|
| Poslovice i izreke o prijateljstvu | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Poslovice i izreke o prijateljstvu 07.06.10 20:34 | |
| Ako pri svakoj prijateljskoj usluzi odmah misliš na zahvalnost, onda nisi darovao, već prodao.
Loš je prijatelj kao sjena.. Kad je dan sunčan nemožeš ga se osloboditi, a kad je tmurno nemožeš ga naći.
Potrebni su ti i prijatelj i neprijatelj da te rane u srce, jedan da te kleveće, a drugi da ti javi..
Prijatelj je netko tko razumije tvoju prošlost, vjeruje u tvoju budučnost i prihvaća te danas onakvim kakav jesi..
Prijatelje stvara sreća, a nesreća ih provjerava.
Bez sumnje; nije teško umrjeti za prijatelja kao što je teško naići na prijatelja koji bi zaslužio da čovjek za njega umre!
Prijateljstvo je tanka žica, prekinuti se može lako, sastaviti se opet daje, ali čvor ostaje.
Želite li imati prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije nesebične ljubavi i pažnje.
Nije važno gdje ste, već s kim ste.
Zagrljaj je prekrasan dar - jedna veličina odgovara svima.
Ne hodaj ispred mene, možda te neću slijediti... Ne hodaj iza mene, možda te neću voditi... Samo hodaj uz mene, i budi mi prijatelj.
Ako nekoga mrzi mnogo ljudi, to mora da je dobar čovjek.
Prijateljstvo je kao novac, lakše se stekne nego sačuva.
Prava darežljivost ne očekuje ništa zauzvrat. _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 08.03.11 9:17 | |
| Prijatelja možeš imati jedino ako si ti prijatelj. (Ralph W. Emerson) Druži se sa onim koji će te boljim činiti. (Seneca) _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 28.03.11 15:44 | |
| "Tek kad pocne pucati led, znaćeš ko ti je prijatelj". _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 04.04.11 9:21 | |
| Prijatelj svih nije ničiji prijatelj. (Schopenhauer)
Kad bi svi ljudi znali što jedni o drugima govore, na svijetu ne bi bilo ni četvorice prijatelja. (Pascal)
Na kraju nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, već šutnju naših prijatelja. (Martin Luther King, Jr.) |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 04.04.11 9:33 | |
| Čuvaj me Bože "prijatelja", neprijatelja se sam čuvam.
Koliko god je rijetka istiska ljubav još je mnogo rjedje istinsko prijateljstvo.
Potrebni su ti i prijatelji i neprijatelji da bi te ranili: jedan da te kleveće drugi da ti to javi. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 04.04.11 9:37 | |
| Budi ljubazan sa svima ali intiman samo sa nekolicinom, a i njih dobro iskušaj prije nego im pokloniš svoje povjerenje.
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojima. |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 04.04.11 9:44 | |
| Budi ljubazan sa svima ali intiman samo sa nekolicinom, a i njih dobro iskušaj prije nego im pokloniš svoje povjerenje.Ovu je autor super sročio. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 04.04.11 9:52 | |
| Bivši prijatelj je gori nego neprijatelj. (Ruska narodna poslovica)
Rana koju ti zada prijatelj nikada ne zacijeli. (Kineska poslovica)
Tko prijatelja tumači i analizira, taj ga ne voli. (Jovan Dučić) |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 06.04.11 14:08 | |
| Onaj ko je moj prijatelj, taj mi ne postavlja pitanja. Onom kome sam prijatelj , ja i nepitan kazujem ono što želi da zna. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 07.04.11 10:17 | |
| Nekoga je bolje imati među neprijateljima nego među prijateljima.
Fjodor Mihajlovič Dostojevski
|
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 07.04.11 14:28 | |
| Voli onoga koji je ljutit na tebe i uskoro ćeš ga imati za prijatelja. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 17.04.11 22:29 | |
| Bez obzira koliko ozbiljnost život zahtijeva od tebe, uvijek je potreban prijatelj s kojim se možeš glupirati!
Imamo manje prijatelja nego što mislimo, a više nego što znamo.
