Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Koliko virtuala utječe na vašu realku?

Go down 
+10
mentalistica
Ary
Puky
Rokerka
Tea
Niky
Kikica
Lux
Goran
Blizanka
14 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
Autor/icaPoruka
Gost
Gost

Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 Empty
PostajNaslov: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime21.01.09 20:39

First topic message reminder :

Dakle, iako svi znamo da je ovo virtualno ... i sama riječ sugerira ..nestvarno, ipak smo svijesni da se iza avatara i nickova kriju stvarni ljudi. Koliko na vas utječu neki događaji koji se događaju ovdje u virtualnom svijetu? Razvesele vas nečije riječi i prenosite li to veselje u stvarni život? Isto tako, ako vas netko uvrijedi ili iznervira, može li vam to pokvariti dan? A o onim drugim emocijama da i ne govorim :;):
Vaša razmišljanja molim ... Smile
[Vrh] Go down

Autor/icaPoruka
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime20.06.10 0:39

Zna virtuala promijenit realni život jako puno,sve zavisi imaš li osoba kojima se raduješ tj imaš li svoje virtualne prijatelje.A prijatelj je prijatelj bilo virtualno ili realno
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime21.08.10 22:57

A prijatelj je prijatelj bilo virtualno ili realno
Ovo si lijepo rekla. Smile

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2455
Datum registracije : 07.08.2010

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime21.08.10 23:51

"Pravila i zakoni koji vrijede u stvarnome svijetu, vrijede i u elektroničkoj komunikaciji. Naše ponašanje na internetu također je stvarno i važno je uvijek imati na umu da vrijede jednaka pravila. Inače, jedan od najraširenijih mitova koji se vežu uz internet jest da se radi o anonimnom mediju te, ako se netko registrira pod nadimkom, može mirno raditi sve što mu padne na pamet i nitko mu ne može ući u trag"Tako imamo svakakvih situacija i stoga mislim da treba ipak malo opreza i paziti s kime se povezuješ.No tu na forumu su samo dobrice i tu ruka ruku mije... Smile frends
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime22.08.10 0:01

tija je napisao/la:
Zna virtuala promijenit realni život jako puno,sve zavisi imaš li osoba kojima se raduješ tj imaš li svoje virtualne prijatelje.A prijatelj je prijatelj bilo virtualno ili realno

lijepo receno ...

a posto imam osobe s kojima se radujem i koji su mi prijatelji davno rijec virtuala se izgubila... :;): frends

Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Dita von Teese
Ljubitelj foruma
Dita von Teese

Leo Dog
Broj postova : 3308
Godine : 114
Datum registracije : 12.02.2010

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime22.08.10 0:03

Ne previse..kod mene je to strogo razdvojeno.Realni zivot je realni zivot,i trudim se da ga zivim.Virtuala..e to je vec jedan drugi svijet..kao u onom crtanom "Cipelici"..pocne da postoji kad se sve radnje pozatvaraju.
[Vrh] Go down
Firefly
Totalno relaxiran
Firefly

Female
Scorpio Snake
Broj postova : 1149
Godine : 35
Datum registracije : 06.07.2010

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime22.08.10 1:14

ja kombiniram.. večina mojih "virtualnih" prijatelja pređe u "realne" prijatelje
i obrnuto
iako moram priznati da su mi draži virtualni.. zato jer ipak kad ideš upoznavati nekoga na toj razini ne razmišljaš da ćeš ga upoznati i u živo pa se opustiš i koji puta napišeš i riječ previše ( trnutno imam osjećaj kao da se ponavljam Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 648851 )
tako i oni.. i time se povežete intimnije od osobe koju gledate u oči i po njezinom govoru tijela prilagođavate svoju priču
a moramo priznati da je danas sve teže nači prijatelje.. ljudi postaju previše odvojeni jedni od drugih i teško je nači osobu s sličnim interesima
tu virtuala pomaže

ali u potpunosti se slažem da treba imati mjeru ( koju ja nemam Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 719500 ) i da se treba paziti tko stoji iza nika.. bar na početku dok ne krenu priče i dopisivanja
jer kao i svaki medij internet je savršen za iskorištavanje i zloupotrebu
Ja sva sreća nisam imala problema s tim ^^ više sam imala problema s ljudima koje sretnem uživo
[Vrh] Go down
Dodo
Zagrijao tipkovnicu
Dodo

Leo Cat
Broj postova : 132
Godine : 37
Datum registracije : 03.08.2010

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime22.08.10 17:13

Koliko utjece? Jako puno, a stvar je zapravo vrlo jednostavna.

