dragu drugom rujno vino pijem
Ref. Nek za blagom drugi brinu, prijatelju moj u ljubavi i u vinu ja provodim zivot svoj
Bolju srecu ja ne trazim sto da zalud dane gubim rujnim vinom jade blazim i djevojci usne ljubim
Ref.
Fina ruza mirisava usne njene, kosa gusta to je, bolan, sreca prava sve je drugo varka pusta
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Prodjoh Bosnom
Prodjoh Bosnom kroz gradove al' ne nadjoh srcu mira jedna stara uspomena osjecaje moje dira
U mladosti svojoj ranoj ljubio sam djevu mladu to je nekad davno bilo u starome Visegradu
Setali smo pokraj Drine pjevali smo pjesme nase sevdisasmo na sred mosta Sokolovic Mehmed pase
Godine su mnoge prosle splavovi se Drinom krecu kroz Visegrad sam se setam znam da dragu vidjet necu
05.06.2004 - 16:34 | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:14 | |
| Prolazi jesen
Prolazi jesen na pragu je zima al' u srcu mome jos topline ima
Ako me jos volis dodji mi na grudi srcem da te grijem od ledene studi
Odlaze ptice nekud prema jugu tamo da prezime hladnu zimu dugu
Zato i ti dodji svome kraju starom jer jos grudi moje gore vrelim zarom
Ljubavi moja ja te zovem sebi jer jos uv'jek mislim i sanjam o tebi
Znaj, srce je moje toplije od juga jer u njemu nikad nije bila druga | |
|
| |
mobile VIP član
| Propio sam zenino prstenje
Propio sam zenino prstenje zlatne burme i drago kamenje
Propio sam toke sa prsiju sve zbog njenih garavih ociju
Kad me njene oci pogledaju madzije mi crnje ne trebaju madzije mi gore ne trebaju | |
|
| |
mobile VIP član
| Propio se Dujcin Petar
Propio se Dujcin Petar Varadinski ban i on propi sto dukata sve za jedan dan
Njega karat knez Matija zemlje gospodar sto ti propi sto dukata sve za jedan dan
Da ti ljubis ono zlato koje ljubim ja propio bi cijelu Pestu i sav Budim grad | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:15 | |
| Put putuje Latif-aga
Put putuje Latif-aga put putuje Latif-aga sa jaranom Sulejmanom sa jaranom Sulejmanom
Moj jarane Sulejmane moj jarane Sulejmane jel' ti zao Banja Luke jel' ti zao Banja Luke
Banjaluckih teferica kraj Vrbasa aksikluka i Pobrdja Djumisica lijepe Fate Atlagica. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:15 | |
| Rijeko Bosno Rijeko Bosno
Rijeko Bosno hladna plemenita pod Igmanom svoj si izvor skrila preko polja i mnogih gradova na put se dugi zaputila
Ref. 2x Pricaj Bosno kud god budes tekla o ljepoti seher Sarajeva o Ilidzi i banjama njenim pricaj Bosno svojim valovima
Rijeko nasa, rijeko znamenita dragi Bog te dade Bosancima vjekovima zivot dajes svima rijeko Bosno srce u grudima
Ref. 2x
Rijeko Bosno hladna plemenita pod Igmanom svoj si izvor skrila preko polja i mnogih gradova na put se dugi zaputila
Ref. 2x Pricaj Bosno kud god budes tekla o ljepoti seher Sarajeva o Ilidzi i banjama njenim pricaj Bosno svojim valovima
Rijeko nasa, rijeko znamenita dragi Bog te dade Bosancima vjekovima zivot dajes svima rijeko Bosno srce u grudima
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:16 | |
| Rusio sam gnijezda tudja
Na zivotnom putu svome ja za tugu nisam znao volio sam mnoge zene a na kraju sam ostao
Ref. Rusio sam gnijezda tudja svoje gnijezdo nisam svijo kad pogledam iza sebe k'o da nisam ni zivio
Sa suzama vama pricam i ne krijem greske svoje zelio bih da ih drugi nikad vise ne ponove
Ref.
