|
| Imaginarni prijatelji | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Imaginarni prijatelji 01.06.10 21:56 | |
| Je li ok pustiti ih da vjeruju u njih? Imaginarne prijatelje često se opisuje u negativnom svijetlu, zbog čega roditelji misle kako je njihovo dijete nedruštveno, sramežljivo i bez samopouzdanja. A što bi i drugi rekli kada bi vaše dijete počelo pričati o svom novom nepostojećem prijatelju? Hoće li misliti da ne provodite dovoljno vremena sa djecom ili da se ne razvija dobro? Opustite se! Drugi roditelji će vam najvjerojatnije reći kako i njihovo dijete ima imaginarnog prijatelja – ili dva. Istina je da se oko dvije trećine djece igra ili razgovara sa imaginarnim prijateljem do sedme godine. Vaše dijete izražava svoju kreativnost kroz imaginarnog prijatelja. Možda je to zmaj, medo ili neka druga osoba s kojom joj je ugodno, ili je to samo partner za igru. Djeca, bez obzira na to koliko su mlada, imaju tajne koje ne žele reći svojim roditeljima, a imaginarni prijatelj je samo način na koji govore što im je na umu. - Nemojte dopustiti da imaginarni prijatelj bude jedini prijatelj vašem djetetu. Dogovorite igre i sa drugom djecom. - Dajte djetetu do znanja kako znate da njegov prijatelj postoji (figurativno rečeno). Slušajte i imajte razumjevanja kada vam opisuje prijateljeve talente, ono što mu se sviđa i ne sviđa i jedinstvene atribute. - Ne dopustite da vaše dijete svaljuje krivicu na imaginarnog prijatelja. Većina djeteta će prerasti svoje imaginarne prijatelje s vremenom. U međuvremenu, roditelji bi trebali biti otvoreni kreativnosti koju njihovo dijete pokazuje. izvor _____________________________________________________________________________________ Jesu li vaši ili jedan klinac imao ikada svog zamišljenog prijatelja? Ako je kako se zvao? Pričajte nam o njemu. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji 01.06.10 21:57 | |
| Ne,nisu i nemaju zamišljenog prijatelja,a ni ja kad sam bila mala nisam imala |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji 23.06.10 15:30 | |
| Moja čerkica je imala prije neke dvije godine jednog. Bio je malen.. stao joj je na dlan..vodila ga je svugdje sa sobom. I zvao se Mišek. Jednom smo ušli u auto a on je osato vani i ona u plač..pa reko što je bilo..osato joj Mišek nije stigao sjesti u auto..brzo otvori..zovi ga..i kada je ušao..mogli smo krenuti na put. Nije mi to bilo čudno ..znala sam da će ju pustit i da je to samo faza. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji 23.06.10 15:38 | |
| moja kćerkica nema imaginarnog prijatelja. ja sam imala kad sam bila mala. |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji 23.06.10 16:27 | |
| Bila mi je fora idemo u trg. a ona trći zaboravila je Mišeka..i stavi ga u đep ..ali kaže malo mu je otvorila đep da on može gledati van | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji 23.06.10 16:29 | |
| meni to skroz simpa, ali i nepoznato nest...nit sam ja toga imala a ni moje cure |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji 24.06.10 18:49 | |
| Imaginarni su bolji od zivih,pravih,nikada te nece ostaviti i zaboraviti. |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Imaginarni prijatelji | |
| |
| | | | Imaginarni prijatelji | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 298 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 298 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|