|
Autor/ica | Poruka |
---|
teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Vaš stav o iseljenicima u dijaspori i njihovim pravima u matičnoj domovini 20.05.10 15:34 | |
| Svoja tradicija i jezik..bez obzira gdje je čovjek treba njegovati i čuvati.Pitanje glasovanja nije pitanje je li netko zakinut ili neravnopravan.Ali...činjenica je da mi koji živimo u Hrvatskoj plaćamo porez i pridonosimo ovoj državi više od onih u dijaspori.Za vladajuću stranku su ti glasovi dijaspore važni jer je uvijek HDZ tu u većini. To se pitanje poteglo najviše radi glasača koji su u Bosni i Hercegovini.Sad ne znam koji je omjer zastupnika...ali su to važni glasovi za vladajuću stranku koji se ona neće odreći.Pitanje je i da dođe opozicijska stranka na vlast bi li potegla to pitanje.Sve je trenutačni interes..a po mome...neće se ukidati to dvojno državljanstvo niti će se ukinuti njihovo pravo glasanja. Ja to dvojno državljanstvo ne bih ukinula nikako. | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Vaš stav o iseljenicima u dijaspori i njihovim pravima u matičnoj domovini 20.05.10 16:04 | |
| - Passion je napisao/la:
- draga Wind, na grubo gledano imas pravo, svi smo mi zemljani i volimo se za popizdit, nemos vjerovat!! Ma sigurna sam da i ti to ne vjerujes...To sta pises je divno ali prazna fraza.<BR>Pitanje, gdje ces bit zadovoljnija i sretnija...medu svojim narodom, t.z. tamo gdje se prica tvoj jezik, tamo gdje imate iste obicaje, proslost i tradiciju! Kratko tamo gdje su tvoji!<BR>Svi mi smo zeljni topline doma dal cemo sad gledat na obiteljski dom ili dalje to posirit na pripadnost narodnosti. Mozes nac srecu i drugdje bez daljnjeg, ali uvijek ce te nest vuc doma.<BR><BR>A sta se tice dvojnog drzavljanstva meni ne treba nit bi ga ikad uzela..
Ja ovdje iznesoh licni stav....meni ni tradicija ni obicaji ni jezik ne znace puno jer sam po prirodi osoba koja voli razlicitosti a ne tradicionalnost odnosno repeticiju necega....a i da ti pravo kazem nema puno osobina na balkanu za koje bih ja rekla da su mi lijepa i draga,tako da mi nista ne znaci jel ljudi oko mene pricaju na nekom ex Yu ili na engleskom jeziku A ako te neka grupa ljudi ne zeli prihvatiti kao svoga...ne znam zasto zbog toga i trenutka zaliti? Nisu oni vrijedni necije tuge, pogotovo kada je na svijetu 6 milijardi ljudi....pa ne znam kakav peh moras biti pa da u toliko naroda ne nadjes jednu sredinu u kojoj bi se osjecao dobrodoslim i prihvacenim | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Vaš stav o iseljenicima u dijaspori i njihovim pravima u matičnoj domovini | |
| |
| | | | Vaš stav o iseljenicima u dijaspori i njihovim pravima u matičnoj domovini | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 365 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 365 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|