|
| Kako povećati sigurnost bežičnog rutera | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Kako povećati sigurnost bežičnog rutera 03.07.10 15:48 | |
| Naučite kako povećati sigurnost rutera da bi spriječili kradljivce i hakere krađu vaših informacija.
Prvi korak k povećanju sigurnosti je promjena administracijsku lozinku na ruteru. Morate se ulogirati na ruter. Unesite IP adresu rutera u bilo koji preglednik. Najčešće IP adresa je 192.168.1.1. Kliknite na Tools izbornik i promjenite lozinku.
Isključite SSID (kontinuirana objavaWiFi pristupne točke koja je dostupna) prijenos. Otiđite na Home izbornik na ruteru, odaberite Wireless gumb, te isključite opciju pokraj SSID prijenosa. Vaš ruter bi trebao biti nevidljiv za druge korisnike.
Uključite WPA Security. Kliknite na Home izbornik, pa opet odaberite Wireless gumb. Sa Security prozora odaberite WPA. Nemojte odabrati WEP jer WEP lozinka može biti probijena u 5 minuta sa posebim programima. WEP koristi samo brojke, dok WPA koristi brojke i slova.
Ako nekako uspijete pobrkati postavke rutera, iskoristite opciju "Resetiraj na tvorničke postavke", što se nalazi na ruterovoj početnoj stranici (najčešće). Možete početi sa postavkama zaštite ispočetka. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kako povećati sigurnost bežičnog rutera 24.07.10 16:04 | |
| Ja bih to trebala sa svojim..jer mi nekako malo previše da svaki mjesec imam prometa po 10-12 giga..a ne skidma ništa..možda ti crtići na youtubu popapaju sve ali opet mi to puno. Onda opet mi kažu da je ovo nešto drugačija veza nije kao ove T-komine bežične veze da ih se lako proobije. Ugl. net mi se čini da je spor užas jedan. a opet nekada leti...pa sve više sumnjam da mi se netko ipak nakaćio na mrežu | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako povećati sigurnost bežičnog rutera 26.08.10 2:42 | |
|
sad je još i dobro, od kad postoje ruteri, bežični inernet, satelitski, ADSL, kablovski...
kad se setim kad je net bio na modemu od 56kb/s..prvo sporoća da se naježiš, onda postojali su tzv. 'dialeri', zloćudni programi koji kad ti nasele računar, biraju sami svoje brojeve i konektuju te npr. u južnu ameriku , dok misliš da si konektovan na svog provajdera, i onda ti stigne urnebesan telefonski račun...
|
| | | LaTiTeA Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 286 Godine : 40 Lokacija : Sl.Brod Datum registracije : 11.08.2010
| Naslov: Re: Kako povećati sigurnost bežičnog rutera 26.08.10 8:52 | |
| kod mene je zaštita samo wap i oke je...a i imam flat..tako da - briga me... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako povećati sigurnost bežičnog rutera | |
| |
| | | | Kako povećati sigurnost bežičnog rutera | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 54 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 54 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943556. in 18087 subjects
|
|