Iako mnogi često sanjaju, rijetki sanjaju u bojama. Boje u snovima i kad se dogode ljudi ih se često ne sjećaju. Mnoga istraživanja su provedena glede toga i zna se da svaka boja sadrži određeni simbolizam. Boje igraju važnu ulogu u našim dnevnim životima, a i u snovima imaju posebna značenja.
Crvena – crvena boja ili njene nijanse u snovima često predstavljaju uzbuđenost. Najčešće seksualnu, ali i strast te energiju.
Narančasta – ova boja se smatra kao boja topline, mudrosti, druželjubivosti i smotrenosti. Mutna narančasta je predstavnik ponosa ili ispraznosti, a zlatna narančasta je simbol samokontrole.
Žuta – predstavlja radost, optimizam, intuiciju. Pojavu žute boje u snovima podsvijest koristi kako bi vas izvukla iz depresije.
Zelena – je naravno boja prirode. Uz to predstavlja razvoj i rast. Laganije nijanse zelene koja lagano prelazi u plavu znači izlječenje, dok tamna zelena može značiti zavist i pohlepu. Ova boja odnosi se i na novac.
Plava – smirujuća boja, često se koristi za meditaciju i opuštanje. Izrazito spiritualna boja predstavlja intelekt, istinu i pravdu. Ako sanjate plavo podsvijest vas upozorava da usporite i opustite se.
Crna – kako se često povezuje sa smrću, pojava crne u snovima može značiti smrt ideja ili neku promjenu. To je boja misterije, nesvjesnog, a nekada i zaštite.
Bijela – povezuje se sa čistoćom i istinom. Vidjeti bijelu u snovima znači da se u određenim životnim situacijama držimo samo istine i ničega više. Osim toga, bijela označava nevinost.
Što god sanjali znajte da je sve povezano sa vašom podsvijesti. Dobro je znati da se snovima može i upravljati. Možda čudno zvuči, ali ako shvatite da sanjate, san postaje igra. Vi upravljate njime i to otvara bezbroj mogućnosti. Jedan od načina je da si u snu pogledate u ruke i velika je vjerojatnost da shvatite kako sanjate. Tada san postaje jedno veliko igralište gdje je dozvoljeno baš sve.
Budi.in
A ima li boja u snu ikakve veze s onim što piše gore. Možda...dosta često mi govore da se opustim..a svakim danom se razvijam i rastem..zahvaljujući osobama s kojima sam u kontaktu i naravno meni samoj