|
| Da li je prednost biti plav(a) | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Da li je prednost biti plav(a) 12.06.10 19:10 | |
| U zapadnoj kulturi, posedovanje plave kose još uvek se, bez obzira na moguće modne varijetete, tumači kao prednost u izgledu. Sa druge strane, postoji i suprotna potreba - za podsmehom, o čemu svedoče brojni vicevi o plavušama. Ovaj paradoks, iako veoma prisutan u svakodnevici, stvar je novijeg datuma: opsesivno bavljenje plavom kosom produkt je dvadesetog veka i stila prvih glamuroznih holivudskih lepotica. Plava kosa, bez obzira na aktuelne trendove, uvek ima svoje poklonike oba pola. Na pitanje otkuda ovolika "prednost" plave kose u odnosu na ostale varijante - smeđu, crnu, riđu - odgovor i dalje ostaje otvoren. Iako dominira na globalnim TV stanicama i kanalima, plava kosa poreklom je iz Evrope: veći deo sveta najčešće je crn ili tamnosmeđ. Možda rešenje leži upravo u procentualnoj malobrojnosti plavih ljudi: ono što je drugačije i retko, samim tim se i više ceni. Trend, međutim, ima svoje negativne konsekvence - većina žena blajhanjem i konstantnom upotrebom farbe zapravo upropašćuje svoju kosu, što se posebno primećuje kada je upotreba kontinuirana i dugogodišnja. Potreba da se "nešto učini" sa kosom prirodna je i razumljiva, ali može biti utoljena i na druge načine, promenom stila frizure ili dužine kose. Za mnoge, "biti prirodna plavuša" podrazumeva prednost u startu, ali situacija može biti sasvim drugačija. Plavi ljudi mnogo lakše izgore na suncu, te su u većoj opasnosti da dobiju rak kože. O genetici boje kose još uvek se ne zna dovoljno; stoga je tim istraživača sa Edinburgškog univerziteta rešio da se pozabavi ovim problemom. Za sada se zna da se gen "odgovoran" za plavu i riđu kosu pojavio pre 50 000 godina. U budućnosti će možda plava kosa biti programirana kod budućih beba, po želji roditelja: no, nije sigurno da će veća brojnost plavih ljudi smanjiti produkciju zlobnih viceva o njima. izvor |
| | | slavena Totalno relaxiran
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| Naslov: Re: Da li je prednost biti plav(a) 04.03.11 16:16 | |
| Da. Obozavam sto sam plava... ( ne ispod oka , da se razumemo!) I mogu slobodno reci... zaista je prednost biti plavokosa. Uvek mogu da se vadim na to " Izvini , nisam te bas razumela , plavusa" , pa par puta trepnes okicama i eto , stvar resena , a on na kolenima , kleci i moli.. To je samo jedan od milion drugih prednosti koje mi moja plava kosa , obezbedjuje. Jednom plava - uvek i zanavek plava. p.s. Znate zasto su vicevi o plavusama onako kratki? Pa zato da bi ih crnke mogle upamtiti. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Da li je prednost biti plav(a) 18.04.11 12:25 | |
| U budućnosti će možda plava kosa biti programirana kod budućih bebakoje bedastoće bilo bi bolje, kad već govorimo o evenatualnom programiranju (što je meni osobno grozno), da se ''programiraju'' humanost i poštenje, a ne boja kose prednost je biti ČOVJEK, bez obzira kakvu boju kose imaš |
Broj postova : 1510 Godine : 124 Lokacija : sever Datum registracije : 26.02.2011
| | | | mobile VIP član
Broj postova : 17288 Godine : 34 Datum registracije : 23.04.2011
| Naslov: Re: Da li je prednost biti plav(a) 24.04.11 21:40 | |
| moze da bude ne mora da znaci | |
| | | | Gracija... Ljubitelj foruma
Broj postova : 5009 Godine : 37 Datum registracije : 10.08.2011
| Naslov: Re: Da li je prednost biti plav(a) 07.09.11 11:58 | |
| Prednost je jedino u tome što im se glupost lakše oprašta... | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Da li je prednost biti plav(a) 07.09.11 13:48 | |
| ..ja sam prava kestenjasta plavuša..i baš je super što me svi shvaćaju neozbiljno | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Da li je prednost biti plav(a) | |
| |
| | | | Da li je prednost biti plav(a) | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 425 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 425 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|