|
| Valentino | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Valentino 18.05.10 23:10 | |
| Bez tebe
Ref. Bez tebe, moje su noci besane bez tebe, ove su ulice uske volim te, djubre, volim te
Bez tebe, ja nisam isti vise ne bez tebe, moje su pjesme bezvrijedne volim te, djubre, volim te
Tvoje su oci sasvim obicne tvoji su koraci bez proslosti usne kao djecije, plasljive crvene
Dok hodas ljudi se ne okrecu svaleri na te ne racunaju ruke sitne, ohole, nikog ne vole
Ref.
Mirisi, haljine i pokloni leze uz mene uz pocasti jedan krevet navik'o, navik'o na dvoje
Grad je raskosan u proljece zene su prelijepe dok prolaze ali medju hiljadu ja te ne vidim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:11 | |
| Oka tvoja dva
Nekada si lijepo sve govorila o meni sliku moju cuvala duboko u sebi
Nekada su zene sve bile kivne na tebe kako smo se nekad silno voljeli
Ref. 2x Oka tvoja dva suzama ne daju da teku noc je prokleta, medena odlazim ti ja zauvijek
Zuti mjesec je, neka je prestao da gori samo ti, samo ja, neka nova lica dva, to je sudbina
Znam da mrzis rastanke gledaj me u oci minut dva i nema me nestajem u noci
Kunem ti se, pjesme mi rado cu se sjecati kako smo se nekad ludo voljeli |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:12 | |
| Idu ptice selice
Ispod jastuka sam izgubio moju pjesmu najdrazu u mojim grudima tezak kamen je k'o planina nebeska
Neka me nose vjetrovi neka me biju snjegovi neka i zbogom ostani
Ref. 2x Idu ptice selice odlazim ti ja seko, duso sto me nisi nocas voljela
Ko Sibir ledena gledas ne vidis, ja se necu vratiti Valentino je nocas zadnji put samo na tvom radiju
Neka me nose vjetrovi neka me biju snjegovi neka i zbogom ostani |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:12 | |
| Volim te jos
Nocima ja proklinjem telefon sto me ne budi danima ja mrzim zvono sto ne zvoni
Sanjam te na vratima koferi u rukama graciozan hod ulazis sa rijecima
Ref. Volim te jos kao prije mislim na nas kao prije volim te jos kao prije mislim na nas
Gadne rijeci si po prvi put govorila iscijepala slike poklone i moja pisma
I prije si umjela da nestajes na dva tri dana vracala si se s kajanjem na usnama
Ref.
Telefon je pozvonio rodila se nova nada korak, dva i ja sam tu reci, duso, sta ti treba
Cuj, stari, nocas odlazim iz ovog grada ne vjeruj u mene jer vise nikad neces cuti |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:14 | |
| Zaboravi moj broj
Ti dolazis ovamo sa njim ruka je u ruci i ljepsa si no ikada prije lica nam govore tvoje oci traze mene misli su nam iste, znam zasto zalazis u moj dio grada jer nocima, nocima vec cekam sam
Ref. Ovaj je grad mali za nas ne zelim tvoj pogled i prezirem glas prekinuo sam veze, navukao zavjese zaboravi moj broj, ostacu svoj
Ljudi pricaju da izgubila si volju al' nemoj mu se predat' do kraja bar nam toliko dugujes sjecanja su na tebe tako jaka i imaju moc daj da ispijem jos jednu naiskap jar tako sam ne volim, ne volim noc |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:14 | |
| Pisem ti pisma svaki dan
Sto si puta pitala Dal me volis reci mi Samo dvije slatke rijeci Za srce
Sto si puta cekala Na prozoru zaspala Mene nema, pa nema Ko zna gdje
Naviko sam na te kad mi trebas Bila si uz mene kad god zelim
Pisem ti pisma svaki dan Makar ih nikad ne citala Umjesto marke dva imena Grle se k'o uspomena
Pisem ti pisma svaki dan Makar ih nikad ne citala Umjesto marke dva imena Grle se k'o uspomena
Jedna mala ruzica u mojoj basti ve'nula Cekala je cekala dragoga Jedan stranac dosao ruzicu mi ubrao I sa sobom preko mora odnio
