Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi
 
Početna stranicaRegistracijaLogin

 

 Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?

Go down 
Autor/icaPoruka
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 09:08

Puno je toga pisano o vlč.Sucu,mišljenja su podijeljena,neki ga gotovo obožavaju dok ga drugi napadaju i tako već jedanaest godina.Osobno,ja volim slušati njegove propovijedi i onaj žar koji izbija iz njega dok propovijeda.Sve riječi su mu na mjestu i ne govori ništa krivo,pa stoga govori iz srca.No,mnogima se ne sviđa njegov image i jedinstven stil (rekla bih osebujan) kojim živi svoju vjeru i svoj život.Nije na meni da se pitam tko je on zapravo i dolazi li od Boga ili je sluga nekoga drugoga.Vrijeme će pokazati i treba se držati božije riječi koja nam je dana a ta je da se kao ljudi ne vežemo uz čovijeka nego uz božje pa tada nećemo ni pogriješiti.Zato,slušajmo Sučeve riječi i pouzdajmo se u Boga.
***********************************************************************************

OSVRT ZORANA VUKMANA: Što ako je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?

Neugodno sam iznenađen spoznajom iz diskretnih i povjerljivih izvora da su velečasnom Zlatku Sudcu tijekom proteklih 11 godina u nekoliko navrata ozbiljno ugrožavani zdravlje i život s ciljem da ga se izludi i diskreditira, proglasi psihički bolesnim pa čak i da ga se potpuno ukloni! Postoji i medicinska dokumentacija o rezultatima ispitivanja na inozemnim klinikama koja nedvojbeno potvrđuje kako se radilo o ataku na njegov život i koja će, jednoga dana, biti objavljena! Zapravo, pravo je čudo kako je uopće preživio takve napade. Zbog toga je i angažiran odvjetnik Bosiljko Mišetić, kao čovjek od velikog Sudčeva povjerenja.

Novi trend svećeništva

Što se zapravo događa oko Zlatka Sudca, i dokle će trajati ta čudnovata zavjera šutnje crkvenih krugova kad je riječ o njegovu statusu i djelovanju? Crkvene vlasti bismo, radi vjernika i ugleda same Crkve, trebale biti transparentnije i jasnije. Zašto im je tako veliki problem očitovati se otvoreno i jasno, teološki utemeljeno, kolegijalno i trezveno o slučaju velečasnog Sudca? Vjernici su zbunjeni, ne razumiju što se događa. Mogli bi pomisliti da se radi o farizejskoj sitničavosti, o mentalitetu uskogrudnosti. Zar svako daljnje odgađanje rješavanja njegova statusa nije poigravanje sa životom jednoga svećenika i s obrazom Crkve? Treba li se baš igrati igre skrivača? Crkva ima svoje metode iskušavanja i provjeravanja duhova, ali one ne moraju biti inkvizitorske. Postoji i metoda bratskoga dijaloga, molitve i povjerenja. Crkva bi trebala napustiti svoju anakronu sumnjičavost prema svemu što je novo i originalno. Stare metode evangelizacije su presahle, a nove se nedovoljno istražuje. Zlatko Sudac je inovativni istraživač novih duhovnih kristoloških pristupa. Ako netko ne razumije, ili ima prigovora na njegov stil, ako drži da je odveć ekstravagantan, onda se sve to može riješiti razgovorom i suradnjom, opomenom ili savjetom.

Molitva i rad

Istina je da Zlatkov stil djeluje šokantno u odnosu na staromodniji dio naših katoličkih struktura. Ali je činjenica i da dolazi do srca mnoštva ljudi, da otvara put naviještanju evanđelja. On promovira novi trend svećeništva, aktualiziranoga kroz vlastite datosti i darove, ugrađene u dimenzije sakramentalnog života na način dosad neviđen i nepoznat. Otuda zbunjenost i nevjerica. Iza sakramentalnog obzorja otkrio je slobodu očitovanja vlastite posebnosti koju nam nudi Isus. Zar sam Gospodin ne bi želio da budemo što razigraniji, što raznovrsniji i što nadahnutiji u širenju njegove Riječi? Zar nam je dao mnoge darove da bismo ih zakopali u zemlju? U vremenu nametnute izolacije, Zlatko se brani molitvom i radom. Ne može se čovjeka odijeliti od onoga što mu je dano, on je svećenik, i to mu je dano, ali je i umjetnik, što mu je jednako tako dano. Ne vidim da su svećenik i umjetnik kod njega u koliziji, štoviše, nadopunjuju se. Umjetnik u njemu izražava ono što svećenik propovijeda. Vidjeli smo njegove slike, kipove, vitraje, dizajnerska rješenja, sve su to izričaji duha, duha koji traži svoju životnu funkcionalnost na razmeđi religije i umjetnosti. Pitam se kako je moguće da njegovo raspelo u Jastrebarskom, ili Pieta na Jarunu, mogu biti problem za Crkvu, ali ne i neki svećenici koji javno blate, prozivaju i napadaju Crkvu i biskupe!?

