|
| Poslovice i izreke o prijateljstvu | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Poslovice i izreke o prijateljstvu 07.06.10 20:34 | |
| First topic message reminder :
Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Loš je prijatelj kao sjena.. Kad je dan sunčan nemožeš ga se osloboditi, a kad je tmurno nemožeš ga naći.
Potrebni su ti i prijatelj i neprijatelj da te rane u srce, jedan da te kleveće, a drugi da ti javi..
Prijatelj je netko tko razumije tvoju prošlost, vjeruje u tvoju budučnost i prihvaća te danas onakvim kakav jesi..
Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava.
Bez sumnje; nije teško umrjeti za prijatelja kao što je teško naići na prijatelja koji bi zaslužio da čovjek za njega umre!
Prijateljstvo je tanka žica, prekinuti se može lako, sastaviti se opet daje, ali čvor ostaje.
Želite li imati prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije nesebične ljubavi i pažnje.
Nije važno gdje ste, već s kim ste.
Zagrljaj je prekrasan dar - jedna veličina odgovara svima.
Ne hodaj ispred mene, možda te neću slijediti... Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi... Samo hodaj uz mene, i budi mi prijatelj.
Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.
Prijateljstvo je kao novac, lakše se stekne nego sačuva.
Prava darežljivost ne očekuje ništa zauzvrat. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 06.05.11 21:37 | |
| Što više volimo svoje prijatelje to im manje laskamo. (Molijer) Živa istna | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 11.05.11 8:09 | |
| Prijateljstvo je vazda slatka odgovornost, nikad udobnost. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 11.05.11 9:20 | |
| "Prijatelj je osoba s kojom se usuđuješ biti takav kakav jesi" | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 16.05.11 16:49 | |
| Trebamo pokušati točno reći ono što govorimo, ne očekujući da naši prijatelji pogađaju značenje naših riječi. Umjesto čitanja misli svojih prijatelja, trebamo provjeriti jesmo li ih pravilno shvatili. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 16.05.11 18:07 | |
| "Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti. Ne hodaj iza mene, možda neću voditi. Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj." | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 16.05.11 21:52 | |
| Trebamo pokušati točno reći ono što govorimo, ne očekujući da naši prijatelji pogađaju značenje naših riječi. Umjesto čitanja misli svojih prijatelja, trebamo provjeriti jesmo li ih pravilno shvatili. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 16.05.11 21:54 | |
| Treba pomoći prijateljima kada im je to potrebno, a ne dokazivati se kad su oni već propali. | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 18.05.11 19:39 | |
| Novalis "Nesreća povećava naš smisao za prijateljstvo i ljubav."
Otto von Bismarck "Ljubav je slijepa; prijateljstvo se trudi da ne vidi ništa." _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 18.05.11 22:05 | |
| Prijateljstvo je sastavni deo ljudske srece. Ono je cvet jednog trenutka i plod vremena | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 24.05.11 11:12 | |
| Samo ce ti pravi prijatelj reći da ti je lice prljavo.
Sicilijanska _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 24.05.11 14:07 | |
| Da bome B. to je živa istina. Mada ne kužim zašto je nekome neugodno kazati. | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 26.06.11 13:41 | |
| "Prijateljstvo nam pokazuje da ni u jednoj tuzi ni radosti nismo sami." _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 26.06.11 13:45 | |
| "Nije uvijek dostojan da nam bude prijatelj onaj koji se nameće da bude vrlo prisan."
Plutarh
"Prije bih se mogao sprijateljiti s onim koji mi je u nastupu strasti učinio hiljadu zala, nego s hladnim čovjekom koji bi mi učinio hiljadu dobara."
Sándor Petőfi
"Nije prijatelj onaj koji ce to reci vec onaj koji ce to poreci a djelima steci !"
