|
| Brak je mrak | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Brak je mrak 24.10.10 17:31 | |
| Gledala sam jučer film "Brak je mrak" i oduševio me... Uz to dao mi je razmišljati... O tome jel moj brak zaista tako sretan... takav kakvim ga ja smatram? Jer često ljudi imaju svoje skrivene male tajne a da uopće ne znamo za njih... Svakojake tajne...
Poanta cijelog filma je kako znati vrijedi li brak dovoljno da bismo ostali u njemu bez obzira na trenutne trzavice? U filmu se nude dva izvrsna rješenja...
1. Pravilo 80:20
U našem braku zadovoljan sam sa brakom i partnerom 80 % ... Onih 20% čini me nezadovoljnim i onda sretnem osobu koja zadovoljava to što mi nedostaje, ja sam presretan jer sam zadovoljio i onih 20% koji su mi nedostajali. Ubijeđen da je to konačno to, kažem sve ženi, dobijem rastavu i oženim se sa onih 20%... I nakon nekoliko godina sve moje zadovoljstvo ostalo je na 20% i počinjem patiti za prvom suprugom... Ne isplati se... Onih 80% što sam imao, trebao sam čuvati da sam bio pametan...
2. List istine
Kad razmišljaš o tome treba li se razvesti ili ne, pronađi trenutak kad si sama, nisi bijesna, kad si opuštena, i uzmi list papira i olovku.... Na jednoj strani ispiši sve loše osobine i događaje zbog kojih partnera vrijedi ostaviti... Na drugoj strani ispiši sve njegove dobre osobine, trenutke kad te usrećio... Kad budeš gotova pogledaj jednu i drugu stranu i usporedi gdje je veći popis...
Moje mišljenje je da se za brak treba boriti ako vrijedi... Evo lijepog primjera kako da ocijenimo dali vrijedi...
Što vi mislite o tome?
|
| | | Badomen Totalno relaxiran
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 18:42 | |
| Slažem se Gric s tobom dođu i prođu krize,ima uspona i padova ali se oboje za to moraju boriti na svoj način a povjerenje između partnera kao i povjerenje u samog sebe je presudno većina neuspjelih brakova koje sam vidio je imala jednog ili oba supružnika koji su u biti bili nesigurni u sebe (to je ono muško da ganja druge iako ga kod kuće čeka 5x bolja žena ili ono žensko da koketira i flertuje sa svim što ne nosi grudnjak) bježanje od odgovornosti,osjećaj izgubljene slobode(emocionalna nezrelost) posesivna lubomora(nesigurnost u sebe, doživljavanje partnera kao dio pokretne imovine) nekompromisnost,''ja sam uvijek u pravu''(egoizam,osjećaj više vrijednosti,dominacija) nema idealnog rješenja ili puta ali često pomaže ono 'let me show you world in my eyes' tj. da recimo pokušam sagledati neku situaciju iz kuta moje supruge i obrnuto što nekad daje sasvim drugačiju sliku o svemu i dovodi do toga da nešto što je prije par minuta predstavljalo problem sad to više nije jer u braku ''slušati'' tj stvarno čuti što ti supružnik govori a jbt ožednih od ovolike govorancije | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 20:28 | |
| Evo kuhano vino, vani je hladno, godit će i meni Badomen, sve si dobro rekao... Zadnja rečenica mi je najbolja... Zaista "slušati" ne znači uvijek stvarno čuti, često se riječi doživljevaju subjektivno na sasvim drugačiji način.... I ima još jedna koje se ja držim: - Nikad ne učini drugome ono što ne želiš da on učini tebi! Naročito važi za život u braku i suživot s partnerom... |
Broj postova : 1130 Godine : 55 Lokacija : home,sweet home Datum registracije : 22.10.2010
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 21:13 | |
| - GricGric je napisao/la:
Badomen, sve si dobro rekao... Zadnja rečenica mi je najbolja... Zaista "slušati" ne znači uvijek stvarno čuti, često se riječi doživljevaju subjektivno na sasvim drugačiji način....
I ima još jedna koje se ja držim: - Nikad ne učini drugome ono što ne želiš da on učini tebi! Naročito važi za život u braku i suživot s partnerom...
hvala na vinu Nikad ne učini drugome ono što ne želiš da on učini tebi! je jedini moralni zakon/zapovjed kojeg se pridržavam a sve ostalo nije potrebno sve ostalo su pojašnjenja tog zakona ili kao što je dobro rečeno u alhemičaru:sva istina svijeta je zapisana na maloj smaragdnoj pločici,a onda su došli ljudi i napisali tomove knjiga da bi objasnili istinu" i još pišu | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 21:27 | |
| - Badomen je napisao/la:
nema idealnog rješenja ili puta ali često pomaže ono 'let me show you world in my eyes' tj. da recimo pokušam sagledati neku situaciju iz kuta moje supruge i obrnuto što nekad daje sasvim drugačiju sliku o svemu i dovodi do toga da nešto što je prije par minuta predstavljalo problem sad to više nije jer u braku ''slušati'' tj stvarno čuti što ti supružnik govori
a jbt ožednih od ovolike govorancije u bilo kojoj vezi ne samo u braku treba nekad sagledati neku situaciju iz kuta partnera i shvatit cemo da je mnogo nesto jednostavnije nego sto mi mislimo ... Gric je napisala - Citat :
- a jednoj strani ispiši sve loše osobine i događaje zbog kojih partnera vrijedi ostaviti... Na drugoj strani ispiši sve njegove dobre osobine, trenutke kad te usrećio...