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Zlatko_sudac_fte4xsf9

Hladnoća subraće

Jedanaest godina tog se čovjeka latentno progoni, izolira, proglašava ekscentričnim, trpi sramotan mobing od određenih osoba u samim crkvenim krugovima, neki kolege ga kleveću iz puke zavisti i ljubomore, rugaju mu se, ismijavaju ga i tretiraju kao odmetnika kojega kao da netko želi istjerati iz Crkve! Bio je svjedokom mnogih događanja odsudnih za ovu zemlju, ali i u svijetu, odlazio je kod Tuđmana, Gotovine, Norca, Glavaša, putovao u Ameriku i Europu, ispovjedao je mnoge poznate osobe, u vrlo delikatnim okolnostima, ali nikada iz njegovih usta nije izišla nijedna ispovjedna tajna niti ružna riječ o bilo komu, pa tako ni o svećenicima i nekim biskupima koji ga kleveću i neshvatljivo mrze! Velečasni Sudac je eklezijalan čovjek koji drži do ugleda Crkve! Mediji su ga optuživali da skriva Gotovinu, a vjerojatno nema tajne službe koja ga nije uhodila i pratila! Kad u medijima kažu za njega da je "kontroverzan svećenik", onda mnogi nisu svjesni što se iza tog izričaja, kakva drama i kakva povijest, zapravo kriju! U stvari, malo je onih koji uopće razumiju svu složenost okolnosti i težinu bremena koje je na tom čovjeku! Već je čudo Božje kako ga nisu uspjeli slomiti i uništiti! Trpi napade izvan Crkve, trpi bolnu hladnoću od subraće u Crkvi. Na KBF-u u Zagrebu gdje je diplomirao, sugerirano mu je da kod njih ne upisuje postdiplomski, pa je išao na Jordanovac kod isusovaca. Tamo je magistrirao, ali sada Fakultetsko vijeće traži dopuštenje njegova biskupa da bi mogao doktorirati iako to nije uobičajena praksa, jer ako ga je biskup uputio na postdiplomski, onda se podrazumijeva da biskup želi da i doktorira! A riječ je o njegovom velikom interdisciplinarnom istraživanju o utjecaju molitve i sakramenata na oboljele od PTSP-a u koje su uključeni Institut "Ruđer Bošković" i Imunološki zavod.

Zrakoprazan prostor

Cjepidlačenje se nastavlja. Naglašeno mu je da u Zagrebu mise privatno može služiti jedino uz dopuštenje mjesnog ordinarija, u ovom slučaju zagrebačkog nadbiskupa, kardinala Josipa Bozanića. Ni to nije uobičajena praksa. Svaka jota zakona utjeruje se na njemu. Nitko mu ništa službeno nije očitovao, o Kanon se nije ogriješio. Betanija je ukinuta bez objašnjenja, a novi status mu nije definiran. Zlatko Sudac se nalazi u zrakopraznom prostoru. Drže ga u neizvjesnosti. Što dalje? Njegova vizija velikog pastoralnog centra "Milosrdnog Isusa" još manje nailazi na razumijevanje u našoj Crkvi. Ako ne bude moguća u Hrvatskoj, hoće li morati otići u neke europske zemlje ili u Ameriku? Određene biskupije u Europi i SAD-u pokazale su interes za takove projekte. Nudili su mu da ode van, ali on želi ostati ovdje, uz svoj narod i Crkvu. Zar je moguće da se u Hrvatskoj ništa ne može pokrenuti iz žalobnog mrtvila i preko kapricioznih, osobnih barikada?


Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? 1b60f8ae56ffab7363f9589763442cbc

Kaptolski lobi

Svima koji poznaju prilike u našoj Crkvi jasno je da sve konce u svojim rukama drži kardinal Josip Bozanić, iako on nije Zlatkov nadređeni biskup. To je biskup Valter Župan, koji je javno rekao da je Zlatko Sudac nada naše Crkve, koji ga brani i opovrgava laži o njemu. Zar mišljenje Zlatkova biskupa nije relevantno za Biskupsku konferenciju? Logično se može postaviti i pitanje postoji li snažan kaptolski lobi koji se protivi radu i djelovanju velečasnog Sudca bez ikakva razumnog opravdanja? Je li iz tog lobija sugerirano biskupima u BiH da više ne pozivaju velečasnog Sudca na seminare? Donedavno su ga rado zvali biskup Komarica i kardinal Puljić? Što se odjednom promijenilo? Ovakav pristup očito ne vodi nikamo i mislim da bi kardinal Bozanić, kao čovjek dijaloga, morao reagirati i kroz osobni susret i razgovor sa Zlatkom Sudcem pokazati da biskupstvo nije izgubilo svoj očinski i prijateljski duh. Jer što ako je Gospodin na vrlo zoran način htio preko Zlatkova križa podsjetiti nas na smisao Njegova križa i uskrsnuća? Na događaje koji dolaze? Na vrijeme koje istječe? Što ako je htio pokazati kroz trpljenja toga čovjeka što sve trpi tzv. mali čovjek, kakve on tjeskobe, mobinge i poniženja podnosi? Križ upućuje na čovjeka i na čovještvo koje trpi, koje je ranjeno, ali i na prijatelja i učitelja koji se žrtvuje za tebe. Bog nam nigdje nije bliži nego na križu. Čudesan je to misterij, zato vjernički puk prepoznaje znakove, njegov sensus fidei govori da je stigma križa i Isusovih rana veliko upozorenje i prema njima gaji veliko strahopoštovanje. Što ako je Zlatko prorok kojega kamenujemo? /velecasnisudac.com
izvor/ hr .svijet
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1339
Godine : 30
Datum registracije : 26.07.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 11:48

