|
| Svijet paukova | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Svijet paukova 12.01.09 22:31 | |
| Pauk (Arenaida) nije insekt, pripada klasi zglavkara. On nema krila. Pauci imaju po osam zglavkastih nogu, znači 4 para. Razne vrste pauka žive u svim krajevima svijeta a ujed nekih vrsta može biti vrlo opasan ili čak smrtonosan. Pauk u svom tijelu sadrži žlijezdu koja luči ljepljivu tečnost, koja na zraku očvrsne. Pomoću tako nastalih niti pauk plete mrežu, koja mu služi da bi se prehranio. Znači, insekte koji se upletu u mrežu pauk ubija, a nakon toga on te insekte jede. Pauk je također, može se reći, veliki ekolog, jer on pomoću te mreže hvata, prehranjuje se, ali istovremeno čisti okolinu od štetnih insekata, pa tako i od raznih bolesti koje su veoma opasne. Najveći pauk je tarantula, a najotrovniji je crna udovica. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 12.01.09 22:51 | |
| Upravo sam pročitala nešto o reprodukciji paukova. Jadni paučići imaju sličan problem kao i ja - teško pronalaze partnera. No, muškićima je teže jer su ženke puno veće od njih pa najčešće poslije sexa upravo oni završe kao večera. Kada jednom pronađe ženku, nadobudni mister pauk raznoraznim signalima daje ženki do znanja da bi se malo "poigrao" njome. Ako je mlada dama zainteresirana daje mu to do znanja trešnjem mreže, a ni isti način daje mu do znanja i ako nije baš za akciju. I na kraju, da bi stvar bila najbolja, iako i jedno i drugo imaju reproduktivne organe, sex se odvija na posve čudan način. Naime, pauk muškić istrese malo sperme na mrežu i nogicama ugura u ženu pauk. Težak je život paukova |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 12.01.09 23:47 | |
| ja ih se ne bojim, al ih isto tako ne želim ni blizu sebe.. odvratni su mi... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 13.01.09 9:35 | |
| Nisam ljubitelj pauka ali zanimljivo ih je gledati na mreži pogotovo njihove šare i izgled. Uglavnom korisne životinje. Tamane muhe i druge štetne insekte koji upadnu i njihovu mrežu i postanu lovina. |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Svijet paukova 22.04.09 16:45 | |
| Pa da, uglavnom su korisni. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 23.04.09 8:57 | |
| Fujjjj...bojim se paukova.... :affraid:Svaka čast paucima ali bolje da ih nema posebno onih tarantula..i sl. :shock: |
| Naslov: Re: Svijet paukova 23.04.09 9:06 | |
| Jel ima opasnih paukova tu gdje sad živiš Ana? _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 23.04.09 9:08 | |
| Nisam ih vidjela previše ali jednom je bio jedan ogromni crni pa kad se nisam onesvjestila kad sam ga vidjela i to u pola noći sam skakala po krevetu( a on na podu)smišljajući kako da ga smaknem. |
| Naslov: Re: Svijet paukova 23.04.09 9:39 | |
| Čuvaj se Anči! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Svijet paukova 29.04.10 11:25 | |
| Paukovi su baš tako korisne životinjice i stvarno gledam kada čistim da ih ulovim i bacim van a ne da ih ubijem...jer što mislite kada se nebi sve te bubice i sitne mušice hvatale na njihove mreže koliko bi ih bilo bilijuna više na ovoj planeti... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 22.07.10 23:13 | |
| paukove ne diram iz uglova soba i njihove mreže...hvataju mušice, komarce..i volim da gledam kako to rade kad se prikradaju žrtvi, bocnu je, obmotaju tankim nitima paučine a kasnije iz nje izvuku svu tečnost...ostane samo ljuštura... dobro..kad se baš mnogo rašire sa svojim mrežama mora to malo da se sredi ali u principu uvek ima poneki u nekom uglu.. : |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Svijet paukova 23.07.10 10:32 | |
| Tornado sad imam groznu sliku pred ocima kako zivis....em paukovi na svakom cosku jos tvoja Zuca sve nagrizla i pravi belaja . Ja dok vidim pauka sva se najezim i slapa mi odmah pri ruci da ih priljepim za zid...neka one ljepo hvataju musice sto dalje od mene |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Svijet paukova 03.08.10 9:56 | |
| | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Svijet paukova | |
| |
| | | | Svijet paukova | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 532 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 532 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|