|
| Paukova mreža | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Paukova mreža 25.06.10 9:11 | |
| Paukova mreža ispušta snažno ljepilo i elastična je poput žvakaće gume. Kombinacija ljepljivosti i elastičnosti čini paukovu mrežu do 100 puta čvrščom nego što se smatralo do sada. Paukova mreža ispušta snažno ljepilo i elastična je poput žvakaće gume što ju žrtvi onemogućuje svaki pokušaj bijega. Ali Dhinojwala sa sveučilišta Akron u Ohiou testirao je mrežu kuglastog pauka pomoću mikroskopskih sondi i zaključio da upravo kombinacija ljepljivosti i elastičnosti čini mrežu sto puta čvršćom nego što se smatralo do sada. Kad je pokušao naglo počupati sondu ljepilo s mreže se zgušnjavalo, a kad je isto pokušao sporo, mreža je postajala elastičnija, piše Newscientist. Uspjeh lova pauka temelji se upravo na ovom rezultatu, jer je ljepilo najgušće kad se plijen zabije u mrežu i pokušava se otrgnuti iz nje. Tada gusto ljepilo uspješno apsorbira njegove usporene pokrete Dnevno.hr _____________________________________________________________________ Jao što mrzim kada po onom babljem ljetu ta njegova mreža leti po zraku..pa malo malo pa ti se poljepi po tebi pa ju vučeš za sobom kao u svatovima okičen auto... Pa ju onda pokušavam skinuti sa sebe i mašem po ulici oko sebe kao luđak fuj emti paučinu Jel vama ugodno zamotati se u nju? Sve se bojim da uživate kada uđete u neku prostoriju gde niste bili neko vrijeme i na lice vam se uhvati paukova zamčica | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Paukova mreža 26.09.10 14:24 | |
| Jedno vreme sam cuvala pauka jednog u sobi. Davala sam mu musice da jede, al mama mi ga ubila. :/ Inace se plasim insekata, ali pauci me fasciniraju, ne znam zbog cega. I kad odrastem istetoviracu paukovu mrezu na ruci. A Kikice, nisi jedina koju nervira to lepljenje. Jos, sto kazes, najgore kad pocnes da mlatis tako da se oslobodis, a ljudi te gledaju i krste se | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Paukova mreža 26.09.10 14:27 | |
| ..joj ili idem nešto van i vidim gdje je razapeo paučinu i izbejgavam tu ..a zapnm o drugu glavom | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Paukova mreža | |
| |
| | | | Paukova mreža | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 361 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 361 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|