Zlatka baš i ne poznajem, ali neke stvari za koje se zalaže mi se sviđaju, recimo neki crkveni filmovi koji su zabranjeni kod nas, on bi ih doveo na male ekrane, vezano za Isusa, svećenike i to. A sad ne znam kakve sve stvari on radi i zbog čega mu Crkva stalno prigovara, ali to da je prorok, prije svega mislim da je čovjek sa ambicijama i nekim ciljem, a prorocima se mogu proglasiti stotine ljudi diljem svijeta, neki su se i proglasili, jedan tip se proglasijom Isusovim nasljednikom... Ima svega.
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 12:04

Pa nije on sebe proglasio prorokom, to je stavljeno kao protupitanje napadima kojima je konstantno izložen, no zašto i zbog čega ga crkva i biskupi ne vole.Da li je u pitanju ljubomora,ili nešto drugo.Ako si čuo za padre Pia,koji je također bio stigmatik i sa Isusovim ranama(Sudac je svoje zadobio poslije njegove smrti) isto je tako za života bio žrtvom napada i diskreditacije... od strane svojih duhovnih kolega a poslije smrti je proglašen svetim.. cerekalo
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1339
Godine : 30
Datum registracije : 26.07.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 12:20

Nisam niti mislio da se on jest proglasio prorokom, to sam samo naveo da ima slučajeva ljudi kod kojih se pomišljalo na tako nešto.
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 12:26

E da,ali je vrijeme uvijek najbolji pokazatelj... Smile
[Vrh] Go down
Procyon
Totalno relaxiran
Procyon

Male
Sagittarius Snake
Broj postova : 1339
Godine : 30
Datum registracije : 26.07.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 12:30

Tako je Smile

Čitao sam planove za njegov tv program i čini mi se da bi mogao biti zanimljiv.
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/9/2010, 13:01

Nas dvoje se lako dogovorimo ali bi bilo lijepo da i netko drugi nešto napiše... Smile Smile ,inače se na drugim forumima vode žustrepolemike oko njegova lika i djela.. cerekalo
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 2432
Godine : 50
Lokacija : Split
Datum registracije : 05.02.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/10/2010, 18:23

Ne znam...mogu komentirati..ali zašto se zamjerio nekima ima opravdane ili neopravdane razloge.Oni koji su išli kod njega(a znam ih više) bili su oduševljeni njegovim propovjedima i snagom njegove karizme.Obično su to ljudi koji su izgubili drage osobe i sa velikim životnim problemima i njegova propovijed je snažna i njima pomaže.
Voljela bih da sam stigla do njega pa da dam svoj sud,ali nisam uspjela.Bila sam baš u crkvi u Ćunskom gdje on propovijeda...onako usput...i nije ga bilo.
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/10/2010, 18:50

teaa je napisao/la:
Ne znam...mogu komentirati..ali zašto se zamjerio nekima ima opravdane ili neopravdane razloge.Oni koji su išli kod njega(a znam ih više) bili su oduševljeni njegovim propovjedima i snagom njegove karizme.Obično su to ljudi koji su izgubili drage osobe i sa velikim životnim problemima i njegova propovijed je snažna i njima pomaže.
Voljela bih da sam stigla do njega pa da dam svoj sud,ali nisam uspjela.Bila sam baš u crkvi u Ćunskom gdje on propovijeda...onako usput...i nije ga bilo.

Hvala ti na komentaru tea...svako mišljenje me veseli. Ovako,mislim da se tu radi o zavisti i ljubomori prije svega pogotovo iz crkvenih krugova.Vlč.Sudac je nešto drugačiji,inovativniji i korak naprijed ispred ovog vremena. Crkva je postala institucija u koju se godinama uvlači zlo.I sada se
sprema zadati zadnji udarac.Progon krščana ja započeo (i biti će sve kolosalniji a tako će biti i sa drugim religijama,no krščanstvo najviše boli zle sile). Naročito pljuvanje po RKC je evidentno.No ako idemo po Otkrivenju onda je to put koji je predviđen i koji se ničime neće izbjeći. Sam Sudac je za neke prorok ali ja ga se nebi usudila tako nazvati

Matej 24,11 / ustat će mnogi lažni proroci i mnoge će zavesti.