Kad budeš gotova pogledaj jednu i drugu stranu i usporedi gdje je veći popis... napisala ...mal mi bio blok za VIII razred _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 21:35 | |
| Bliz jesi li gledala film? Ako nisi pogledaj ga, mrak je...
Glavna ličnost filma, žena koju je muž potcjenjivao jer je bila predebela, kojoj je prijateljica bila i muževa ljubavnica, rastavila se od njega i udala za prekrasnog šerifa koji ju je učinio zadovoljnom... i ponovno lijepom i samouvjerenom... Tada ju je i prvi muž htio nazad, ali bilo je prekasno... Njemu je ostalo samo onih 20% iz uvodnog posta...
To se dešava kad je loša strana lista veća od dobre... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 21:36 | |
| |
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 21:40 | |
| pročitaj knjigu :kavica:
a imam je negdje u pdf-u ak' te zanima | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Brak je mrak 24.10.10 22:44 | |
| - Badomen je napisao/la:
- pročitaj knjigu :kavica:
a imam je negdje u pdf-u ak' te zanima dobre knjige me uvijek zanimaju |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Brak je mrak 30.10.10 14:34 | |
| U našem braku zadovoljan sam sa brakom i partnerom 80 % ... Onih 20% čini me nezadovoljnim i onda sretnem osobu koja zadovoljava to što mi nedostaje, ja sam presretan jer sam zadovoljio i onih 20% koji su mi nedostajali. Ubijeđen da je to konačno to, kažem sve ženi, dobijem rastavu i oženim se sa onih 20%... I nakon nekoliko godina sve moje zadovoljstvo ostalo je na 20% i počinjem patiti za prvom suprugom... Ne isplati se... Onih 80% što sam imao, trebao sam čuvati da sam bio pametan... Čuvam ovih 80 % kao oči u glavi ,kad jednom odemo u mirovinu i manje se bude letalo i radilo možda dobijem i ovih 20 % |
| | | Ketica Ljubitelj foruma
Broj postova : 4357 Godine : 34 Lokacija : zagreb Datum registracije : 10.12.2010
| Naslov: Re: Brak je mrak 27.02.11 15:30 | |
| A što kad jedno drugo kažu:Proklet dan kad si ušao/la u moj život!!!Kad te taj koji te navodno voli zgrabi za vrat...Vrijedi li se i onda boriti?Ja mislim da ne...i što da onda važem njegove vrline i mane | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Brak je mrak 02.03.11 19:46 | |
| Niko nikom ne moze reci sta je ok u braku ili sta ne ... neko ima mozda 20% lijepog ali mu se cini da je to jako mnogo jer ne zna za bolje ...a neko ima 90% lijepog ali bi ipak nesto jos bolje i kuka nad svojim zivotom i brakom vise nego onaj sto ima samo 20% bolje... U braku treba imati prije svega razumjevanje ..povjerenje ..postovanje ..i najbitnije volju uvijek za komunikacijom ...ako se izgubi komunikacija ..moze se poneso rijesiti ali uvijek ostaje praznina koja vremenom postaje sve dublja _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Oleg520 Ljubitelj foruma
Broj postova : 5165 Datum registracije : 29.07.2010
| Naslov: Re: Brak je mrak 02.03.11 22:11 | |
| brak je kada supruga moja živi ljubavlju mojom u meni kada ja ljubavlju njenom prema meni živim u njoj kada ona u meni ljubavlju mojom srce moje radošću ispunjava kada ja u njoj ljubavlju njenom srce njeno radošću ispunjavam kada ljubav u nama nam donosi mir kada ljubav u nama živi poštovanje, poverenje... kada je sloboda naša ograničena ljubavlju našom kada je svaka muka sitna i prolazna i sa ljubavlju nadjačana brak je nešto najlepše što čovek može imati pod uslovom da je ljubav obostrana... | |
| | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Brak je mrak 14.05.11 14:42 | |
| ih mrak ako je mrak razvedi se | |
| | | dzulija Početnik
Broj postova : 14 Godine : 44 Datum registracije : 29.11.2011
| Naslov: Re: Brak je mrak 30.11.11 10:00 | |
| Brakot e sveta zaednica dokolku postoi ljubov ,bi imalo se!!! | |
| | | Sumrak VIP član
Broj postova : 34131 Godine : 57 Lokacija : šuma Datum registracije : 31.03.2011
| Naslov: Re: Brak je mrak 26.09.15 20:58 | |
| ma nije brak mrak, daleko od toga, problem je taj što uđemo u tunel ćoravi... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Brak je mrak | |
| |
| | | | Brak je mrak | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 270 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 270 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|