| Poslovice i izreke o zivotu | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Poslovice i izreke o zivotu 15.08.10 16:12 | |
| Živite dan po dan i obavljajte posao po posao. A zatim produžiteprema onome što dolazi poslije. To ima smisla. Ne pokušavajte živjeti u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti sve u isti čas. Uspješan je čovjek koji se naučio živjeti samo u sadašnjosti, ali se uvijek kreće prema onome što dolazi poslije |
|
| |
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 21.12.10 22:10 | |
| “Život ne prestaje postojati u drugom radi jednog čovjeka.” Harold Robbins
“Život je kraći nego što čovjek misli.” Gabriel García Márquez
“Život ne treba da bude život koji nam se desio, nego roman koji smo sami stvorili.” Novalis (Georg Philipp Friedrich Freiherr von Hardenberg) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 21.12.10 22:10 | |
| “Ne mješajte pojmove život i životna situacija. Život nema nikakve veze sa situacijom, on je isti bilo da ste bogataš ili siromah.” Eckhart Tolle
“Život koji nam je dala priroda kratak je, ali sjećanje na valjano upotrebljen život vječno je!” Ciceron _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 21.12.10 22:11 | |
| “Čovjek koji više nije dijete, ne može osjetiti više nikakvo zadovoljstvo u životu.” Charlie Chaplin
“Život, tako-zvani je kratka epizoda između dvije velike misterije koje su u biti jedna.” Carl Jung _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 22.12.10 22:25 | |
| Vreme nam klizi kroz prste poput zrna peska i nikad se ne vraca. Oni koji mudro koriste vreme od najranije dobi bivaju nagradeni bogatim, produktivnim i zadovoljavajucim životima. Robin S. Sarma _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Ketica Ljubitelj foruma
Broj postova : 4357 Godine : 34 Lokacija : zagreb Datum registracije : 10.12.2010
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 22.12.10 22:28 | |
| Albert Camus "Ne hodaj ispred mene, možda neću slijediti. Ne hodaj iza mene, možda neću voditi. Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj." | |
|
| |
maca faca Totalno relaxiran
Broj postova : 1902 Godine : 124 Lokacija : San Francisco Datum registracije : 25.11.2010
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 22.12.10 22:30 | |
| "najbolji je ručak onaj koji je već skuhan kad dođeš doma"
maca faca | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 31.01.11 10:42 | |
| U životu se ne treba bojati ničega. Treba samo razumijeti.
Marie Curie |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 31.01.11 10:50 | |
| “Ljepota proživljena života je prava mjera, a ne dužina njegova trajanja.” Plutarh _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 15.02.11 12:50 | |
| Ne možeš birati kako ćeš i gdje umrijeti. Možeš samo odlučiti kako ćeš živjeti.
Joan Baoz |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 16.08.11 18:59 | |
| ŽIVJETI je vrlo rijetka pojava na svijetu. Većina ljudi samo preživljava. Oscar Wilde _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 16.08.11 19:00 | |
| Ne boj se života. Vjeruj da je život vrijedan življenja i ta će ti vjera pomoći da on to i postane. Henry James
Život je kratak, ali uvijek ima dovoljno vremena za biti ljubazan.
Ralph Waldo Emerson _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 09.09.11 11:48 | |
| Cijeli je život velika knjiga, samo što se odgovori ne nalaze na posljednjoj stranici _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 13.09.11 20:07 | |
| “Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.” Marko Aurelije _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 13.09.11 20:09 | |
| Promijenite svoje vrijednosti i promijenit ćete svoj život.” Anthony Robbins
“Privilegija života ja da budeš svoj.” Joseph Campbell
“Život je nalik na Olimpijske igre: jedni trguju, drugi gledaju, treći se bore.” Pitagora _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 13.09.11 20:12 | |
| Eto, u životu je, na žalost, tako: trnje dobijaju živi, a ruže mrtvi.” Anatole France
“I za hiljadu godina čovjek će isto ovako uzdisati: „Ah, teško je živjeti” – i u isti mah ovako isto kao i sada, bojaće se i neće htjeti da umre.“Anton Pavlovič Čehov
“Voliš li život? Onda nemoj tratiti vrijeme jer je od vremena sastavljen život.” Benjamin Franklin _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 13.09.11 20:18 | |
| “Doživjeti istinsku radost života znači pridonijeti onom cilju koji i sami smatramo veličanstvenim, biti snaga prirode umjesto grozničave, sebične, sitne duše.” Bernard Shaw _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 13.09.11 20:42 | |
| “Doživjeti istinsku radost života znači pridonijeti onom cilju koji i sami smatramo veličanstvenim, biti snaga prirode umjesto grozničave, sebične, sitne duše.” Bernard Shaw _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 15.09.11 22:44 | |
| Nekim je ljudima život kao ružno vrijeme. Stanu i čekaju da prođe. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
mimoza Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 316 Godine : 33 Datum registracije : 17.02.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 15.09.11 22:57 | |
| "Ko nije znao da živi, umire"
| |
|
| |
nedox Početnik
Broj postova : 2 Godine : 39 Datum registracije : 04.10.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 18.10.11 13:46 | |
| I od mene neke izreke o životu
“Buncaju ljudi i postaju umorni od života kad nemaju pred sobom neki cilj prema kome bi upravili svaki svoj napor i svaku svoju misao.” Marko Aurelije
“Promijenite svoje vrijednosti i promijenit ćete svoj život.” Anthony Robbins
“Privilegija života ja da budeš svoj.” Joseph Campbell
“Život je nalik na Olimpijske igre: jedni trguju, drugi gledaju, treći se bore.” Pitagora
“Eto, u životu je, na žalost, tako: trnje dobijaju živi, a ruže mrtvi.” Anatole | |
|
| |
LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 16.12.11 10:23 | |
| "Ljude u društvo tjera unutrašnja praznina i dosada. Ako osjete da su nam potrebni, ljudi postaju obijesni i arogantni." Arthur Schopenhauer | |
|
| |
LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 19.12.11 1:30 | |
| Nemam vise snova
Kao sto svako moze da kaze,nisam bila bas dobar covijek.Ne znam pravu rijec.Oduvijek sam se divila lupezima,odmetnicima,kurvinim sinovima.Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslicem.
Volim ocajnike,ljude razbijenih zubi,razbijenog duha i razbijene sudbine.Takvi me interesuju.Puni su iznenadjenja i explozija.
Volim propale zene,pijane kurve sto psuju,zarozanih carapa,razmazane sminke.
Zanimaju me perverznjaci,a ne sveci.Mogu da se opustim sa klosarima,jer sam i ja klosar.
Ne volim zakone,morale,religije,pravila.NE VOLIM DA ME OBLIKUJE DRUSTVO.
Ja psihijatar blog
| |
|
| |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 26.02.12 11:20 | |
| O SMISLU ŽIVOTA
Dalaj Lama je, na pitanje što ga je najviše iznenadilo o čovječanstvu, odgovorio: Čovjek!, Jer on žrtvuje svoje zdravlje kako bi zaradio novac;Tada žrtvuje novac kako bi ozdravio,a onda je toliko zabrinut za budućnost da ne uživa u sadašnjosti; a rezultat toga je da ne živi ni u sadašnjosti ni u budućnosti, živi kao da nikada neće umrijeti, a potom umire kao da nikada nije stvarno živio.
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
|
| |
Talia Ljubitelj foruma
Broj postova : 7245 Godine : 110 Datum registracije : 03.11.2012
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu 24.01.13 17:58 | |
| “Privilegija života je da budeš svoj.” Joseph Campbell | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o zivotu | |
| |
|