Više o lažnim prorocima klikom na:

http://madzar.ch/downloads/laznipastiri.pdf

To može biti drugi razlog,stoga se ne treba pouzdati u riječ ljudsku nego pouzdati se u Božju koja nam kaže:" Po plodovima njihovim će te ih prepoznati".
Kao što sam napisala u temi i na mene djeluju njegove propovijedi,govori pravo i sve su mu riječi na mjestu.Ali sam neutralna.Vrijeme će pokazati tko je Zlatko Sudac.
cerekalo cerekalo

[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 2432
Godine : 50
Lokacija : Split
Datum registracije : 05.02.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/10/2010, 19:04

Vrijeme će pokazati...da.Svakako je neobičan...crkveni krugovi uvijek imaju svoje mišljenje.
U čuda ja nikad ne vjerujem...ali ljudi izgleda(ono što znam da je točno) nalaze smiraj duše kod njega.I kažu da je ta njegova energija opipljiva...da jednostavno kad vidi osobu...odmah zna zašto je došla kod njega.

Jedan je došao kod njega onako...bez razloga.Odmah mu je Sudac rekao...ti si ovdje tek onako...Zato...baš i neko mišljenje i nemam.Što ljudima odgovara i dobro im je..ok.
Puno je u stvari ljudi sa neriješenim problemima...sa patnjama sa kojima se ne mogu nositi.Molitva je jedini lijek smiraja...kad su sve opcije nekako istrošene.Bila sam i u Međugorju i naslušala se priča i to vrlo teških.

Ja sam svakako pobornik umjerenosti i realnosti u svemu.Sudac iskače sa svojom karizmom.
Zna i običan fratar vrlo efikasno riješiti problem.Imaju i kateheze gdje se ide...ima dosta toga za smiraj i kvalitetniji život.Samo treba prava osoba.Dosta toga crkva nudi za duhovnu obnovu za ljude koje se drže i vjere...kojima se vjera isprepleće kroz život i kojima je to važno.
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/13/2010, 08:19

[quote="teaa"]

Vrlo pametno zboriš teaa,slažem se s tvojim mišljenjem osim malkice u jednom dijelu.A taj je da ti za razliku od mene ne vjeruješ u čuda,dok ja da ,čuda se događaju svaki dan,druga je stvar što ih ljudi ne kontaju. Osobno u svom životu sam ih imala podosta.... Smile


A evo i najnovijeg interwieva vlč.Suca:

Velečasni Zlatko Sudac: Trovali su me deset godina
Trenutačno u Hrvatskoj ne postoji osoba čije bi pojavljivanje u javnosti izazvalo toliku buru interesa kao što je to vlč. Zlatko Sudac.


Trenutačno u Hrvatskoj ne postoji osoba čije bi pojavljivanje u javnosti izazvalo toliku buru interesa kao što je to vlč. Zlatko Sudac. Taj mladi karizmatični svećenik ima na desetke tisuća obožavatelja, ali i brojne protivnike, i u javnosti i u vlastitim, crkvenim redovima. Njegov status u posljednjih godinu dana prilično je nejasan. Nije više u Betaniji na Lošinju, ne služi mise i ne drži duhovne seminare po Hrvatskoj. Povremeno gostuje u katoličkim misijama, a istodobno radi na projektu duhovnog centra Milosrdnog Isusa za koji traži lokaciju u Hrvatskoj, izrađuje vitraje, kipove, dizajnira interijere, završava doktorat...

Dizajn interijera podigao je novu prašinu u javnosti.

Kad govorimo o dizajnu, važno je naglasiti da je upravo njegova funkcionalnost, ekonomičnost izvedbe i primjena ta koja potvrđuje kvalitetu dizajna, a ne da on ostane samo ideja na papiru. U ovom slučaju zahvalan sam dobrim ljudima, mojim prijateljima i suradnicima koji su mi dali povjerenje i omogućili mi da se izrazim u njihovim konkretnim prostorima. Riječ je o vrlo opsežnim studijama koje uključuju arhitekte, stručnjake za rasvjetu, ekomaterijale, uporabu raznih vrsta stakla i serijsku proizvodnju.

Picasso je lagao

Na svom portalu tvrdite kako to radite za budući centar Milosrdnog Isusa.

Točno, radim studije novog koncepta osmišljavanja prostora, uključujući sve elemente interijera, koje bi se koristile isključivo u budućem međunarodnom, interdisciplinarnom, duhovnom centru Milosrdnog Isusa. Htjeti kreativno i duhom obogatiti prostor, unijeti u nj ozračje mira, ljepotu, mistiku i sakralnost bit će vrlo važno kod realizacije budućeg centra Milosrdnog Isusa. Dakle, važan je centar Milosrdnog Isusa, radi njega to radim, a ne zbog nekog vlastitog hira. Također je važno reći da sam molio donatore neka vrijedne materijale doniraju raznim braniteljskim udrugama, na što oni nisu pristali. Izričito su tražili da materijale upotrijebim za svoje studije i slike koje će biti ponuđene na aukciji za taj isti centar. Centru Milosrdnog Isusa i oni se vesele te ga doživljavaju kao posebni blagoslov za ovaj narod, a napose za branitelje i njihove obitelji.

