|
| Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS 22.08.10 5:08 | |
| Sve je više dokaza da i muškarci imaju svoj PMS i svoju menopauzu. Riječ je o takozvanom IMS-u, koji samopouzdane i sposobne muškarce pretvara u nervozne i nesigurne živčenjake. Muškarci koji su skloni iznenadnim napadima bijesa vjerojatno pate od IMS-a (Irritable Male Syndrom). Riječ je o muškoj inačici PMS-a, koja je posljedica naglog pada razine testosterona. S godinama kod muškaraca dolazi do naglog pada testosterona, ali velike promjene u razini muškog spolnog hormona prisutne su kod muškaraca svih dobi. Znanstvenici tvrde da je glavni krivac stres. Postojanje IMS-a prvi je otkrio Gerald Lincoln s Medicinskog istraživačkog centra u Edinburghu. Lincoln je promatrao osam ovnova s pretpostavkom da će životinje biti agresivnije u sezoni parenja, kada je razina testosterona visoka, ali otkrio je suprotno. Kada je razina testosterona pala, ovnovi su se iz samopouzdanih i sposobnih mužjaka pretvorili u nervozne, povučene životinje koje je bilo lako iziritirati. Lincoln tvrdi da testosteron ima jak utjecaj i na ljudsko ponašanje, te smatra da stresni događaji, poput pogreba drage osobe, razvoda ili teške bolesti mogu uzrokovati nagle fluktuacije u razini testosterona. Pad razina testosterona uzrokuje umor, depresiju, razdražljivost i smanjenje libida, ali ima i fizičke posljedice, poput boli, posebno u rukama i nogama, te znojenja i crvenila. 'IMS kao sindrom omogućava rekonstrukciju muškog tijela, jer se može reći da u pojedinim razdobljima nismo 'muško'. Ali, upravo zato, ono što je naša originalna, prava priroda, to je ona muška. Ovo je samo okliznuće. A u tim okliznućima se zapravo reuspostavlja patrijarhalni muški identitet, naša uloga u društvu i u obitelji', kazao je antropolog Tomislav Pletenac za Dalje.com. izvor _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS 22.08.10 9:43 | |
| Ma ja znam da i vi muškići imate sličnih problema s hormonima baš kao i mi..samo tko će vas u to i kada uvjeriti ..nikada nitko. Vi da imate problema sa hormonima..pa to bi onda značilo da smo jako slični. Samo pitam kako onda ako ne bolujete od hormonskih poremečaja nekada kao i mi..od kuda ponekad isto ponašanje kod vas kao i kod nas kada imamo PMS. Jer u jednom trenu sve je super...ni ništa manje stresu niste izloženi niti imate posebno više problema. A dogodi se da vas neka idiotarija tako izbaci iz takta...baš kao i nas.. i samo bi se svađali i govorili svima što ih ide..bez imalo suzdržavanja. Hvala bogu na IMS-u | |
| | | bodomiere Ljubitelj foruma
Broj postova : 3910 Godine : 33 Lokacija : Kaštel Sućurac Datum registracije : 30.05.2010
| Naslov: Re: Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS 23.08.10 22:00 | |
| mi smo budale | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS 28.06.13 23:47 | |
| Znala sam ja odavno da i oni imaju PMS zasto ga ne bi imali _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS | |
| |
| | | | Kad muškarci podivljaju i poživčane kriv je IMS | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 457 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 457 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|