Bez toploga doma svoga kraj zivota mene ceka saznao sam sasvim kasno sta je zena za covjeka
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| S one strane vode Sane
S one strane vode Sane aman, aman, aman haj platno bjeli dilber Sajma
U ruci joj hamajlija aman, aman, aman haj snjom se Sajma zaklinjase
Jest takomi hamajlije aman, aman, aman haj necu ljubit ja blandjije
Vec komsiju najblizega aman, aman, aman haj srcu mome najdrazega | |
|
| |
mobile VIP član
| Sa jablana crven listic pao
Haj sa jablana crven listic pao (2x)
Pa u tvojim Lejlo kosama ostao (2x)
Haj listom si se zaklinjala mlada (2x)
Da me neces Lejlo ostavit nikada (2x)
Haj nije druga jesen ni nastala (2x)
A ti si se Lejlo za drugog udala (2x) | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:17 | |
| Samo osta jedna mala
Nigdje nema krcme ni mehane gdje uz pjesmu nisam vino pijo ni djevojke sa kojom sam bio da joj nisam usne poljubio
Ref. Samo osta jedna mala mome srcu da prkosi ako i nju ne poljubim nek' mi djavo dusu nosi
Cuj najljepsa, neljubljena djevo dal' ces doci da kraj mene sjednes stalno bjezis, al' pobjeci neces vrat slomio ako mi pobjegnes
Ref.
Kud god krenes pratit cu te svuda kako ljubim sve djevojke znaju ako mi se sudbina nasmjesi nek' se nase usne poigraju
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:17 | |
| San zaspala
Haj san zaspala haj san zaspala dilber Sajma u basti (2x)
Haj budilo je haj budilo je mlado momce hurmama (2x)
Haj ustaj Sajmo haj ustaj zlato sabah zora svanula (2x) | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:18 | |
| Sarajcice, hajdemo
Sarajcice, hajdemo, bona, hajdemo mome selu zajedno, zajedno konja cu ti osedlati aman, pa cemo bjezati
Imam sumu golemu, bona, golemu i bascicu sarenu, sarenu nasred basce tresnja zrela aman, sladja od secera
Blago tebi, momcicu, bolan, momcicu kad jases na konjcicu, konjcicu zlatan dizgin i uzdice aman, mamee djevojcice
Sarajcice, ne luduj, bona, ne luduj nikom nista ne kazuj, ne kazuj vodicu te, zlato moje aman, gdje slavuji poje
Sumica je golema, bolan, golema a ja cura malena, malena mogla bi me ujest' guja aman, slusajuc' slavuja | |
|
| |
mobile VIP član
| Sarajevski dukati
Jutros rano prodjoh kraj morica Hana sretoh lijepu Djulu pokraj bezistana asik jedno na drugo gleda smo se zadugo
Hem je sokak tjesan hem ja momak bjesan ja joj Bogme reko i dva i tri puta asik sik jesam na tebe iskacu te zasebe
Nasmija se Djula i na njoj djerdani stadose predamnom igrati ducani aman, aman ja rabi ja kad je se dograbi
Pomrsi joj kose pokidah djerdane a ona se vise ne nasmija name samo rece arsuze svu me vatra obuze samo rece hrsuze svu me vatra obuze | |
|
| |
mobile VIP član
| Sarajke
I druge su cure mile a sarajke najmilije 2x
Ref. Dodj', jarane, pa se zeni ima cura, pa proberi dodj', jarane, pa se zeni jedna meni, druga tebi
Na Miljacki, u Seheru kraj izvora ruze beru na Miljacki, u Seheru kraj izvora cvijece beru
Hajd', jarane, pa se zeni ima cura, pa proberi dodj', jarane, pa se zeni jedna meni, druga tebi
Na Miljacki, pokraj mosta zauvijek mi srce osta 2x
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:19 | |
| Sehidski rastanak Zima nikad proc nikad sabah doc samo tekbir cuje se kroz noc Duga hladna noc majko moram poc rodna pradjedova to me zove upomoc Ako se majko ne vratim nemoj me zalud cekati pusti jednu suzu tihu i prouci mi fatihu nek me ona isprati Ref. 2x Samo jos jednom da mi je ispred dzenetske kapije da na krilima ezana stigne miris ramazana iz nase carsije Nijet veliki zulum dusmanski sabur nam i inat u nama silan Bosanski Duga hladna noc valja meni poc rodna pradjedova evo zove upomoc Cuvaj mi sestru pazi je jer majko jednom da mi je vidjeti iz zemlje rosne kako sceri moje bosne sad radjaju gazije Ref. 2x Samo jos Bosne da mi je pa da me sevdah opije da me bude pjesme stare i mujezin sa munare sa bijele dzamije Samo jos Bosne da mi je pa da me sunce ogrije da me bude pjesme stare i mujezin sa munare sa bijele dzamije | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:19 | |
| Sevdahom sam goru okitio
Aj, niko nezna mojih jada sto ih ljubav meni zada niko nije niko znao aj, koliko sam uzdisao
Ref. Sevdahom sam goru okitio suze lijo u njedra ih krijo uzdasi joj u granama i gdje aj, a ljubavi tugo nigdje
Aj, dvi su drage moje bile dvije su me ostavile treca se je razboljela aj, treca draga, treca zelja
Ref.