Kažete da to tretirate kao umjetnost.

Poljski i prvi slavenski nobelovac, sjajni katolički pisac Henryk Sienkiewicz jednom je napisao da je zadatak umjetnosti da krijepi duše. Za razliku od njega, u svom članku “Slikarstvo i kubizam” Picasso je ustvrdio da je slikarstvo laž. Ja mislim da je laž to što je Picasso ustvrdio. Umjetnost su najčišći izljevi duše i najsuptilniji osjećaji srca. Zar je laž Mozart, zar je laž Heine, Delacroix ili Rodin? Dok je umjetnost bila umjetnost, ona nije bila laž, bila je umjetnost. Kada umjetnost prestaje biti umjetnost, ona postaje laž. Razumije se, ako netko zalota nekoliko žica kišobrana i to nazove skulpturom, to je uistinu laž. Ako netko škripu kola nazove muzikom ili ako netko izloži noćnu posudu ili vlastiti izmet kao skulpturu, razumije se da je to laž. Laž je i to ako netko pod vidom analize forme i obuhvaćanja predmeta u prostoru kakav on jest, a ne kako ga mi vidimo, razara harmoniju forme. Od Picassa do Pignona čitave su generacije, kao i pojedinci, rušile tradiciju, poredak i sklad u umjetnosti i time pomogle političarima i filozofima oblikovati novog čovjeka, neku vrstu polučovjeka ili neku vrstu Levijatana. Takvog je čovjeka i svijet Isus poznavao kao “totum in maligno positum” te nije za njega molio kako je molio za svoje odabranike.

No, opet niste bili pošteđeni kritika, cinizma, izrugivanja... Čak i od nekih svećenika?

Uglavnom se govori površno, zbog neznanja, predrasuda ili osobnih slaboća. Na takve govore čovjek s vremenom otupi. Ovo bi društvo bilo puno veselije kad bi u njemu bilo više kreativaca i svestranih ljudi, a manje onih kojima je i njihova vlastita koža dosadna. Ja svim svojim bićem i darovanim sposobnostima služim Bogu i ovom narodu. To mogu potvrditi stotine i stotine tisuća ljudi koji su samo u posljednjih nekoliko godina prošli kroz naše duhovne programe. Namjerno kažem “naše” jer nisam sam u ovome. Lijepi broj ljudi, tiho umreženih, već više od osam godina podržava ovaj rad. Mi i te kako znamo da ja još više mogu služiti i biti na raspolaganju ovom narodu i potrebitima kad se realizira centar Milosrdnog Isusa.

Nisam zabranjen

Često spominjete taj centar. O čemu je točno riječ?

Centar Milosrdnog Isusa zamišljen je kao svojevrsna katedrala ljubavi, oaza mira i danonoćne adoracije, duhovnih i znanstvenih istraživanja i suradnje, medijske informiranosti ljudi i edukacije mladih te svih stručnih i pomoćnih sadržaja. Pomoć bi se pružala svim potrebitima koji pokucaju na vrata centra, ali osobita pozornost bit će usmjerena prema braniteljima Domovinskog rata. Ta velika grupa broji oko 500.000 ljudi, a danas su u velikoj mjeri zaboravljeni i marginalizirani zbog čega pate ne samo oni nego i članovi njihovih obitelji. To je ukupno više od milijun i pol ljudi koji pate na različite načine. Osim branitelja u Republici Hrvatskoj, tu je i brojna populacija branitelja iz Bosne i Hercegovine, kao i brojna kategorija obitelji poginulih, zatočenih i nestalih osoba te invalida Domovinskog rata. Osim njima, pomoć i podrška pružat će se svim marginaliziranim skupinama zajednice, siromašnima, napuštenima, starijima i socijalno ugroženima. Svi će oni u centru naći istinski mir, ohrabrenje i nadu u srcu u propovijedima, duhovnim nagovorima, molitvama u duhovnim programima obogaćenim specifičnom stručnom pomoći u drugim područjima, prije svega medicinskom pomoći, psihološkom i psihijatrijskom pomoći, palijativnom skrbi, medicinskom rehabilitacijom, socijalnom skrbi, terapijom koristeći se ljekovitim prirodnim resursima, pravnom pomoći i dr.

Kako ste doživjeli zabranu seminara u ostalim biskupijama?

