Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:22 | |
| Sta se ovo bosnom cuje
Ko li ovo nocas pjeva sta se ovo bosnom cuje ulicama moga grada cudna pjesma odjekuje neka tudja pjesma ulicama odjekuje
Ref. A po cemu da se prepoznamo Bosno moje mladosti i sna zar mi vise pjevati ne znamo drage pjesme sto ih srce zna
Sto je bila tvoja dika jos od onih davnih dana to je pjesma sevdalinka srcem tvojim ispjevana
Ref.
Pjevaju se pjesme razne i u njima svega ima al ostaju duse prazne a srce ih i ne prima
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Stara staza
Vec godina dana evo kako bolan lezim sada sa prozora moje sobe vidim svjetla moga grada
Na okolo svud zidovi i hodnici bijele boje mnogo snova u samoci ovdje mojih ostalo je
Tijelo moje oboljelo nalazi se ovdje sada al' sam sretan kad uvece spazim svjetla moga grada
U mislima kad polazim setajuc' po staroj stazi skupa s dragom sto mi nikad ovdje bolnom ne dolazi | |
|
| |
mobile VIP član
| Sto li mi se Radobolja muti
Sto li mi se, sto li mi se Radobolja muti to se na me, to se na me moja draga ljuti
Sto joj nisam, sto joj nisam skoro dolazio i bijelo, i bijelo lice poljubio | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:23 | |
| Stoj, mjesece
Stoj, mjesece, dolame ti zute ne zalazi za tamne oblake putuj sa mnom, obasjaj mi pute do prozora najdraze djevojke
Ref. 2x Sjaj mjesece zut, blistaj s neba svog obasjaj mi put, fenjera ti tvog
Ja cu drumom, pjesmu pjevajuci ti me prati s nebeskog vrhunca da ne stradam dragoj putujuci zeljan sam je kao zima sunca
Ref. 2x
Kad probudim moje divno blago da veceru i konak mi sprema putuj nebom kud je tebi drago da svjedoka mojoj sreci nema
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:23 | |
| Sve djevojke iz mahale
Sve djevojke iz mahale bijele ko bijele lale sve zbog mene bol boluju hasta haber porucuju
Azra veli de navrati u ne kakvoj sva sam vatri sta ja mogu kad sam mlad pa sam svima hecim sad bolan hecim sad
Obecam joj da cu doci drugoj odem druge noci djevojcice i proljece pa me mame svako vece
Namka zove jer bez mene dusa ce joj da uvene sta ja mogu kad sam mlad pa sam svima hecim sad bolan hecim sad
Poslusam je jer sirota jos ce ostat bez zivota necu da joj dusa vene zbog ljubavi i zbog mene
Veceras cu ici Fati zbog mene joj srce pati sta ja mogu kad sam mlad pa sam svima hecim sad bolan hecim sad | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:24 | |
| Sve sto mine povratka mu nema Ovaj tekst je pregledan 1 629 puta
Osedlacu vranca svoga vilenoga pa osinut' preko polja zelenoga
Niz drumove rasplakane da povratim sretne dane svoga mladovanja
Sto mi rodnim gradom prohujase kradom i odose pjevajuci za cergom cigana
Stici cu ih jedne zore nasmijane kad nad gorom javorovom sunce grane
Tad cu vranca zauzdati pa cu gorko zaplakati vrisnut' do oblaka
Vratite se, dajte za jade mi znajte, ostalo je srce zeljno mladih djevojaka
Al' ko znade da mi do njih pute kaze uzalud ih godinama oci traze uzalud se dusa sjeca djevojaka i proljeca, jesen suze sprema
Vjetri zutom liscu sapcu tuznu pricu minula je divna mladost povratka joj nema | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:24 | |
| Svi su ljudi isti
Nema toga koji nije poljubio tudju zenu makar jednom u zivotu mrsio je kosu njenu
Ref. 2x Svi su ljudi isti, svaki tudje voli kad njegovo dirnes, srce ga zaboli
Kada covjek drugu nadje poigra se malo s njome pa se opet kuci vrati kao lasta gnijezdu svome
Ref. 2x
A ni zene nisu bolje jer i one varat' znaju cesto puta vjesto kradu pa se s drugim poigraju
Ref. 2x | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:25 | |
| Tamo dolje niz mahalu
Haj tamo dolje niz mahalu tamo dolje niz mahalu haj omiljenih komsinica omiljenih komsinica
