Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Propast Eura!?

Go down 
2 posters
Autor/icaPoruka
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 10:12

Angela Merkel: Ako propadne euro, propada i Europa

Svojim su najavama njemački političari otvorili nove napukline u odnosima čelnika EU
ZAGREB - Tisuće gnjevnih Grka danas su opet izašle na ulice Atene , četvrti put ove godine, vjerujući da će konačno slomiti vladu u nastojanju da provede oštre mjere štednje, osobito rezanje plaća i mirovna te povećanje poreza. Među mjerama koje ih posebno smetaju je i kasniji odlazak u mirovinu, sa 63 godine umjesto 60.

- Kada će građevinski radnik moći u mirovinu? Sa 80 godina! Kako će na leđima nositi vreću cementa s toliko godina - zapitao se član Komunističke partije Haralambos Haralambous. U usporedbi sa štrajkom od prije tri tjedna, kada je stradalo troje ljudi, današnji je bio manje nasilan, ali je očito da se Grci i dalje ne mire s nužnoću promjena.

Pritisak na druge članice
Istodobno, europski ministri financija spremaju se za još jedan hitan sastanak, na kojem bi glavna tema trebla biti promjena europskog ustava. Pred njima bi se sutra trebao naći novi problem: pritisak Njemačke da se izmijeni Lisabonski ugovor i Bruxellesu da veća moć da koordinira nacionalne proračune.
Nastojeći sačuvati stabilnost eura i unijeti novu praksu u funkcioniranju eurozone, njemačka kancelarka Angela Merkel proteklih je dana podigla mnogo prašine, kako među ulagačima na tržištu tako i među europskim poličarima. Zabranom financijskih transakcija koje imaju špekulativan karakter (tzv. naked short selling) najprije je odlučila uvesti čvršću regulaciju financijskih manipulacija.

- Ako se ne obačunamo s ovom opasnošću, posljedice za Europu bit će nesagledive... Ako padne euro, past će i Europa - gotovo apokaliptično upozorila je Merkel ovih dana. Istodbno, u izjavi za Financial Times, njemački ministar financija Wolfgang Schäuble pozvao je na izmjenu europskog ustava.

- Uvjeren sam da su tržišta izvan kontrole. Stoga trebamo zaista učinkovitu regulaciju, u smislu stvaranja tržišnih mehanizama koji će funkcionirati na pravi način - rekao je. Nacrt promjene europskog ustava, koji je objavio njemački poslovni list Handelsblatt, izradili su upravo Merkel i njeni ministri financija i ekonomije, a uključuje brojne promjene koje se odnose na zajedičku valutu.
Pritisak na druge članice
Prije svega, Nijemci žele vidjeti pojačan nadzor prijedloga proračuna svake zemlje članice eurozone, zatim uvođenje oštrih sankcija za zemlje koje krše pravila o visini javnog duga, oduzimanje prava glasa u Vijeću Europe te uvođenje procedure za bankrot onih zemalja koje postanu nesolventne.

No, svojim najavama njemački su političari ujedno otvorili nove napukline u odnosima čelnika EU jer taj jednostrani potez Njemačke nije naišao na veliko razumijevanje drugih, osobito ne u Britaniji, koja ima najaču financijsku industriju. Novi britanski premijer David Cameron odlučno se protivi otvaranju Lisabonskog ugovora i davanja veće moći Europskoj komisiji.

Vrijednost europske zajedničke valute pala je na najnižu razinu u četiri godine. Mnogi analitičari upozoravaju da je Njemačka svojim potezom unijela više nesigurnosti nego što je uvjerila tržišta da će nova regulacija dati rezultate.

izvor.jutranjilist
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 10:56

crko dabogda
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 10:56

Odlazak u penziju tj. granice pomeranja radnog staža i godina starosti, se bespotrebno povećava a kukaju na veliku stopu nezaposlenosti i pune biroe rada a posla ni za lek.

I meni se koliko čini da će sve to pomeriti ne na 80 god. nego najbolje bi bilo 'doživotno' do penzije.

