|
| Da li bi upisali vaše dijete u razred u kojem su većinom mali Romi? | |
|
+4Rokerka bodomiere Wall-e Kikica 8 posters | |
Da li bi upisali vaše dijete u razred u kojem su većinom romska djeca? | Da | | 27% | [ 3 ] | Ne | | 45% | [ 5 ] | Možda | | 27% | [ 3 ] |
| Ukupno glasova : 11 | | |
| Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Da li bi upisali vaše dijete u razred u kojem su većinom mali Romi? 17.11.10 16:04 | |
| First topic message reminder :
u određenim županijama u RH ima jako puno pripadnika romske nacionalne manjine. samim time, ima i puno romske djece. romska djeca se trebaju integrirati s djecom većinskog stanovništva. to se odnosi i na školstvo. pa sad, iskreno me zanima bi li svoje dijete upisali u razred u kojem su većinom romska djeca? ili bi ga vozili u neku drugu školu, pa makar ta druga škola bila udaljena od vašeg mjesta stanovanja, samo iz razloga da ne bude u istoj školskoj klupi s romskim djetetom?
Zadnja promjena: Yana; 17.11.10 16:13; ukupno mijenjano 1 put. |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
enigma_ Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 119 Godine : 56 Datum registracije : 02.02.2011
| Naslov: Re: Da li bi upisali vaše dijete u razred u kojem su većinom mali Romi? 04.02.11 22:48 | |
| Tema je ozbiljna. I, ja razumem ljude koji ne bi upisali decu u razred gde su Romi. Verovatno imaju lose iskustvo sa tom etnickom grupom. Moja deca su imala u razredu decu Rome. I, nekako ta decica (koja su najmanje kriva, sto su tamnog tena, i sto su zapustena, kako vaspitno, tako i higijenski) su se uvek odvajla od nase dece. Ili su nasa deca njih odbacila iz drustva.Cak i na roditeljskim sastancima, majke romske dece su se odvajale. Da l je to osecaj njihov da ne pripadaju nama,ili sto im se deca zale kuci, ne znam... Secam se ja kad sam isla u skolu, imala sam u razredu devojcicu, koja je Romkinja. Uz njeno ime je uvek islo ona...'ciganka'...i, ta mala je bila sama na odmorima. Tako da problem nije od 'juce' vec traje to ohoooo... | |
| | | | Da li bi upisali vaše dijete u razred u kojem su većinom mali Romi? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 449 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 449 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|