Haj nizbog sta mi ne omilje nizbog sta mi ne omilje haj vec sto mi se cesto javlja vec sto mi se cesto javlja
Haj moja kono sandziboljo moja kono sandziboljo haj da mi te je premamiti u mom dvoru obljubiti | |
|
| |
mobile VIP član
| Trepetljika trepetala
Trepetljika trepetala puna bisera aj, oni nasi bijeli dvori puni veselja
Sta se ono tamo cuje sta se vesele haj, ono majka sina zeni pa se veseli
Svi se redom veseljase majka najvise haj, doveli joj dzul nevjestu dzulom mirise
Spustila se zlatna zica sa vedra neba haj savila se mladozenji oko fesica haj sa fesic, a dzul nevjesti oko duvaka | |
|
| |
mobile VIP član
| U bastici ruza vene
U bastici ruza vene vec godine dvije nema drage da je pazi i da je zalije
Razbolje se draga moja sa njom sve uvenu ali mi ruza na nju budi najljepsu uspomenu
Svakog dana pogledam je i sjetim se srece ali nek ruza i uvene nasa ljubav nece | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:26 | |
| U haremu Aziz Abdulaha
U haremu Aziz Abdulaha tristasezdeset i pet djevojaka svaka djeva za divdanom zudi kad je Aziz u godini ljubi
Fatima je najljepsa od cura uvijek sjedi kraj rumena djula na njoj kaftan i jelek se trese a kroz svilu njedra provide se aj, a kroz svilu njedra provide se
Sjajni mjesec za oblake stao u lijepu se Fatu zagledao pa joj ljubi i miluje grudi pazi jadan da je ne probudi
Za sevdahom svaka zudi djeva neljubljena koliko bi htjela jedan poljub sa mednih usana premalo je u godini dana aj, premalo je i svakoga dana | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:26 | |
| U Mostaru majko
Jednog divnog dana u Mostaru gradu vidijo sam krsnu hercegovku mladu krsnu i lijepu sto uzdahe mami vatrenog pogleda i grudi pomamnih
A u predvecerje kad se svjetla pale tad pruzaju miris ruze rascvjetale od sevdaha majko sva mi gori dusa dok Neretva tiho sumi i pjenusa
Zaveleza blagi ko vjetarac piri okolo Mostara tisina se siri iz tisine njene i zvjezdanog sjaja nista se necuje osim uzdisaja
Sve to moje oci gledaju i placu zarobljena srca tako njezo sapcu krsna hercegovka moga oka zjena ostace zauvjek njezna uspomena | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:27 | |
| U Stambolu na Bosforu
U Stambolu na Bosforu bolan pasa lezi dusa mu je na izmaku crnoj zemlji tezi
Molitva je njemu sveta dok mujezin sa minareta uci na sav glas Allah ilallah selamalejkum
Kad ste vjerno sluge moje sluzili moj harem neka svaki od vas uzme jednu zenu barem
Iz oka mu suza kanu pa na minder mrtav panu stari musliman Allah ilallah selamalejkum
Kad je cula pasinica za tu tuznu vijest da je pasa preselio na ahiret svijet
Iz oka joj suza kanu pa na minder mrtva panu ljubav pasina Allah ilallah selamalejkum | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:27 | |
| Uzdaj se u mene Ovaj tekst je pregledan 1 284 puta
Kad budu teski trenuci i ljubav dodje u krizu ja necu otici, draga bicu kraj tebe blizu
Ref. Lako je dok se voli lako je kad se ljubi lako je tada i suze liti a srce kad zaboli i ljubav tugu nudi i ne bude drugih ljudi ja cu kraj tebe biti
Kad ljubav ostavi ranu s tobom cu da je cijelim ni tada otici necu s tobom cu sve da dijelim
Ref.
U poznom zivotnom casu kad ljubav pocne da vene ni tada otici necu uzdaj se, uzdaj u mene
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:31 | |
| Uzdaj se u mene
Kad budu teski trenuci i ljubav dodje u krizu ja necu otici, draga bicu kraj tebe blizu
Ref. Lako je dok se voli lako je kad se ljubi lako je tada i suze liti a srce kad zaboli i ljubav tugu nudi i ne bude drugih ljudi ja cu kraj tebe biti
Kad ljubav ostavi ranu s tobom cu da je cijelim ni tada otici necu s tobom cu sve da dijelim
Ref.
