|
Autor/ica | Poruka |
---|
mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:48 | |
| Dva jarana
Opet smo jarane posljendnji gosti u staroj krcmi ti i ja nek violina jecaj struna bolnoj nam dusi utjehe da
Dok s'nama nocas tuguju sati i bezbroj zelja u nama vri ima li nade da nam se vrati sanak sto davno snivasmo mi
U dugom nizu prolaze dani mladosti nase blijedi sjaj ko kasni mehlem na ljutoj rani cigane druze pjesmu nam daj
On sa svojom ja sa svojom tugom procicemo kroz svitanje sivo al pamticu da sam sjednim drugom izgubljenu ljubav oplakivo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:48 | |
| Dvi planine vis' Travnika grada
Haj dvi planine vis' Travnika grada haj Vilenica aman spram nje Bukovica
Haj Vilenica Bukovicu pita haj sto mi se je aman Travnik zamaglio
Haj ili gori il ga kuga mori niti gori nit ga kuga mori djevojka ga aman okom zapalila haj crnim okom aman srcani pendzer | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:49 | |
| Fatima
Fatima, srce mi zbog tebe boluje Fatima, dusa mi za tobom tuguje Fatima, behar nek te uvijek miluje Fatima, tvoje ime svakog sjetuje
Fatima, ti si u seheru najljepsa Fatima, ti si u sokaku premila pa zato behar nek te uvijek raduje jer tvoje ime svakog od nas sjetuje
Ref. Al' ipak znaj, u srcu mom stalno si ti i nasi sni kad behar plav opadne sav, dodji mi ti | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:49 | |
| Gazi Husrev beg Ovaj tekst je pregledan 3 731 puta
Od Saraja sta to bi ko nam seher izgradi od kasabe posta grad pogledajte sad
Nije bilo carsije ni lijepe dzamije nije bilo hamama ni jednog bezistana
Medju dole i brijeg u tu pustos i snijeg gdje je moguc samo bijeg dodje Gazi Husrev-beg
Pogledaj sta uradi nimet vijecni posadi svud haire izgradi srce Bosne podmladi
Izmijenise ljudi cud cisto srce posta svud istopi se zlobna cud puhnu dobro odasvud
Nagizda se carsija nice biser dzamija skuci se sirotinja jer joj dodje gazija
Vijek za vijekom prohodi a ime mu ne blijedi jer u vrhu vrhova bdije dusa begova
Kroz carsiju kad prodjes s njim se odmah susretnes svaki ducan kazuje ime slavnog gazije
Mahsuz selam tom caru cuj sta velim na kraju u boga se uzdaju svi sto iman imaju
Maksuz selam seheru odoh ja u dzamiju da se tamo sijetim njeg Selam'alejk Husrev-beg | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:50 | |
| Gdje je sada lijepa Halima
Jedne noci setao sam gradom sokacima iz mladosti moje pred kapijom Alaj bega starog dvoje mladih zagrljeni stoje
Ref. Gdje je sada lijepa Halima sto je srecu moju odnijela i dok lutam tamnim nocima tebe drugi ljubi, Halima
Nekada sam i ja sretan bio volio sam samo jednu zenu pred kapijom Alaj bega starog mrsio sam bujnu kosu njenu
Ref.
Otisla je s drugim jedne noci zgasnula su svjetla moga grada znam da nikad vise nece doci al' se srce potajno jos nada
Ref.