Aj, sad ne ljubim, niti volim tesko tuzi da odolim zalim dragu sto boluje aj, i zivot mi bolom truje
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:20 | |
| Sjetuje me majka
Sjetuje me majka i brine se za me gdje provodis sine i noci i dane
Do juce si s djecom bosonog trcao i zeleno voce po bascama krao
Oprosti mi majko sto ne pitam vise da li ljepse zumbul od ruza mirise
U nasem sokaku ima jedna mala sladji joj je miris od ranog behara
Oci su joj plave ko cvijet iz rose a niz bujne grudi rascesljala kose
Kada bih je majko zaprositi smio ni soko iz gore srecniji ne bi bio
Svaki dan se smije kad prodje mi mome ne znam ni cija je a crkoh za njome | |
|
| |
mobile VIP član
| Slavuj ptica mala
Slavuj ptica mala svakom pjesmu dala a meni junaku tri tuge zadala jedna mi je tuga sto ja nemam druga
Druga mi je tuga na srdascu mome sto me nije mlada ozenila majka treca mi je tuga valja umrijeti
Kopajte mi mezar na ravnom sokaku vezite mi djogu za nisan kod nogu nek' moj djogo znade da me ne imade | |
|
| |
mobile VIP član
| Spremio sam svog dorata
Spremio sam svog dorata za daleka puta da obidjem dragu svoju na mene je ljuta
Sto nisam odavno pod prozorom bio sto joj doro nije bastu pogazio
Veceras kad mjesec zrakom obavije sela odjahacu dragoj svojoj do njenog pendzera
I prstenom zlatnim kucnut' po pendzeru ljubiti joj usne, najsladju veceru
Setacemo niz djul bastu do pred zoru ranu tad ce doro da odnese mene i draganu
Mojoj staroj majci da ispunim zelju da provede svoju starost u veselju 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:21 | |
| Sta bi bila djuzel Djula
Sta bi bila djuzel Djula da joj nije biser rose sta bi dragom alkan celo da mu nije kesten kose
Sta bi bile usne rujne da im nije alem sjaja sta bi bila ljubav prava da joj nije uzdisaja
Sto bi draga sa mnom bilo da te nisam upoznao sta bi srce moje znalo da te nije sevdisalo sta bi srce moje znalo da te nije upoznalo | |
|
| |
mobile VIP član
| Sta bi sevdah bez nas dvoje
Zar sam ikad i pomislit mogo da te Allah samo za me stvori zar te zbilja volim tako mnogo da mi dusa od sevdaha gori
Nekorte me sto je ljubim nevrijedjajte srce moje sta bi mladost bez sevdaha sta bi sevdah bez nas dvoje
Ref. Majko mila sto da krijem barem tebi reci smijem samo Samki prsten kujem a za drugu ni da cujem
Zar bi sunce sjalo ko sto sija da ne gori od sevdaha svoga ne bi draga znala niti ni ja sta je sevdah jedno bez drugoga
Nije sevdah mutna Drina da pred sobom pusto skari vec najsladje ilac pice ko boluje da ozdravi
Ref.
Zar bi sevdah sevdahom se zvao da u sebi i cemer nekrije ko bi duso sevdisati znao da cemera okusio nije
Kad poludi srce moje i cemer cu gorki piti sladicu ga ilac picem pa nek bude sta ce biti
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Sta je uzrok moj dragane
Sta je uzrok moj dragane sto me mladu ostavljas 2x
Il' je druga ljepseg stasa il' je boljeg plemena 2x
Ili sto sam ja sirota tajnu ljubav otkrila 2x
Uzrok ti je moja draga sto si hladne ljubavi uzrok ti je moja draga sto si srca kamena | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Safet Isović | |
| |
|
| |
| Safet Isović | |
|