Nikakav službeni dokument nisam dobio niti mi je usmeno rečeno da bi moj rad ili duhovni programi koje vodim u Republici Hrvatskoj ili inozemstvu bili zabranjeni. Ne, ovdje uopće nije riječ o zabrani kako često neupućeni mediji ili čak dobronamjernici pišu. Ovdje je riječ o temeljitom i ozbiljnom promišljanju moga poslanja i njegove korisnosti za ovaj narod i Katoličku crkvu. Naravno da ima raznih struja koje bi pošto-poto novo vino u stare mješine, ali to je već neka druga analiza. Da je istina ovo što govorim, svjedoče ovogodišnji duhovni programi u Švicarskoj, Austriji, Njemačkoj i na Kosovu. To što trenutačno razmišljamo kako Betaniju, zbog udaljenosti i ograničenog kapaciteta, zamijeniti nekom drugom lokacijom samo potvrđuje da se mi i te kako organizirano spremamo za novi val duhovnih programa. Dok se mudro ne izvidi mjesto gdje bi se oni realizirali, ja, vjerujte mi, neću biti bez posla.

Neću biti bez posla

Završili smo opsežno interdisciplinarno istraživanje za doktorat, završili elaborat i arhitektonsku studiju centra Milosrdnog Isusa, završili elaborat za televiziju kategorije Read art – (kategorija koja isključuje nasilje i štetne sadržaje) te započeli s portalom. Priveo sam kraju svoj dio posla u realizaciji spomenika posvećenog nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova – “Raspelo Tri Otajstva”, napravio četrnaest radova kombinirane tehnike od kojih je polovica namijenjena aukciji, napisao scenarij i tekst za novi film redatelja gospodina Jakova Sedlara, uglazbio novu Misu za mlade i one koji se osjećaju mladima, koja bi se koristila na našim duhovnim programima, te trenutačno radim na novoj knjizi.

Je li točna informacija da su vas sustavno trovali?

Radim s ljudima i iz prve ruke vidim i čujem stvari za koje, vjerujte mi, ne možete vjerovati da su moguće. U kakve sve situacije i spletove okolnosti, zbog ljudske patologije, zlobe, želje za kontrolom, straha ili zla, ljudi mogu upasti i bivaju izloženi.

Narav moga posla je takva da poznajem razne stručnjake i medicinare kojima zahvaljujem na pomoći i poticaju da diskretno, ali korjenito, neke stvari ispitamo do kraja. Poticaj tome svakako je dao i raskorak koji je bio vidljiv u detaljnijoj analizi simptoma i smetnji.

Imate li dokaza za to?

Rezultate koje smo dobili iz europskih centara nepobitno potvrđuju da sam u razdoblju od jednog desetljeća bio po život i zdravlje ozbiljno izlagan i ugrožavan. Dokumentacija je zapečaćena i čuva se u arhivu.

Jeste li zbog toga angažirali svog osobnog odvjetnika Bosiljka Mišetića?

Pravnik Bosiljko Mišetić je angažiran, među ostalim, i zbog toga. On je osobno bio u nekoliko navrata u kontaktu i razgovoru s mojim ordinarijem.

Odgovorno tvrdim da su, ne samo moj biskup Valter Župan nego i drugi bitni ljudi, upoznati sa svim relevantnim činjenicama vezanim uz ovaj predmet.


Gdje ima ljudi i gdje se radi - ima i novca
Ljudi se pitaju odakle vam novac.

Mi radimo, mi uistinu radimo. Kad ljudi vide da se radi, i to pošteno, tada se i oni žele uključiti, a tamo gdje ima ljudi i gdje se radi, ima i novca. Stvar je vrlo jednostavna. Ova logika oduvijek vrijedi i temelji su joj evanđeoski. Naša Raspeta Ljubav Isus želi takav blagoslov za ovaj narod, blagoslov rada, blagoslov poštenja, blagoslov povjerenja među ljudima, a materijalni se blagoslov podrazumijeva.

izvor/ večernji.hr
********************************************************************************
No jedno je sigurno.. ne radio se o regularnom svečeniku bio na jednoj ili na drugoj strani.... Smile
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/15/2010, 21:08

Evo,interesantno je pročitati ovaj interwiev sa poznatim karizmatikom fra Zvjezdanom Linićem na čije obnove i sama rado idem,kad god sam u mogućnosti .Riječ i njegovo mišljenje o kampanji u kojoj je glavni akter Zlatko Sudac :

****************************************************************************
kampanja protiv vlč. Zlatka u crkvenim vrhovima"
Srijeda, 15 Rujan 2010 15:16

Mnogo se piše o velečasnom Zlatku Sudcu u našim medijima. On je u središtu pozornosti medija, ali i vjernika već više od deset godina. U posljednje vrijeme na osobit način plijene pozornost napisi u novinama. Neki su mi već gotovo paranoični, kao npr. da je sustavno trovan i da to moraju ustanoviti neki “švicarski” ili “američki” laboratoriji. Zvuči mi nevjerojatno, makar priznajem da nisam upućen.