Ne poklanjaj sebe drugima jos te uvijek volim, Halima | |
| | | mobile VIP član
| Grana od bora
Grana od bora pala kraj mora Hej Marice mlada krcmarice daj mi vina daj
Ne mogu ti ja donijeti vina Ja sam bosa napolju je rosa zebu mi noge ozebcu ti ja
Skini nanule obuj papuce Ako meni dragi Bog pomogne kupicu ti cipele
Ne kupuj mi ti ne trebaju mi Imam oca na moru trgovca kupice mi on | |
| | | mobile VIP član
| Haj kakve Ajka crne oci ima
Haj kakve Ajka, haj kakve Ajka crne oci ima haj jadna dodji bona crne oci ima
Haj da me hoce, haj da me hoce pogledati njima haj jadna dodji bona pogledati njima
Haj kakve Ajka, haj kakve Ajka medne usne ima haj jadna dodji bona medne usne ima
Haj da me hoce, haj da me hoce poljubiti njima haj jadna dodji bona poljubiti njima | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:51 | |
| Haj odkako sam sevdah svezo
Haj odkako sam sevdah svezo nikad rahat nisam bijo haj tertli sam ti i suvise od sevdaha sve bi pijo
Haj lutao sam svud po svjetu bas ko pcela po cvijetu haj vidijo sam svega dosta al mi nate merak osta
Haj nisam pijo sladjeg pica od serbeta najsladjega haj sto daju usta tvoja cuj Merimo duso moja | |
| | | mobile VIP član
| Haj poranila na vodicu Zlata
Haj poranila na vodicu Zlata na vodicu Zlata haj za njom Ibro aman ata igrajuci
Haj jesi li mi poranila Zlato poranila Zlato haj jesam Ibro aman kad mi bilo drago
Haj nemoj tako kajaces se Zlato kajaces se Zlato haj necu bogme aman ni zaliti Ibro
Haj srma momci a zlato djevojke a zlato djevojke haj hoce srma aman da se pozlacuje | |
| | | mobile VIP član
| Haj, dosla Drina
Haj, dosla Drina, haj, dosla Drina od brijega do brijega, draga moja od brijega do brijega
Haj, ni od kise, haj, ni od kise ni od bijela snijega, draga moja ni od bijela snijega 2x
Haj, vec od suza, haj, vec od suza zvornickije cura, draga moja zvornickije cura | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:52 | |
| Hajro Hajrija
Sarajevo od sevdaha grade Bentbasa ti bistru vodu dade tebe volim i kad kise liju bascarsiju i curu Hajriju
Ref: Hajro Hajrija curo najmilija ljepoto,ljepotice Bosanko, Bosancice srce moje gori pendzer mi otvori
Trebevic ti zaklanja sokake tebi dodzoh u pohode lahke Hajro moja na pendzer izadi asik nam je od secera sladi
Ref:
Bascarsija puna kujundzija ljubav nasa od sveg je milija evo zora Sarajevo budi tebi Hajro srce ljubav nudi
Ref: | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:52 | |
| Ja sam covjek od meraka
Ja sam uvjek isti dusu dajem svakom sve sto radih i sad radim uvjek sa merakom
Probao sam mnoge zivotne ljepote al za tobom duso uzdah mi se ote uzdah mi se ote
Ref. Ja sam covjek od meraka od meraka i sevdaha voljecu te duso moja do posljednjeg daha do zadnjeg uzdaha
Sve sto ljudi vole meni strano nije kad se pjeva i ja pjevam pijem kad se pije
Volim siv dim duhana i sevdah jarana ti razmisli duso da li imam mana da li imam mana
Ref.
Bolje ja da kazem nego drugi neko danas trosim i potrosim sto sam juce steko
Kada nesto zameracim sve bih za to dao ako zelis duso svojom bih te zvao svojom bih te zvao
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:53 | |
| Ja sam lovac od imena
Ja sam lovac meraklija sva me zemlja zna nema staze ni bogaze kud ne prodjem ja
Bilo kojom planinom ili dolinom odjekuje puska moja k'o nebeski grom
Puska grmi, perje sipa do pred samu noc vuk lisicu, jelen srnu zove upomoc
Perkice cu za sesir ibrac na tanjir i komsiji bice casti za svadbeni pir
A kada se lov zavrsi zna se obicaj pice, pice i sjelo lovacki je raj
Kad zasvira moj jaran a ja zapjevam djevojaka tu se sjati broja im ne znam
Kad zasvira moj jaran a ja zapjevam o medenim poljupcima da i ne pricam | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:53 | |
| Ja u klin, ti u plocu
Kad ja moram s jadom svojim zbog kamenog srca tvoga case gorkih suza piti ostaj zdravo, moja draga nek sve ide do bestraga nasa ljubav i ja i ti
Ref. 2x Ja u klin, ti u plocu ti neces, a ja hocu hocu, hocu da te ljubim danju, nocu
Kad znas da te silno volim zasto moram da te molim da mirisem tvoje cvijece mjesto da mi srecu kujes ti me u grob sahranjujes a meni se mrijet' nece
Ref. 2x
Kad ne mogu da te ljubim sto da zalud dane gubim u te zeljno gledajuci ostaj zdravo, moja draga nek sve ide do bestraga odoh drugoj pjevajuci
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:54 | |
| Jablani se povijaju
Jablani se povijaju kao da ni tajne znaju sto mi srec zeljom more
Pa provodim c'jele noci pod jablanom tugujuci cekam zrake rujne zore
Haj moj jablane srce vehne zbog djevojke iz mahale Esme majkine
Crne kose raspletene medne usne nel jubljene bujne grudi zelja ziva
Stasa vitka i visoka dva vatrena crna oka gdje se za me' tajna skriva
Haj to je ona ljubav moja za kojom me zelja mori srce izgori
Za me' nema mira vise jarani se ozenise svki svoje zlato ljubi
Samo moje srce pati ah da ti je Esmo znati gdje se moja mladost gubi
Haj Esmo duso ljubav daj mi da sa srca tugu skinem il' da umirem | |
| | | mobile VIP član
| Jedna cerga meni dosta
Da je meni da me hoce da jos jednom meni krene i da podjem i potrazim ljubav samo jedne zene
Da je meni da je vidim kad u krcmi nikog nema i da pridjem pozdravim je da me dirne ruka njena
Da je meni kad ostarim da me samo ona gleda malo vina i ljubavi meni vise i ne treba
Ref. Jedna cerga meni dosta samo dusa da ne boli i u cergi da je ona da me ljubi, da me voli | |
| | | mobile VIP član
| Jedna ode, druga dodje
Necu, necu nikad vise plakati zbog tebe jer tol'ko je drugih zena sto i mene zele
Ref. 2x Jedna ode, druga dodje zasto da me srce boli nikad, nikad otic' nece ona koja stvarno voli
Ove noci, draga moja sjeticu se svega od sutra ce ruke tvoje samo grlit' njega
Ref. 2x
Suzne oci, tuzno srce prebolice rane al' dugo ce spomen bolit' na te nase dane
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Kad bi znala
Znas li za divne proljetne dane kad pjesmu sunca zapjeva bol kad lisce mlado kiti gori grane a ljubav stvara ceznju i bol
Ref. Kad bi znala, kad bi znala al ti neznas jade moj ti si drugom ljubav dala a ja kunem zivot svoj
Znas li za tugu kad kise liju kad zima javlja dolazak svoj kad zadnji zuti cvihetovi mriju i vjetar place uz prozor tvoj
Ref.
Znas li za burno nevjerno more za jade gorke, ko sto ja znam znas li da nema pod suncem gore voljet nekog a zivjet sam
Ref. | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 9:55 | |
| Kad bi znala sta mi srcu znacis
Kad bi znala sta mi srcu znacis da mi nebom, vedris i oblacis Bili mi se smilovala i uvjek mi suncem sjala il' bi studen oblak bila pa mi srce zaledila
Kad bi znala da bolujem s' jada bil' mi dosla s' ponudama, mlada I pruzila kraj uzglavlja sa usana kaplju zdravlja ili bi mi otrov dala pa se slatko nasmijala
Kad bi znala, zivota ti tvoga da sam umro, zbog sevdaha svoga Bil' ti reci, bijela vilo makar malo, zao bilo Il' bi rekla, umro, ako ko bi za njim jos zaplako | |
| | | mobile VIP član
| Kad sretnes Hanku Ovaj tekst je pregledan 5 876 puta
Kad sretnes Hanku sijedu baku u mahali u sokaku selami je-pozdravi je jer znaj da je bila vila
Zbog nje je Zijo danima pio zbog nje je Salko u vodu skako zbog nje je Ibro hapsane ribo zbog nje je Bego u mezar lego zbog nje su nozi parali srca zbog nje se lila momacka krvca
Hvalise ljudi ljepotu njenu i pjesnici za nju znase tu nekada divnu zenu i sazlije opjevase
