|
| Znate li kada ste plodne? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Znate li kada ste plodne? 19.09.10 9:37 | |
| Svatko zna osnove začeča: spermij dođe do jajašca i devet mjeseci kasnije dođe beba. No, mnoge žene ne razumiju suptilne znakove tijela koji ukazuju na plodnost. Učenjem o plodnosti možemo pomoći i u začeču ali i u sprečavanju trudnoće. Za razliku od metode u kojoj se ovulacija mjeri prema dužini ciklusa, svijest o plodnosti temelji se na dnevnom promatranju i može biti jako korisna za one žene čiji ciklusi variraju iz mjeseca u mjesec. Mnoge se žene uči da ovulacija dolazi 14 dana poslje menstruacije. Kada se to ne dogodi, propuste šansu za začeče ili krivo procijene "sigurno vrijeme u mjesecu" i slučajno ostanu trudne. Poruke tijela Ovako funkcionira svijest o plodnosti: Na samome početku mjesečnog ciklusa, nekoliko dana nakon što menstruacija završi, rastuće razine estrogena potiču oslobađanje iscjetka. Kroz ciklus, iscjedak se pojačava i mijenja teksturu. Najplodnije ste – ili drugim riječima, najveće šanse da ostanete trudne – kada je iscjedak proziran, rastezljiv i sličan bjelanjku sirovog jajeta. Takav iscjedak pomaže spermi da dođe do maternice i pliva do jajovoda. Nakon ovulacije, više razine progesterona smanjuju količinu iscjetka. Temperatura tijela također daje znakove plodnosti - viša je za pola stupnja kada počne ovulacija i ostaje lagano povećana sve do početka slijedećeg menstrualnog ciklusa. Da bi pratili temperaturu koristite oralni toplomjer (osjetljiviji je od običnih) i svakog jutra si izmjerite temperturu prije ustanka iz kreveta, odlaska u kupaonicu, pića ili jela. Tako ćete moći uočiti i odrediti kada je najpovoljnije vrijeme za trudnoću. Budi.ih _______________________________________________ Meni ne treba toplomjer ja točno znam kada su mi plodni dani a i muž me tada "nanjuši" lakše | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Znate li kada ste plodne? 19.09.10 16:44 | |
| Da bi pratili temperaturu koristite oralni toplomjer (osjetljiviji je od običnih) i svakog jutra si izmjerite temperturu prije ustanka iz kreveta, odlaska u kupaonicu, pića ili jela. Tako ćete moći uočiti i odrediti kada je najpovoljnije vrijeme za trudnoću. -o da pa budi muža ujutro ,e sad je vrijeme ,jadan pošteno sam ga izmučila i na kraju odustali |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Znate li kada ste plodne? 19.09.10 16:47 | |
| A baš jadan..ja s tim nebi imala problema..ali on zato ima..jer ja nisma za ništa ujutro | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Znate li kada ste plodne? | |
| |
| | | | Znate li kada ste plodne? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 517 korisnika/ca online; 1 registriran/a, 0 skrivenih i 516 gostiju. :: 2 Bots GerillaNajviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59. |
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|