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Zvjezdan_linic_9mer

Isto tako nekako mi je napuhano da postoji kampanja protiv vlč. Zlatka u crkvenim vrhovima. Siguran sam da će ga uvijek s ljubavlju primiti na razgovor svaki odgovoran čovjek u crkvenom vrhu, kad god to vlč. Zlatko zatraži. Nije samo vlč. Zlatku zvanje ljubav i spašavanje ljudi, to je i našim biskupima i nadbiskupima. Ne znam baš što on sada smjera i radi, osim onog što čitam o njemu. Volim vlč. Zlatka i u nekom sam kontaktu bio s njim, a to je uvijek bilo srdačno i prijateljski. Volio bih ga opet tako sresti kad on to bude mogao uza svoje planove i poslove.

Čini mi se netočnim da vlč. Zlatko Sudac više ne slavi misu; a isto tako netočnim da mora za svaku svoju svetu misu (koja je u sklopu osobitih pastoralnih aktivnosti, a za to je normalno, ako to biskupi traže, njihovo dopuštenje) dobiti posebno odobrenje od biskupa tog mjesta. Bez neke crkvene kazne, svaki svećenik može slaviti misu ili koncelebrirati u bilo kojoj crkvi ili kapeli koje su za to blagoslovljene i posvećene a da se za to nikada ne traži neko dopuštenje.

Uza česta svećenička putovanja, da se traže takve dozvole, ne bi biskupska administracija ni stigla nešto drugo raditi nego izdavati takve dozvole. To je apsurdno. Dakle, koliko ja vjerujem, on privatno misi i moli se Bogu i radi. Nije svako traženje dozvola, pa i ne dobivanje dozvola znak da ga crkvene starješine “šikaniraju”.

I meni se prije nekoliko godina dogodilo da sam trebao imati duhovnu obnovu na jednom većem prostoru sportskog objekta i da mi je ordinarij tog mjesta odgovorio kako im to te godine nije u pastoralnom planu. Prihvatio sam taj sud, nisam održao duhovnu obnovu i nisam smatrao da me taj ordinarij (crkveni poglavar) ne voli ili da me šikanira. Kad već govorim o vlč. Zlatku Sudcu, moram istaknuti da mi nešto jako nedostaje.

Nedostaju mi njegovi dragocjeni seminari duhovne obnove u Betaniji. Oni nisu bili toliko medijski praćeni, ali u susretima s ljudima koji meni dolaze na Tabor često dobivam divna svjedočanstva kako su susreli Boga na takvim seminarima, kako su promijenili život, kako su se uspjeli ispovjediti, kako su se oslobodili depresije i slično. Mnogo je onih koji mogu svjedočiti da su na takvim seminarima u Betaniji koje je vodio vlč. Zlatko Sudac dobili sve. I meni takvi seminari nedostaju, jer su ljudi upravo toga gladni. A žao mi je da u sadašnjim angažmanima vlč. Zlatko za to više nema toliko prostora.

Čak bih rekao da mu je uz brojne darove koji se ističu, najdragocjenija karizma upravo okvir takvih seminara duhovne obnove. U takvim okvirima znao je doprijeti do srca onih koji su k njemu dolazili u potrazi za Bogom ili su mu dolazili da nađu svjetlo u mraku od praznina koje život u burama i olujama stvara. Ja bih ga tu opet želio vidjeti. Bog neka ga blagoslovi!

Fra Zvjezdan Linić - Blog.vecernji

[Vrh] Go down
Gost
GostDa li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/15/2010, 22:15

dali je prorok ne znam al želja mi je opet ga slušat,jer samo on je uspio prodrijet u moje srce,samo on uspiva da ljudi oko njega padaju u nesvijet od siline njegove ljubavi prema bogu.mi smo svi postali skeptični prema svemu jer nam se serviraju laži i obmane i nismo navikli da nam neko na tako jednostavan način pokaže ljubav prema sebi samima ,ljubav prema bližnjima,ljubav prema bogu.neznam koje i šta je al znam da je njegova riječ lijek za moju dušu
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/15/2010, 22:43

tija je napisao/la:
dali je prorok ne znam al želja mi je opet ga slušat,jer samo on je uspio prodrijet u moje srce,samo on uspiva da ljudi oko njega padaju u nesvijet od siline njegove ljubavi prema bogu.mi smo svi postali skeptični prema svemu jer nam se serviraju laži i obmane i nismo navikli da nam neko na tako jednostavan način pokaže ljubav prema sebi samima ,ljubav prema bližnjima,ljubav prema bogu.neznam koje i šta je al znam da je njegova riječ lijek za moju dušu

Tija draga,ja te potpuno razumijem i ja ga volim slušati imam brojne CD-e i puno puta sam i preslušala i pregledala vide-e i prošla materijale,ali takve moći i karizme mogu udariti i na krivu stranu zato sam oprezna, ništa drugo.
[Vrh] Go down
Wall-e
Ljubitelj foruma
Wall-e

Male
Aquarius Buffalo
Broj postova : 6236
Godine : 34
Lokacija : Bejha
Datum registracije : 04.06.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/15/2010, 22:47

Potpisujem post od tije, u njemu ima to nešto ali...
[Vrh] Go down
cassia
Totalno relaxiran
cassia

Female
Broj postova : 2469
Lokacija : Greenwood
Datum registracije : 07.08.2010

Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime9/16/2010, 15:11

Sudčeva majka: Ja znam sve što su mu pojedinci iz Crkve radili

Mladi se svećenik počeo loše osjećati i pobolijevao je, a otrov je otkriven tek kada je na nagovor liječnika poslao kosu i nokte na analizu u Švicarsku.
Javnost je bila šokirana informacijama koje je Večernji lust objavio da su poznatog karizmatika vlč. Zlatka Sudca htjeli otrovati, a burna je reakcija bila i njemu najbližih osoba.