Nigdje jos nebi takvoga stasa nit ljepsih usta umilnog glasa od pjesme njene slavuj umukne od puste zelje srce da pukne
Takva je bila zanosna Hanka najljepsa djeva iz mog sokaka
Godine burne odnjese mladost ko vjetrovi list sa gore u ocima gasnu radost divno lice skrise bore Leda se svila drhtave ruke u stare Hanke sirote puke protkani s tugom prolaze dani sjecaju srce na sevdah davni
Sjecanja draga tiho se gase a pusta mladost nevraca se | |
| | | mobile VIP član
| Kisa bi pala
Kisa bi pala, pasti ne moze kisa bi pala, pasti ne moze sunce bi sjalo, sjati ne moze sve zbog zalosti, Ibrahim-bega
Ibrahim-bega svezana vode Ibrahim-bega svezana vode svezana vode da ga objese svezana vode da ga objese
Za njim pristaje, brat mu Alija za njim pristaje, brat mu Alija brate Alija, pazi mi djecu pazi i moju, kao i svoju
Kad svojoj djeci, krojis haljine kad svojoj djeci, krojis haljine kroji i mojoj, kao i svojoj nek se ne pozna da su sirocad | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:02 | |
| Koliko je Prijedor polje
Koliko je Prijedor polje dugo, siroko jos je ljepsa prijedorcanka mlada djevojka (2x)
Otud ide mlado momce tanko, visoko konja jase, sablju pase ide po dragu (2x)
Pitala ga prijedorcanka mlada djevojka mogu l' s tobom mlado momce tvome dvoru poc (2x)
Mani me se prijedorcanko mlada djevojko siroko je Prijedor polje umorices se duboka je Sana voda utopices se | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:02 | |
| Malenim sokakom Ovaj tekst je pregledan 4 236 puta
Malenim sokakom ne prolazim vise odkako nas draga drugi zavadise mome srcu bolnom da bih mira steko ja odlazim draga od tebe daleko
Zaboravi dane kad smo sretni bili zaboravi draga da smo se volili ne sjecaj se vise na najdraze case osjecaji vreli neka se ugase
Srescemo se nekad hladno bez pozdrava kad vec ljubav skrije vrelo zaborava kad izbrise vrijeme osjecaje njezne srescemo se draga bez bola, bez ceznje
Na trenutak samo proslost da se vrati srca ce nam davnim bolom uzdrhtati zasto jedno drugom prastat neumjesmo zalicemo draga sto se neuzesmo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:03 | |
| Moj dilbere
Moj dilbere, kud se seces haj sto i mene ne povedes haj sto i mene ne povedes
Ref. 2x Sto te volim, ah sto te ljubim aman, aman, Boze moj
Povedi me, u carsiju haj pa me prodaj bazardzanu haj pa me prodaj bazardzanu
Ref. 2x
Uzmi za me, oku zlata haj pa pozlati dvoru vrata haj pa pozlati dvoru vrata
Ref. 2x | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Safet Isović 02.05.11 10:03 | |
| Moj konjicu mili
Bez pjesme i svirke i bez harmonike ti mi sinko dolazis iz hodnje svaku noc si sa Namkom varavom cigankom cekas zoru a docekas podne
Haj, nocas nisam bio, cijelu noc sam pio jedva majko na nogama stojim pobjegla mi Namka, varava ciganka na mom konju, sada bolom svojim
Neka nek joj bude, bolje ti se nude i bez Namke ima djevojaka ko rumene tresnje sve ljepsa od ljepse biraj sine zeni ce te majka
Haj, ne govori majko, zlo i naopako jednu ljubim a drugu da biram nista meni sada napamet nepada a kamoli da pjevam i sviram
Moj konjicu mili, sta smo dozivili kud se nismo verali i peli spavali kraj vatre, uz ciganske satre oba pokri i od snjega bijeli
Haj, vrati mi se vrati, srce da ne pati slutim vrance nesto ce mi biti vrati mi se s Namkom, voljenom cigankom ako nece ne trebas mi ni ti | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Safet Isović | |
| |
| | | | Safet Isović | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 269 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 269 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|