|
| Jeste li u depresiji? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Jeste li u depresiji? 15.12.10 9:39 | |
| Beckov indikator depresije
(iz knjige dr. Samuela Pfeifera ''Bodriti slabe'') Ovaj se upitnik sastoji od tvrdnji raspoređenih u skupine. Pročitajte pozorno svaku skupinu. Zatim u svakoj od njih odaberite tvrdnju koja najbolje opisuje kako ste se osjećali ovoga tjedna, uključujći i današnji dan! Zaokružite broj tvrdnje koju ste izabrali. Ako vam se prikladnom čini više od jedne tvrdnje, možete zaokružiti više brojeva.
U svakom slučaju pročitajte sve rečenice u skupini prije nego što odaberete. A. 0 Ne osjećam se tužno. 1 Osjećam se tužno. 2 Osjećam se tužno cijelo vrijeme i ne mogu se trgnuti iz toga. 3 Tako sam žalostan ili nesretan da to više ne mogu podnijeti.
B. 0 Nisam posebno obeshrabren glede budućnosti. 1 Obeshrabren sam glede budućnosti. 2 Osjećam da se nemam čemu veseliti. 3 Osjećam da je budućnost beznadna i da se stvari ne mogu popraviti.
C. 0 Osjećam da sam neuspješna osoba. 1 Osjećam se neuspješnijim od prosječnog čovjeka. 2 Kad sagledam unatrag vlastiti život, vidim samo mnogo neuspjeha. 3 Kao osoba osjećam se kao potpuni promašaj.
D. 0 Neke mi stvari i dalje čine zadovoljstvo kao i ranije. 1 Ne uživam više u nekim stvarima kao ranije. 2 Više mi gotovo ništa ne donosi pravo zadovoljstvo. 3 Ništa mi ne može pričiniti zadovoljstvo i sve mi je dosadno.
E. 0 Ne osjećam se posebno krivim. 1 Dobar dio vremena osjećam krivicu. 2 Većinom se osjećam krivim. 3 Cijelo se vrijeme osjećam krivim.
F. 0 Ne mislim da sam kažnjen. 1 Osjećam da sam možda kažnjen. 2 Očekujem da ću biti kažnjen. 3 Osjećam da mi je ovo kazna.
G. 0 Nisam razočaran sobom. 1 Razočaran sam sobom. 2 Gadim se sam sebi. 3 Mrzim se.
H. 0 Ne osjećam se gore nego bilo tko drugi. 1 Kritičan sam prema sebi zbog svojih slabosti ili pogrešaka. 2 Cijelo vrijeme se okrivljavam zbog svojih pogrešaka. 3 Krivim sebe za sve loše što se dogodi.
I. 0 Uopće ne pomišljam na samoubojstvo. 1 Pomišljam na samoubojstvo, ali ne bih ga počinio. 2 Volio bih se ubiti. 3 Ubio bih se, da imam priliku.
J. 0 Ne plačem više nego obično. 1 Sada plačem više nego ranije. 2 Sada stalno plačem. 3 Ranije sam mogao plakati, ali sada više ne mogu plakati čak i kada to želim.
K. 0 Više se srdim nego ikada. 1 Lakše se razljutim nego ranije. 2 Sada se cijelo vrijeme ljutim. 3 Više me uopće ne ljute stvari koje su me ranije ljutile.
L. 0 Nisam izgubio zanimanje za druge ljude. 1 Drugi me ljudi zanimaju manje nego ranije. 2 Uglavnom sam izgubio zanimanje za druge ljude. 3 Izgubio sam svako zanimanje za druge ljude.
M. 0 Odluke donosim dobro kao i uvijek prije. 1 Odlažem donošenje odluka više nego ranije. 2 Teže mi je donositi odluke nego ranije. 3 Uopće više ne mogu odlučivati.
N. 0 Ne mislim da izgledam išta gore nego uvijek. 1 Bojim se da izgledam staro ili nepoželjno. 2 Osjećam da su se u mojem izgledu dogodile promjene koje me čine neprivlačnim. 3 Mislim da ružno izgledam.
O. 0 Mogu raditi jednako dobro kao i prije. 1 Moram uložiti poseban napor da bih počeo nešto raditi. 2 Moram se vrlo teško tjerati da bilo što radim. 3 Uopće ne mogu raditi.
P. 0 Spavam dobro kao i obično. 1 Ne spavam dobro kao prije. 2 Budim se sat-dva ranije nego obično i teško mi je ponovno zaspati. 3 Budim se nekoliko sati ranije nego prije i više ne mogu zaspati.
Q. 0 Ne umaram se više nego obično. 1 Umaram se lakše nego prije. 2 Ako bilo što radim, umorim se. 3 Preumoran sam da bih bilo što radio.
R. 0 Nemam slabiji apetit nego obično. 1 Nemam više tako dobar apetit kao prije. 2 Apetit mi je sada mnogo slabiji. 3 Uopće više nemam apetita.
S. 0 Nisam mnogo smršavio - ako sam uopće smršavio. 1 Izgubio sam više od 2 kg. 2 Izgubio sam više od 5 kg. 3 Smršavio sam više od 7 kg.
T. 0 Zdravlje me ne zabrinjava više nego obično. 1 Brinem zbog fizioloških smetnji kao što su bolovi, ili nervoza želuca, ili zatvor. 2 Vrlo sam zabrinut zbog zdrastvenih problema i teško mi je razmišljati o drugim stvarima. 3 Tako sam zabrinut zbog zdrastvenih problema da više ni o čem drugom ne mogu razmišljati.
U. 0 U posljednje vrijeme nisam primjetio da se moje zanimanje za seks promijenilo. 1 Seks me zanima manje nego ranije. 2 Jako sam izgubio zanimanje za seks. 3 Potpuno sam izgubio zanimanje za seks.
Zbrajanje Zbrojite sve brojke ispred zaokruženih rečenica. Najveći mogući rezultat je 63 boda.
Prosječni rezultati a) Nema depresije 11 bodova b) Blaga depresija 12-19 bodova c) Umjerena depresija 20-26 bodova d) Teška depresija 26 bodova
izvor: http://www.step.hr/problemi/depresija-test.shtml
|
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:31 | |
| 8 ukupno...znaci JOK |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:38 | |
| 18 bodova...blaga depresija |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:40 | |
| - Hot chili Yana je napisao/la:
- 18 bodova...blaga depresija
prebaci koji meni da te odepresimo |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:40 | |
| neću, ja sam škrtica |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:43 | |
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:47 | |
| 7 bodova .. ..nisam ni sumnajla u razultat testa...kod mene nema depresije to sam znala i bez njih ..ponekad malo malo tuge li depre nikad _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 15.12.10 10:50 | |
| bliz |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 19.12.10 10:59 | |
| | |
| | | plix Početnik
Broj postova : 7 Godine : 35 Datum registracije : 30.01.2012
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? 30.01.12 21:33 | |
| blaga depresija | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jeste li u depresiji? | |
| |
| | | | Jeste li u depresiji? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 244 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 244 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|