– Kao majka dobro poznajem srce svoga sina i svjedok sam svih njegovih patnji ovih godina te znam za sve što su mu pojedinci iz Crkve i pojedini svećenici radili – rekla nam je Sudčeva majka Ljubica, koja zajedno sa svojim sinom dijeli gorčinu njegova poslanja
Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Zlatko_sudac_obitelj_io

Biskupija: Nismo čitali!

I Crkva je šokirana:

– Usudim se reći da je to sotonski. Ne mogu vjerovati da je to činio netko naš. Može se čovjeka voljeti ili ne, slagati se s njim ili ne slagati, ali ako je ovo istina, onda je to previše – rekao nam je jedan od brojnih svećenika s kojima smo jučer razgovarali, nakon što je vlč. Sudac u intervjuu našem listu u javnost izašao s pričom o trovanju. No, koliko god ta vijest bila šokantna za mnoge svećenike, u Krku, sjedištu Sudčeve biskupije, nisu bili previše uzbuđeni. Nisu čak, kako tvrde, ni čitali to u novinama?!

– Imamo mnogo posla, pa nismo stigli vidjeti novine. A s biskupom ne možete razgovarati jer se upravo sprema na put – rekli su nam u uredu krčkog biskupa mons. Valtera Župana kada smo ih pitali za komentar, skrivajući očito neugodu što je ta informacija izašla u javnost.

– Vlč. Sudac je čovjek Crkve, rekao bih čak “vojnik Crkve”. U određenom razdoblju događalo se to što se događalo i za to postoji sva potrebna dokumentacija. No, veličina Zlatka Sudca upravo je u tome da je on ustrajan u svojoj eklezijalnosti, poslušnosti i svećeničkom pozivu – rekao nam je Sudčev odvjetnik Bosiljko Mišetić.

Priča o trovanju čuva se, zapravo, kao “ispovjedna tajna”. U cijelosti je zna samo nekolicina Sudcu najbližih ljudi, a mi smo uspjeli doznati da je mladi svećenik, nakon što se loše osjećao i pobolijevao u jednom razdoblju svoga života, na nagovor nekih liječnika, odlučio poslati kosu i nokte na analizu u Švicarsku. Rezultati su bili više nego šokantni, jer su do detalja navedene količine i razgradnja toksina opasnih za ljudski život, a koji se ne mogu u organizam unijeti slučajno ili svakodnevnom prehranom. No, osim toga ništa više ne može doprijeti u javnost, već je sve “bunkerirano” i zapečaćeno. Podsjetimo, vlč. Sudac je na naše pitanje je li točna informacija da su ga sustavno trovali, kao što se priča, rekao:

Ništa neće poduzeti

“Radim s ljudima i iz prve ruke vidim i čujem stvari za koje, vjerujte mi, ne možete vjerovati da su moguće. U kakve sve situacije i spletove okolnosti, zbog ljudske patologije, zlobe, želje za kontrolom, straha ili zla, ljudi mogu upasti i bivaju izloženi. Narav moga posla je takva da poznajem razne stručnjake i medicinare kojima zahvaljujem na pomoći i poticaju da diskretno, ali korjenito, neke stvari ispitamo do kraja. Poticaj tome svakako je dao i raskorak koji je bio vidljiv u detaljnijoj analizi simptoma i smetnji.”

Na naše pitanje ima li dokaza za te svoje tvrdnje, Sudac je rekao:

– Rezultati koje smo dobili iz europskih centara nepobitno potvrđuju da sam u razdoblju od jednog desetljeća bio po život i zdravlje ozbiljno izlagan i ugrožavan .

S cijelim slučajem upoznat je, dakako, i Sudčev biskup mons. Valter Župan. Međutim, nitko ne kani ništa poduzimati upravo da bi se sačuvala dimenzija crkvenoga zajedništva. Vlč. Sudac trenutačno je u Hercegovini, gdje je predstavljen film o njegovu najbližem suradniku, inače Hercegovcu, Ivanu Puljiću
izvor/hr.svijet
[Vrh] Go down
Sponsored content
Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? Empty
PostajNaslov: Re: Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?   Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo? I_icon_minitime

[Vrh] Go down
 
Da li je Zlatko Sudac prorok kojega kamenujemo?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.

Permissions in this forum:Ne moľeą odgovarati na postove.
Relax forum :: Društvo i zabava :: Duhovnost-
Forum(o)Bir: