|
| Koliko virtuala utječe na vašu realku? | |
|
+10mentalistica Ary Puky Rokerka Tea Niky Kikica Lux Goran Blizanka 14 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 21.01.09 20:39 | |
| First topic message reminder :Dakle, iako svi znamo da je ovo virtualno ... i sama riječ sugerira ..nestvarno, ipak smo svijesni da se iza avatara i nickova kriju stvarni ljudi. Koliko na vas utječu neki događaji koji se događaju ovdje u virtualnom svijetu? Razvesele vas nečije riječi i prenosite li to veselje u stvarni život? Isto tako, ako vas netko uvrijedi ili iznervira, može li vam to pokvariti dan? A o onim drugim emocijama da i ne govorim : : Vaša razmišljanja molim ... |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 20.06.10 0:39 | |
| Zna virtuala promijenit realni život jako puno,sve zavisi imaš li osoba kojima se raduješ tj imaš li svoje virtualne prijatelje.A prijatelj je prijatelj bilo virtualno ili realno |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 21.08.10 22:57 | |
| A prijatelj je prijatelj bilo virtualno ili realnoOvo si lijepo rekla. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | cassia Totalno relaxiran
Broj postova : 2455 Lokacija : Greenwood Datum registracije : 07.08.2010
| | | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 22.08.10 0:01 | |
| - tija je napisao/la:
- Zna virtuala promijenit realni život jako puno,sve zavisi imaš li osoba kojima se raduješ tj imaš li svoje virtualne prijatelje.A prijatelj je prijatelj bilo virtualno ili realno
lijepo receno ... a posto imam osobe s kojima se radujem i koji su mi prijatelji davno rijec virtuala se izgubila... : : _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Dita von Teese Ljubitelj foruma
Broj postova : 3308 Godine : 114 Datum registracije : 12.02.2010
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 22.08.10 0:03 | |
| Ne previse..kod mene je to strogo razdvojeno.Realni zivot je realni zivot,i trudim se da ga zivim.Virtuala..e to je vec jedan drugi svijet..kao u onom crtanom "Cipelici"..pocne da postoji kad se sve radnje pozatvaraju. | |
| | | Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 22.08.10 1:14 | |
| ja kombiniram.. večina mojih "virtualnih" prijatelja pređe u "realne" prijatelje i obrnuto iako moram priznati da su mi draži virtualni.. zato jer ipak kad ideš upoznavati nekoga na toj razini ne razmišljaš da ćeš ga upoznati i u živo pa se opustiš i koji puta napišeš i riječ previše ( trnutno imam osjećaj kao da se ponavljam ) tako i oni.. i time se povežete intimnije od osobe koju gledate u oči i po njezinom govoru tijela prilagođavate svoju priču a moramo priznati da je danas sve teže nači prijatelje.. ljudi postaju previše odvojeni jedni od drugih i teško je nači osobu s sličnim interesima tu virtuala pomaže ali u potpunosti se slažem da treba imati mjeru ( koju ja nemam ) i da se treba paziti tko stoji iza nika.. bar na početku dok ne krenu priče i dopisivanja jer kao i svaki medij internet je savršen za iskorištavanje i zloupotrebu Ja sva sreća nisam imala problema s tim ^^ više sam imala problema s ljudima koje sretnem uživo | |
| | | Dodo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 132 Godine : 37 Datum registracije : 03.08.2010
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 22.08.10 17:13 | |
| Koliko utjece? Jako puno, a stvar je zapravo vrlo jednostavna.
Spajanjem na net svako od nas izlaže svoja osjetila određenim podražajima i impulsima. Ako se registriraš na forum i na njemu svaki dan pišeš onda MORAŠ biti svjestan da si time produžio svoje fizička osjetila u elektronski medij širokog pojasa. Sada ne moraš izaći iz kuće da bi te netko uvrijedio, omalovažavao, sprdao ili hvalio. Čak i ne moraš biti online kad te netko uvrijedi... tvoja uvreda te čeka doma kad otvoriš forum.
E sad kako utjece? U društvu ljudi uglavnom funkcioniraju kroz personu, što uključuje svojevrsne norme ponašanja koje proizlaze iz očekivanja drugih, a ne iz njihovih manira, morala ili etike. Jasno, kad sjedi doma za kompjuterom, persona nie aktivna... Na internetu nema ni keramičara, ni transportnih radnika, ni klošara ni sekretarica koje 8 sati dnevno šire dupe po kancelarijama... na internetu čak nema ni žena (tko može - shvatit će).
Naivitet običnog čovjeka pri susretu s novim medijem nigdje nie tako očit kao na netu, o čemu na neki način svjedoči i tvoj "strah" od "neodgovornosti". Posljedica prihvaćanja nove tehnologije i medija, a bez razumijevanja istih, uvijek rezultira velikom anksioznošću, a ponekad i većim teškoćama. Internet je doista "zaskočio" čovječanstvo, i da su ljudi znali što on nosi - nikada ga ne bi prihvatili.
Ispod privida facebooka, blogova myspace-a i ostalih individualizma internet krije mračnu tajnu. On polako, ali sigurno, ukida svaki oblik osobne perspektive, autoriteta i društvenog poretka. Registrira li se Sanader na forum, ovdje ga nitko neće pozdravljati sa "gospodine premjeru, dobar Vam dan!". Dapače, puno je vjerojatnije da bi ga dočekali sa "majmune ambiciozni, vrati se u rupu iz koje si izgmizao".
Dakle, ne treba nas čuditi što u sve većem broju TV emisija i intervjua vlada visok stupanj anksioznosti po pitanju "nekih tamo foruma". Vecina pitanja u danasnjim emisijama odlazi sa foruma.
I zapravo vrlo brzo će svakoj budali biti jasno da je budala, jer trenutni i decentralizirani medij poput interneta jednostavno ne podržava postojeće društvene protokole, kurtoaziju i podjele. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 01.02.11 13:50 | |
| - Citat :
- decentralizirani medij poput interneta jednostavno ne podržava postojeće društvene protokole, kurtoaziju i podjele.
Navedeno bi trebalo općenito svesti na minimum u društvu, ljudi bi trebali biti prirodniji, najviše od navedenog ne podnosim kurtoaziju. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 01.02.11 13:59 | |
| Kurtuazija je čista gluma, negiranje samog sebe, nedjelotvoran čin kojeg radimo ''reda radi''. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? 01.02.11 18:28 | |
| obaveze su mi uvjek na prvom mjestu ,al znalo se desit da me prijateljica pozove,ajd časkom na FB ,ako ikako mogu ,sve ostavljam idem s njom čavrljat..znači ,utiče ,tim više što ja moje prijatelje volim istim intenzitetom realne i virtualne |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Koliko virtuala utječe na vašu realku? | |
| |
| | | | Koliko virtuala utječe na vašu realku? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 276 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 276 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|