|
| Iluzije | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Iluzije 27.05.10 18:14 | |
| "Nesvestan zivot nije vredan da bude prozivljen. Kada odbacite svoje iluzije i postanete svesni sebe i sveta oko vas, otkricete svu lepotu zivota na Zemlji."
A.d.Mehlo - BUDJENJE
Sta mislite ...koliko nasim zivotima upravljaju razne iluzije... predrasude...obicaji... navike a koliko ustvari mi sami... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzije 29.05.10 0:29 | |
| - Citat :
- Pojam je to kojeg koristimo svakodnevno. Imam iluzije, nemam, živim/ne živim u iluziji, iluzija je vjerovati ... Postoji nekoliko definicija iluzije. U psihologiji se ona definira kao pogrešna percepcija stvarnog izvanjskog podražaja, a kao sinonim se koristi priječ privid. Druga je definicija više laička, svakodnevna. Kaže da je iluzija neobjektivno prosuđivanje stvarnosti nastalo nenamjerno pogrešnom interpretacijom nekih činjenica, stvarnih podataka. Kao sinonim se koristi riječ obmana.
Uveravala sam sama sebe, iako ne bas potpuno nenamerno, da je stvarnost ponesto drugacija nego što to zaista jeste. Cinim li to i dalje? Trudim se to ne ciniti... nisam sigurna.Kako se uopste moze znati da zivis u nekoj iluziji ako istu shvatas kao stvarnost? I je li ustvari uopste moguce ziveti bez iluzija? |
| | | Firefly Totalno relaxiran
Broj postova : 1149 Godine : 35 Lokacija : Među oblacima Datum registracije : 06.07.2010
| Naslov: Re: Iluzije 10.08.10 1:13 | |
| mislim da nije moguće... na žalost danas su iluzije nešto najlijepše što imamo.. mi odrastamo, gubimo ono važno što smo imali kao djeca. zato imamo iluzije da bi se vratili u taj osjećaj iluzije su u biti naši obrambeni mehanizam ne primječujete li da ono osjetljivije dijete češće od ostalih živi u svom svijetu? to je njegova iluzija slobode i sigurnosti
kadkad je opasno.. kad previše uđemo u taj svijet i oslijepimo .... ja na žalost se dugo borim s time jednostavno želim da moj unutarnji svijet, koji je bajkovit izađe vani i postane stvarnost zato se često zaletim prečesto | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Iluzije 12.08.10 11:45 | |
| jedna mala doza iluzija ne smeta, čak naprotiv, može biti pokretač. ali prevelike iluzije nas kad-tad jako grubo spuste na zemlju. pa fino tresnemo. moglo bi se čak u tom slučaju govoriti o naivnosti. zato, treba ostaviti u srcu malo iluzije i dalje budan hodati ovim svijetom : : |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Iluzije | |
| |
| | | | Iluzije | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 532 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 532 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|