Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
Naslov: Super Mario skakuće i luduje već 25 godina 14.09.10 9:50
Prije 25 godina u Japanu u prodaju je puštena igrica Super Mario Bros., na Famicomu, japanskoj verziji onoga što je nama poznato kao Nintendo. Otada je Super Mario postao jedan od najpoznatijih likova i brendova u svijetu.
Mario se prethodno pojavljivao u arkadnim igricama Donkey Kong i Mario Bros., no tek je Super Mario Bros. ovog talijanskog vodoinstalatera vinuo u ikonu i pridonio ulasku videoigrica u svaki dom diljem svijeta, kao i u obratu krize videoigrica koja se dogodila ranih 1980-ih godina.
Igrica je u SAD-u upakirana zajedno s Nintendom, pa je teško reći je li bila toliko uspješna zbog Nintenda, ili je pak riječ o obrnutoj situaciji. Ipak, Super Mario Bros. je prodao više od 40 milijuna kopija u proteklih 25 godina. Zapravo je sve donedavno bio najprodavanija igrica svih vremena. Sada je taj naslov pripao igrici Wii Sports, igrici koja dolazi u paketu s Nintendom Wii.
Kako bi proslavio 25. godišnjicu, Nintendo je izbacio video koji prikazuje vremensku liniju svih glavnih igrica Super Marija, iako isključuje Super Mario Kart i ostale verzije miješanja žanrova koje su predstavile Marija i prijatelje, piše mashable.com.
Izvor
Naslov: Re: Super Mario skakuće i luduje već 25 godina 10.07.11 12:30
jos ste kod super mario
bodomiere Ljubitelj foruma
Broj postova : 3910 Godine : 33 Lokacija : Kaštel Sućurac Datum registracije : 30.05.2010
Naslov: Re: Super Mario skakuće i luduje već 25 godina 15.07.11 18:43
super mario je zakon
Sponsored content
Naslov: Re: Super Mario skakuće i luduje već 25 godina