Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Znate li kada ste plodne?

Go down 
Autor/icaPoruka
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Znate li kada ste plodne? Empty
PostajNaslov: Znate li kada ste plodne?   Znate li kada ste plodne? I_icon_minitime19.09.10 9:37

Svatko zna osnove začeča: spermij dođe do jajašca i devet mjeseci kasnije dođe beba. No, mnoge žene ne razumiju suptilne znakove tijela koji ukazuju na plodnost. Učenjem o plodnosti možemo pomoći i u začeču ali i u sprečavanju trudnoće.

Za razliku od metode u kojoj se ovulacija mjeri prema dužini ciklusa, svijest o plodnosti temelji se na dnevnom promatranju i može biti jako korisna za one žene čiji ciklusi variraju iz mjeseca u mjesec. Mnoge se žene uči da ovulacija dolazi 14 dana poslje menstruacije. Kada se to ne dogodi, propuste šansu za začeče ili krivo procijene "sigurno vrijeme u mjesecu" i slučajno ostanu trudne.

Poruke tijela
Ovako funkcionira svijest o plodnosti: Na samome početku mjesečnog ciklusa, nekoliko dana nakon što menstruacija završi, rastuće razine estrogena potiču oslobađanje iscjetka. Kroz ciklus, iscjedak se pojačava i mijenja teksturu. Najplodnije ste – ili drugim riječima, najveće šanse da ostanete trudne – kada je iscjedak proziran, rastezljiv i sličan bjelanjku sirovog jajeta. Takav iscjedak pomaže spermi da dođe do maternice i pliva do jajovoda. Nakon ovulacije, više razine progesterona smanjuju količinu iscjetka. Temperatura tijela također daje znakove plodnosti - viša je za pola stupnja kada počne ovulacija i ostaje lagano povećana sve do početka slijedećeg menstrualnog ciklusa.

Da bi pratili temperaturu koristite oralni toplomjer (osjetljiviji je od običnih) i svakog jutra si izmjerite temperturu prije ustanka iz kreveta, odlaska u kupaonicu, pića ili jela. Tako ćete moći uočiti i odrediti kada je najpovoljnije vrijeme za trudnoću.
Budi.ih

Meni ne treba toplomjer ja točno znam kada su mi plodni dani a i muž me tada "nanjuši" lakše Laughing
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Znate li kada ste plodne?   Znate li kada ste plodne? I_icon_minitime19.09.10 16:44

Da bi pratili temperaturu koristite oralni toplomjer (osjetljiviji je od običnih) i svakog jutra si izmjerite temperturu prije ustanka iz kreveta, odlaska u kupaonicu, pića ili jela. Tako ćete moći uočiti i odrediti kada je najpovoljnije vrijeme za trudnoću.
-o da pa budi muža ujutro ,e sad je vrijeme ,jadan pošteno sam ga izmučila i na kraju odustali cerekalo
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Znate li kada ste plodne?   Znate li kada ste plodne? I_icon_minitime19.09.10 16:47

A baš jadan..ja s tim nebi imala problema..ali on zato ima..jer ja nisma za ništa ujutro Laughing
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Znate li kada ste plodne?   Znate li kada ste plodne? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Znate li kada ste plodne?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Jeste li znali da...
» Znate li što je KUG?
» Znate li što je paraskavedekatriafobija?
» Znate li svoj OIB?
» Znate li da šutite?