Prijateljstvo je tanka žica, prekinuti se može lako, sastaviti se opet daje, ali čvor ostaje.
Želite li imati prijatelje među ljudima, morate za njih nešto učiniti, morate im posvetiti vremena, energije nesebične ljubavi i pažnje. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 25.04.11 13:32 | |
| Prijateljstvo je jedna duša u dva tijela. | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 19:03 | |
| Prijatelj je najbolja imovina u životu. Latinska poslovica
Prijateljstvo prestaje ondje gdje počinje dug. Labis
Opasni su samo oni neprijatelji koje ne možete prepoznati. De Gol
Od rakije se opiješ na početku, od prijatelja na kraju. Zoščenko _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 19:04 | |
| Potrebni su ti i prijatelji i neprijatelji da bi te ranili: jedan da te kleveće drugi da ti to javi. Kišon
Pažnja je najbolji put do prijateljstva. Spenser
Što više volimo svoje prijatelje to im manje laskamo. Molijer
Kad govoriš o svom neprijatelju ne zaboravi da bi mu jednog dana mogao postati prijatelj. Periander
Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše pogreške. Franklin _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 19:05 | |
| Rana koju ti zada prijatelj nikada ne zacijeli.
Kineska poslovica _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 19:09 | |
| | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 21:30 | |
| Meni ne treba prijatelj koji se u svemu slaže i na sve klima glavom, jer to isto moja senka može da uradi mnogo bolje. Plutarh U nekim okolnostima života prijatelj treba biti samo u blizini. Tješenje riječima otvara ranu, ono otkriva dubinu. Balzak _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 21:34 | |
| | |
| | | Dusan Ljubitelj foruma
Broj postova : 5696 Godine : 29 Lokacija : Relax Forum Datum registracije : 10.09.2010
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 03.05.11 23:50 | |
| Postoji nesto sto se zove google , pa trazi ko i svi | |
| | | mobile VIP član
| | | | Blizanka Administratorica
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 06.05.11 21:03 | |
| Bez obzira koliko ozbiljnost život zahtijeva od tebe, uvijek je potreban prijatelj s kojim se možeš glupirati!
Ne ćino ono drugima, što nebi volio da tebi netko ućini!
Prava darežljivost ne očekuje ništa zauzvrat.
Prijateljstvo je kao novac, lakše se stekne nego sačuva. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 06.05.11 21:04 | |
| Ako budete imali previše povjerenja možda će vas i prevariti, ali ako ne budete imali povjerenja živjet ćete u mukama.
Pri izboru prijatelja budi spor,pri promjeni još sporiji.
Budi ljubazan sa svima ali intiman samo sa nekolicinom, a i njih dobro iskušaj prije nego m pokloniš svoje povjerenje.
Ako me jednom prevariš, ti si kriv. Ako me drugi put prevariš, kriv sam sam. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 06.05.11 21:05 | |
| Veća je sramota ne imati povjerenja u svoje prijatelje, nego biti od njih prevaren.
Druži se sa onima koji će te boljim činiti.
Nije dostojan da živi onaj koji nema ni jednog čestitog prijatelja.
Opasni su samo oni neprijatelji koje ne možete prepoznati. (De Gulle)
Od rakije se opiješ na početku, od prijatelja na kraju. (Zoščenko)
Potrebni su ti i prijatelji i neprijatelji da bi te ranili: jedan da te kleveće drugi da ti to javi. (Kishon)
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu 06.05.11 21:06 | |
| Što više volimo svoje prijatelje to im manje laskamo. (Molijer)
Kad govoriš o svom neprijatelju ne zaboravi da bi mu jednog dana mogao postati prijatelj. (Periander)
Volite svoje neprijatelje, jer vam oni ukazuju na vaše pogreške. (Franklin)
I prijateljima treba reći istinu u lice. (Cankar)
Rana koju ti zada prijatelj nikada ne zacijeli. (Kineska poslovica)
Verujem samo u onu privrženost koja staje žrtve: sve ostalo je, u najboljem slučaju, obično fraziranje. (Paveze) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Poslovice i izreke o prijateljstvu | |
| |
| | | | Poslovice i izreke o prijateljstvu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 436 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 436 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|