|
| Ben - oficir za sigurnost na plovilu | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Ben - oficir za sigurnost na plovilu 12.02.11 21:25 | |
| Veoma je važno da na plovilu vlada red, mir i sigurnost. Te tri komponente toliko su važne za plovidbu da se na svakome plovilu odreduje osoba kojoj je povjerena briga za održavanje reda, mira i sigurnosti. Obicno se radi o osobi koja svojom pojavom utjece da svi poslušaju njene zahtjeve i bespogovorno im se povinuju. U suprotnom, zna se ... Na mojemu kanuu uvijek vlada red, mir i sigurnost. Ja kao kapetan plovila tu sam dužnost, nadasve odgovornu i zahtjevnu, povjerio svojime pratiocu - Benu Vjerovali ili ne dužnost je prihvatio sa zadovoljstvom. Savjesno je izvršava, na sve motri, razgledava, o svemu se brine. I ne samo to. Brine se da ne bi bez njegovoga odobrenja u kanu ušao netko nepozvan. Cak mu se nitko ne smije niti približiti, a da njegov nailazak meni ne dojavi. Gromoglasno iz sve snage. Uvijek si zauzme dominantno mjesto na plovilu sa kojega ima pregled na one koji plove, ali i na okolinu kroz koju se plovi. Izgleda dobrocudno, ali izgled cesto vara. Pogotovu kada mu se glas zaori po površini vode. Kada je neodlucan kako postupiti u zadanoj situaciji, baci pogled na mene i odmah mu je jasno kako treba postupiti i kako se postaviti. Ploveci u kanuu uvijek je na oprezu. Dužnost obavlja 24 sata u danu, 7 dana u tjednu, 12 mjeseci u godini. Cak i kada zadrijema jednim okom i uhom je na dužnosti. A kada pristanemo i dobije slobodan izlaz sa plovila obožava se okupati, plivati ili jednostavno trcati po vodi. Ma šta radio važno je da voda prska, pjeni se i zalijeva sve uokolo. | |
| | | Olimp Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 739 Godine : 65 Datum registracije : 15.12.2010
| Naslov: Re: Ben - oficir za sigurnost na plovilu 12.02.11 21:26 | |
| Toliko uživa u vodi da ga je pravo zadovoljstvo gledati u vodenim nestašlucima. Puno puta smo zajedno plivali obojica uživajuci u kupanju. Nakon odmora, relaksacije i slobodnih aktivnosti postavi se ponovo na svoje mjesto i plovidba se može nastaviti. Pažnja mu je usmjerena na citavi vidokrug oko plovila, u svim smjerovima. Budnim pogledom procjenjuje sve situacije u kojima se nademo. Ponekada kada prirodne potrebe zahtjevaju da se izade iz kanua signalizira mi to na svoj nacin. Tada pristanem uz obalu, on izade van, obavi svoje potreba i vrati se nazad na svoju dužnost. Ukoliko primjeti da prilazimo necemu što mu je sumnjivo, necemu što može ugroziti plovidbu odmah reagira oglašavanjem i sa povecanom pažnjom prati šta ce se dogoditi. Proveli smo puno vremena u zajednickoj plovidbi. Uvijek mi je plovidba sa njim ugodnija, ljepša i dinamicnija. Nekada znamo zajedno slušati šaptaje rijeke, uzdahe okoline, nadglasavanje žaba. Ponekad se znamo zacudeno pogledati ako do nas dopre nekakav cudan zvuk... Na plovidbi obavezno dijelimo ponešenu hranu, poslastice, ponekad i poneko voce. Voli jesti jabuke, grožde, marelice, šljive, uživa u kuhanim kukuruzima, sirevima, salamama... ... jedino mi nije nikakav partner kada se pije pivca. Nju ne voli. I nikako da ga naucim da je zavoli. No ima još vremena, mlad je, naucice... | |
| | | | Ben - oficir za sigurnost na plovilu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 68 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 68 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943556. in 18087 subjects
|
|