|
| Kako donosite važne odluke? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Kako donosite važne odluke? 26.10.10 12:25 | |
| Problem koji ima rješenje zahtijeva odluku. Ali kako donosimo važne odluke u životu? Obično tražimo od nekog drugog da odluči umjesto nas. Na taj način, ako nešto pođe po zlu, imat ćemo koga okriviti. Neki moji prijatelji žele me uvući u donošenje odluka umjesto njih samih, ali ja ne pristajem na to. Jedino ih mogu poučiti kako da samostalno donesu mudru odluku. Kada se nađemo na nekom raskrižju i nismo sigurni u kom smjeru krenuti, sjednimo sa strane, odmorimo i pričekajmo autobus. Uskoro, obično kada ga najmanje očekujemo, on stiže. S prednje strane autobusa postoji natpis s velikim masnim slovima, na kojem piše kamo autobus ide. Ako nam to odredište odgovara, sjednemo u njega. Ako ne, čekajmo drugi. Uvijek dođe drugi autobus. Drugim riječima, trebamo li donijeti neku odluku, a nismo sigurni kakvu, moramo se odmoriti i malo pričekati. Uskoro, kad to ne očekujemo, rješenje će doći. Svako rješenje ima svoje vlastito odredište. Ako nam to odredište odgovara, tako ćemo i odlučiti. Ako ne, pričekajmo. Uvijek postoji i drugo rješenje. Tako ja donosim svoje odluke. Skupim sve važne informacije i čekam rješenje. Dobro rješenje uvijek dođe, dokle god imam strpljenja. Ono dođe iznenada, kada i ne razmišljam o njemu.
Autor: A. Brahm
Kako vi donosite važne odluke? Vjerujete li da uvijek postoji drugo rješenje?
|
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 27.10.10 9:22 | |
| Uvijek ih donosim skupa sa suprugom. O svemu bitnom razgovaramo i nikada niti jedno nema završnu rijeć več zadničiki zakljućimo ono što je najbolje. On je dobar analitičar, a ja više slušam srce i tu se nađemo.. razum i osječaji. Ne volim nikada nikome govoriti što da radi ..ako me i zatraže savjet, pri nekoj bitnoj odluci, više volim ispričati kako sam ja postupila u takvoij situaciji. Naravno ako sam imala sličnu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 28.10.10 12:46 | |
| Dobro rješenje uvijek dođe, dokle god imam strpljenja. Ono dođe iznenada, kada i ne razmišljam o njemu.
ovo mi se posebno sviđa.... |
| | | Procyon Totalno relaxiran
Broj postova : 1261 Godine : 34 Datum registracije : 26.07.2010
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 22.11.10 19:27 | |
| Važne odluke donosim uz što više informacija na raspolaganju tako da mogu bolje i preciznije odlučiti. Informacije podrazumijevaju obične informacije o tome što trebam, razgovor s drugima i slično.
Uvijek postoji drugo rješenje, nekad ne možda u toj mjeri kvalitetno i nama poželjno ili ga čak niti ne vidimo. To me podsjeća na lateralno razmišljanje koje nam omogućuje drugačiji pristup stvarima i traženja rješenja. | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 23.11.10 16:42 | |
| Kad trebam da donesem neku važnu odluku uglavnom popričam s mojima. Na kraju sama odlučim šta ću da uradim, ali volim da čujem i njihovo mišljenje, ipak su stariji i iskusniji. Inače, prilikom donošenja nekih odluka, dosta razmišljam o posledicama. Kako će biti kad uradim ovo, a kako bi bilo da sam uradila drugačije... Za sad se ni zbog koje bitnije odluke u životu nisam kajala. | |
| | | hien Početnik
Broj postova : 6 Godine : 56 Lokacija : zagreb Datum registracije : 20.03.2011
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 20.03.11 20:13 | |
| iskreno, ključno je otkriti što smo već odlučili. jer smo sami postavili i iskušenje a imamo u đepu i odluku. osvješćivanje je sve. | |
| | | jasna49 Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 526 Godine : 75 Lokacija : Beograd Datum registracije : 31.01.2011
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 20.03.11 21:15 | |
| dosta vagam... razmišljam, vagam i odaberem.... | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 30.03.11 19:37 | |
| - Citat :
- Obično tražimo od nekog drugog da odluči umjesto nas.
nikad ne trazim od drugog da odluci umjesto mene ..jer to nije fer i nije uredu...trazim savjet saslusam ga i onda sve izvagam i donesem sama odluku ako se samo mene tice...ako se i drugih tice onda zajedno donosimo odluke ...naucila sam ne zuriti ..ako imam dvojbu ..jer uvijek se nesto desi sto mi pomogne da donesem odluku ..kad sam god donijela odluku u trenu ..pokajala sam se ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 06.05.11 12:39 | |
| | |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? 04.06.15 23:00 | |
| - Gost je napisao/la:
Kako vi donosite važne odluke? Vjerujete li da uvijek postoji drugo rješenje?
razmislim, sve izvagam što mi je na raspolaganju i donesem...nema tu puno filozofije...riješenje drugo uvijek postoji...međutim ovisno o težini odluke i njenim oklonosima donešenja nije mogućno to drugo riješenje primjeniti...što zbog vremena, što zbog trenutne situacije u kojoj se nalazite pri donošenju te važne odluke...jer netko ili nešto tamo negdje ne može da čeka vjećno na Vašu odluku...to bi bio moj odgoor... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako donosite važne odluke? | |
| |
| | | | Kako donosite važne odluke? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 346 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 346 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|