Spajanjem na net svako od nas izlaže svoja osjetila određenim podražajima i impulsima. Ako se registriraš na forum i na njemu svaki dan pišeš onda MORAŠ biti svjestan da si time produžio svoje fizička osjetila u elektronski medij širokog pojasa. Sada ne moraš izaći iz kuće da bi te netko uvrijedio, omalovažavao, sprdao ili hvalio. Čak i ne moraš biti online kad te netko uvrijedi... tvoja uvreda te čeka doma kad otvoriš forum.

E sad kako utjece? U društvu ljudi uglavnom funkcioniraju kroz personu, što uključuje svojevrsne norme ponašanja koje proizlaze iz očekivanja drugih, a ne iz njihovih manira, morala ili etike. Jasno, kad sjedi doma za kompjuterom, persona nie aktivna... Na internetu nema ni keramičara, ni transportnih radnika, ni klošara ni sekretarica koje 8 sati dnevno šire dupe po kancelarijama... na internetu čak nema ni žena (tko može - shvatit će).

Naivitet običnog čovjeka pri susretu s novim medijem nigdje nie tako očit kao na netu, o čemu na neki način svjedoči i tvoj "strah" od "neodgovornosti". Posljedica prihvaćanja nove tehnologije i medija, a bez razumijevanja istih, uvijek rezultira velikom anksioznošću, a ponekad i većim teškoćama. Internet je doista "zaskočio" čovječanstvo, i da su ljudi znali što on nosi - nikada ga ne bi prihvatili.

Ispod privida facebooka, blogova myspace-a i ostalih individualizma internet krije mračnu tajnu. On polako, ali sigurno, ukida svaki oblik osobne perspektive, autoriteta i društvenog poretka. Registrira li se Sanader na forum, ovdje ga nitko neće pozdravljati sa "gospodine premjeru, dobar Vam dan!". Dapače, puno je vjerojatnije da bi ga dočekali sa "majmune ambiciozni, vrati se u rupu iz koje si izgmizao".

Dakle, ne treba nas čuditi što u sve većem broju TV emisija i intervjua vlada visok stupanj anksioznosti po pitanju "nekih tamo foruma". Vecina pitanja u danasnjim emisijama odlazi sa foruma.

I zapravo vrlo brzo će svakoj budali biti jasno da je budala, jer trenutni i decentralizirani medij poput interneta jednostavno ne podržava postojeće društvene protokole, kurtoaziju i podjele.
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime01.02.11 13:50

Citat :
decentralizirani medij poput interneta jednostavno ne podržava postojeće društvene protokole, kurtoaziju i podjele.
Navedeno bi trebalo općenito svesti na minimum u društvu, ljudi bi trebali biti prirodniji, najviše od navedenog ne podnosim kurtoaziju.

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime01.02.11 13:59

Kurtuazija je čista gluma, negiranje samog sebe, nedjelotvoran čin kojeg radimo ''reda radi''.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime01.02.11 18:28

obaveze su mi uvjek na prvom mjestu ,al znalo se desit da me prijateljica pozove,ajd časkom na FB ,ako ikako mogu ,sve ostavljam idem s njom čavrljat..znači ,utiče ,tim više što ja moje prijatelje volim istim intenzitetom realne i virtualne
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku?   Koliko virtuala utječe na vašu realku? - Page 4 I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Koliko virtuala utječe na vašu realku?
[Vrh] 
Stranica 4 / 4.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4
 Similar topics
-
» Što najviše utječe na vašu odluku kod kupovine bijele tehnike?
» Test: koliko ste bliski, koliko dobro poznajete svoga partnera
» Što je virtuala- realnost ili bijeg od realnosti?
» Utječe li mjesec na kvalitetu sna?
» Brak utječe na zdravlje