Latinske poslovice "Prijatelja kori kad ste sami, hvali ga javno." _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 27.06.11 19:12 | |
| Pažnja je najbolji put do prijateljstva. – Spenser
Kad govoriš o svom neprijatelju ne zaboravi da bi mu jednog dana mogao postati prijatelj. – Periander
Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše pogreške. – Frenklin
Rana koju ti zada prijatelj nikada ne zacijeli. – Kineska poslovica
Prijatelj je najbolja imovina u životu. – Latinska poslovica _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 27.06.11 19:13 | |
| Prijatelji se gube ako ih zoveš često i ako ih zoveš rijetko. Škotska Poslovica
Stranac nije ništa drugo do prijatelj kojeg još niste upoznali. Anoniman
Prijateljstvo je lađa koja može da preveze dvojicu ako je lijepo vrijeme, ali ni jednog ako je ružno. Konfučije
Plašljivi prijatelj strašniji je od neprijatelja, jer neprijatelja se bojiš, a u prijatelja se uzdaš. Tolstoj
Ko sebi ne traži prijatelje – sam je sebi neprijatelj. Šota Rustaveli _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 27.06.11 19:40 | |
| Svačiji prijatelj je ničiji prijatelj. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 13.08.11 17:24 | |
| Prijatelj mora podnositi slabosti svog prijatelja. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | nedox Početnik
Broj postova : 2 Godine : 39 Datum registracije : 04.10.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 18.10.11 13:42 | |
| Još neke izreke o prijateljstvu “Na kraju nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, već šutnju naših prijatelja.” Martin Luther King, Jr. “Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti. Ne hodaj iza mene, možda neću voditi. Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj.” Albert Camus “Ne treba vjerovati ljudima s kojima smo se tek sprijateljili, a koji pokazuju da smo im draži od njihovih starih prijatelja; tako će se ponašati i s nama kada steknu nove prijatelje.” Ezop “Neka niko ne smatra svojim vjernim prijateljem čovjeka s kojim nije pojeo mjericu soli.” Martin Luther “Nesreća otkriva one koji nisu pravi prijatelji.” Aristotel
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 18.10.11 14:35 | |
| nedox lijepo je sto si sa nama podijelila izreke ...nadam se da ce ih biti jos _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 01.11.11 10:56 | |
| "Ostani" - divna je riječ u prijateljevu rječniku. Amos Bronson Alcott
Više je od roda - prijateljstvo. Prijateljstvo je sklad svega božanskog i čovječanskog s odanošću i ljubavlju. Osim mudrosti - prijateljstvo je najveće dobro što su ga besmrtni bogovi dali ljudima. Ništa nije divnije nego međusobno uzvraćanje odanosti. Što je slađe nego imati nekoga s kime smiješ govoriti kao sam sa sobom? Kako bi strahovito bilo podnositi nesreću kad ne bi čovjek imao onoga tko trpi i tvoju nesreću više od tebe samoga. Lelije
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 28.01.12 17:43 | |
| Daj siromahu pre nego što ti zatraži, jer ako mu pružiš pre nego što je on svoje ruke ispružio, daćeš mu i samopoštovanje koje je vrednije od tvoje pomoći.
Lao Ce
Nemoj dopustiti da zbog malog nesporazuma izgubiš veliko prijateljstvo.
Kad ti se prijatelj vine visoko, ne prilazi mu dok te ne potraži. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 28.01.12 17:45 | |
| Sa prijateljima ti je kao sa kočnicama: otkažu kada se najmanje nadaš.
Danica Mašić _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 10.03.12 13:14 | |
| Prijatelji se gube ako ih zoveš često i ako ih zoveš rijetko.
Škotska Poslovica
Stranac nije ništa drugo do prijatelj kojeg još niste upoznali. Anoniman
Prijateljstvo je lađa koja može da preveze dvojicu ako je lijepo vrijeme, ali ni jednog ako je ružno. Konfučije
Plašljivi prijatelj strašniji je od neprijatelja, jer neprijatelja se bojiš, a u prijatelja se uzdaš. Tolstoj
Ko sebi ne traži prijatelje – sam je sebi neprijatelj. Šota Rustaveli
Kad bi svi ljudi znali šta jedni o drugima govore, na svijetu ne bi bilo ni četvorice prijatelja. Paskal
Prijatelj je osoba sa kojom se usuđuješ biti takav kakav jesi. Anoniman _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 10.03.12 13:18 | |
| Prijateljstvo je ljubav bez krila. Francuska poslovica
Prijateljstvo se ne bira – ono biva. Meša Selimović
Prijateljstvo je ista duša koja živi o dva različita tijela. Aristotel
Ko prijatelja tumači i analizira, taj ga ne voli. Jovan Dučić
Želite li da steknete neprijatelje, hvalite se pred prijateljima; želite li da steknete prijatelje, dozvolite im da se oni hvale pred vama. La Rošfuko
Meni ne treba prijatelj koji se u svemu slaže i na sve klima glavom, jer to isto moja senka može da uradi mnogo bolje. Plutarh
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 10.03.12 13:19 | |
| U nekim okolnostima života prijatelj treba biti samo u blizini. Tješenje riječima otvara ranu, ono otkriva dubinu. Balzak
Prekinuti prijateljstvo je kao prekinuti konopac. Može se nastaviti, ali čvor ostaje. La Rošfuko
Prijatelj svih nije ničiji prijatelj. Artur Šopenhauer
Najbolja vrsta prijatelja je ona sa kojom možete sjediti cijelo veče ne progovorivši ni riječi, a kad odlazite osjećate se kao da je to bio najbolji razgovor u životu. Anoniman
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu | |
| |
| | | | Poslovice i izreke o prijateljstvu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 424 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 424 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|