U poznom zivotnom casu kad ljubav pocne da vene ni tada otici necu uzdaj se, uzdaj u mene
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:31 | |
| Vino pije Selman aga
Vino pije Selman aga Lejlo vino pije aman podviskuje djul djvojku dovikuje Lejlo djul djevojko aman crno oko
Jesil doma, jesil sama Lejlo jeli lice aman obljubljeno doma jesam, sama jesam dragi nije lice aman obljubljeno jer je tebi aman namjeno | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:32 | |
| Visegrade grade
U lijepom starom gradu Visegradu gdje duboka Drina valovima tece ostade mi samo tuzna uspomena asikovah s dragom skoro svako vece
A i jutros slusam, pjevaju slavuji na Bikavcu brdu grada Visegrada ustaj, curo mala, ruzo procvjetana vec je zora rana Drinu obasjala
Evo sam ti dos'o, sjedim na Bikavcu slusam, Drina huci, novi dan se radja sve je kao nekad, pjevaju slavuji samo tebe, draga, na Bikavcu nema
Visegrade grade, gdje je moja draga ko da sa mnom nikad sretna nije bila gledao sam Drinu dok me je ljubila zar je nase noci vec zaboravila | |
|
| |
mobile VIP član
| Vozila se po Vrbasu ladja
Vozila se sevdeli aj, vozila se sevdeli, duso moja po Vrbasu ladja, po Vrbasu ladja
Sva je ladja sevdeli aj, sva je ladja sevdeli dzana srebrom okovana, srebrom okovana
Vesla su joj sevdeli aj, vesla su joj sevdeli, duso moja od suhoga zlata, od suhoga zlata
A na ladji sevdeli aj, a na ladji sevdeli, duso moja devet djevojaka, devet djevojaka
Medju njima sevdeli aj, medju njima sevdeli dzana vesladzija Mujo, vesladzija Mujo | |
|
| |
mobile VIP član
| Zarasle su staze moje
Zarasle su staze moje i sad one puste stoje bijele ruze nema vise pokraj staze da mirise
Stazama sam prolazio kad sam dragoj odlazio od kako se draga uda ne prolazim vise tuda
Vec se staza ne poznaje a i ruza uvela je pod kojom sam cesto stao dok sam dragu milovao
Staze nema, ruza vene draga nije pokraj mene ostala mi samo sjena da se sjecam uspomena | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:33 | |
| Zarobljeno srce
Zarobljeno srce moje prezaleci brijegi dom
Trazilo je nebil' naslo da ublazi srcu bol
Uzalud mi zelja moja uzalud mi nade sve
Kad nesmijem ljubit onu za kojom mi dusa mre | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:33 | |
| Zelen orah
Zelen orah od roda se savija, savija pod orahom Zaim rane zavija, zavija
Hem su rane hem je tuga na srcu na srcu ko oblaci na zarkome sunascu, sunascu
Draga mu se za drugoga udala, udala da Bog da joj zmija oci popila, popila
Sunce sinu oblaci se razbise, razbise ranjen Zaim pod orahom uzdise, uzdise
Zarko sunce selam ces mi materi, materi ako umrem nek mi mezar napravi, napravi | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:34 | |
| Zena ociju plavih
Isao sam od grada do grada trazec' zenu sa ocima plavim lutao sam do svitanja bijela
I zorio sa zorama druzio se sa pjesmama ne bi l' zenu sa ocima plavim mog'o da zaboravim
Sreco moja, osmijehni se malo da je nadjem ili zaboravim trazicu je, do nje mi je stalo
Ref. Zato zorim sa zorama i druzim se sa pjesmama ne bi l' zenu sa ocima plavim mog'o da zaboravim
Ta je zena bila moja radost odnijela je dio mog zivota bila mi je i tuga i ralost
Ref. | |
|
| |
mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:34 | |
| Zmaj od Bosne
Sa Gradacca b'jele kule Zmaja od Bosne sokolovi zakliktali kajde zalosne
Umrla je vjerna ljuba Husein-begova jer izgubi gospodara srca svojega
Osedl'o je vranca svoga Husein-kapetan odjezdio Romaniji podijelit' mejdan
Na cardaku vjerna ljuba Allah-illallah klanjala je, plakala je haber cekala
Pod pendzere glasnik stize srca slomljenog "udaji se vjerna ljubo nejma bega tvog"
Od sevdaha i zalosti kraj pendzera svog prepuce joj bolno srce nece za drugog
Sa munare Husejnije uci mujezin sa cardaka i bedema placu sokoli do Stambola odjekuju kajde zalosne pusta osta b'jela kula Zmaja od Bosne | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Safet Isović | |
| |
|
| |
| Safet Isović | |
|