A evro neminovno krahira a pored njega i sve druge valute.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 10:57

looool

i dabogda se nikad ne vratio
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 11:06

a izmisliće oni već nešto drugo umesto evra...

ma zapanjujuće mi je samo zašto se nemačka odrekla svoje marke!!??...
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 11:09

Iana je napisao/la:
looool

i dabogda se nikad ne vratio

Propast Eura!? 11123
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 11:09

Tornado je napisao/la:

ni ja to ne mogu shvatiti, koliko god sam pametna Laughing
ne, ozbiljno, zapanjujuće je
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 11:10

Tornado je napisao/la:
a izmisliće oni već nešto drugo umesto evra...

i ja sam jos uvijek u soku Propast Eura!? 115306
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat
Broj postova : 310
Godine : 61
Datum registracije : 25.04.2010

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 16:21

Tornado je napisao/la:

Nemci su pokusali ratom da ujedine Evropu i nisu uspeli.Sada su skoro to postigli ali ne rade svi narodi u Evropi kao Nemci, a standard im je bio svima bas dobar. Mislim da je greska sto spasavaju Drzave koje su trosile vise nego sto zarade, a uz to su laznim izvestajima o stanju svojih ekonomija uzimale kredite.Trebalo je pustiti Grcku da bankrotira, a i sve druge zemlje koje se prekomerno zaduzuju.Tako bi zdrave ekonomije bile to i dalje, a isti bi slucaj bio i sa Eurom!
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 16:45

Slazem se i ja da je trebalo pustiti da bankrotira. Samo ce ludi Nijemci sve da vade iz govana po obicaju. Danas su potpisali u svom Bundestagu odobrenje za pomoc u iznosu od 148mlrdi €. Cijeli paket iznosi 750mlrd €. Dobra neka podjela. Ostali ce sicu da daju.
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime21.05.10 16:58

Nemci su dali izjavu da bi kraj Eura bio i kraj EU.Slazem se ali to ce nastati ako budu opteretili svoju privredu i gradjane novim nametima,da bi pomogli trosadzije.Ako ne mozes vracati kredite pleni ti se imovina, u slucaju Grcke najbolje ostrva, i na prodaju!Pa sta ce biti ako se to sutra desi Portugalu ili Spaniji?
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime22.05.10 15:18

Gledam neki dan Merkelicu kako se slatko smije cijeloj Europ i kaže "sve su oći uprte u Njemačku i što ćemo mi reći"..
..i ja se smijem i prisjetim se Hitlerove lude ideje o Velikoj ujedinjenoj europi ..doduše on je to malo drugaćije gledao ..a on je manijak ludi pokušao ukaljati genocidima i takvim velikim zločinima jedan divan narod..vrijedan koji svima bi trebali biti uzor...
I sada na kraju krajeva nije li se ista stvar dogodila...ujedinjena Europa pita veliku Njemačku što da radi i na koljenima moli spas.

Po mom morali su pomoći.. što će ..jer da nisu opet bi ih svi pljuvali.
Jedva su očistili koliko toliko ljagu sa svog imena ..a da nije bilo onog majmuna sada su mogli reći hebite se vi i vaš Euro..ja Marku ne dam..a Grčka..šta od sada će biti Deutschland 2Propast Eura!? 12363 Propast Eura!? 12363 ..samo što bi s tim jadnicima tamo koji samo troše troše..a nemaju nikakvu privredu Propast Eura!? 486573
[Vrh] Go down
Gost
Gost

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime22.05.10 16:06

Kiki u pravu si , Njemacka i dan danas placa radi Hitlera i to je puno kosta
[Vrh] Go down
Mixi
Zagrijao tipkovnicu

Male
Libra Cat

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime22.05.10 17:23

Negde sam procitao da Grci imaju oko 1000 nenastanjenih ostrva.Kako bi to "pasovalo" Nemcima za dug!A mozda to i bude.
[Vrh] Go down
Sponsored content

Propast Eura!? Empty
PostajNaslov: Re: Propast Eura!?   Propast Eura!? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Propast Eura!?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Iseljeni Srbi lani poslali kući 3,6 mlrd. eura, u BiH u 2011. očekuju 1,6 mlrd. eura
» Propast Titanica ( moralna katarza u tri dijela)?
» Pas nanjušio 25.000 eura
»  Vip kupio B.net za 93 milijuna eura
» Google kažnjen s 300.000 eura