Naviko sam na te kad mi trebas Bila si uz mene kad god zelim
Pisem ti pisma... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:15 | |
| Pile moje
Boze pomozi svome sinu jedinom Nocas sam bolestan i lud sam za njom Boze podari malo pameti daj, o, pomagaj
Sunce u tvojoj ruci mali dukat zut Vjetar kroz tvoju kosu putuje na jug Nebo u zlatnom oku budi sjecanje Neke nase godine
Ko princeza je bila uz mene Usne rumene krale su mi dah
Ref 2x Pile moje zovi me kad ti sreca dodije Bar malo malo vise cu te voljeti
Pile moje zovi me kad ti sreca dodije Uz mene je najbolje
Nemam ni dvorac bijele konje plavu krv Ulica je moja zemlja ulica je drug Samo pokazi mjesec ukrast cu ga znaj Neka bude samo tvoj
Ko princeza je bila uz mene Usne rumene krale su mi dah |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:15 | |
| Potonule ladje
Nisam ni znao kol'ko te volim dok nisi, nisi otisla ne vidim svjetla, ne cujem zvuke da l' jos snijezi il' toplo je
Boze, gdje li je reci joj da brinem se i cuvaj, cuvaj je ona i ja, a-ija-ija-ija-ija
Ref. 2x Ne, ne, ne, ne, ne, ne ostavljaj me, ne nocas su mi ladje sve potonule ne, ne, ne, ne, ne, ne ostavljaj me, ne i ne daj mi da govorim u snu
Nisam ni znao kol'ko te volim dok nisi, nisi otisla neku noc, kasno, nosena vjetrom moja je sreca nestala
Boze, gdje li je reci joj da brinem se neka umru sujete ona i ja, a-ija-ija-ija-ija |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:16 | |
| Pazi da ne pokvaris modernu frizuruTvoje jutro pocinje u dvan'est prva kafa, zilet i petica od sinoc, cesalj i ogledalo gledas svoje lice, mislis lafe, bas si lijep Ref. I pazi da ne pokvaris modernu frizuru pazi da ne pokvaris modernu frizuru pazi da ne pokvaris modernu i pazi, pazi Tvoja je ulica tako uzana i njeni prozori dovoljno ne svijetle neon i reklame, djevojke za provode vrebaju na tebe i zovu te, i zovu te A ti pazi da ne pokvaris modernu frizuru pazi da ne pokvaris modernu frizuru pazi da ne pokvaris modernu i pazi, pazi Tvojih pet minuta pocinje sa sumrakom jer ti si junak noci, ti si junak kraja al' ni tvoje cuvene nocne avanture ne cine te sretnim kao nekada, kao nekada |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:16 | |
| Samo sklopi okice
Noci su ovdje tako ledene, oci crvene od kosave, glava k'o kocka leda putuje. Ti znas, dobro znas, Volim te.
Hiljade milja od tebe sam, dijele nas granice, ratovi, a ja ne mogu da zaboravim. Uzalud, uzalud, Volim te.
Ref. 2x Samo sklopi okice i zovi mi ime, zovi mi ime, jedan ce ludjak letjeti, kroz planine, kroz planine. (kroz planine do tebe.)
I bila jednom, jedna jesen, lisce je saptalo sa stopama, magla me cuvala od pogleda, bojim se sjecanja.
Noci su ovdje tako preduge, godine lijene k'o stoljece, ja sklapam oci gledam jasnije, zvijezde plove tebi ljubavi. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:17 | |
| Pazi na ritam
Ja ne zelim da trosim rijeci bolje nemoj pitat me za ime misli bjeze, gubi im se trag
Nocas si moja kraljica bez bajke glavni junak predstave bez maste nova slika u bojama bez sna
Ref. Dva tijela u znoju, mrak oko nas i ljubav sto traje samo veceras dva tijela u znoju, vrucina oko nas pazi na ritam, brze i brze ja sam blizu duso, blizu duso, blizu duso
Ja ne zelim da docekamo jutro ne zelim da vidis moje drustvo mi smo vjerni samo ovu noc
I znaj novi dan odnijet ce sve alkohol i miris zene zauvijek i tebe i mene |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:18 | |
| Ponekad nocu dok spava grad
Ponekad nocu, dok spava grad ti tiho plovis pod moje cebe u oku dragulj probudis i topao vjetar donosis
Ponekad nocu ne ide san a malo lane kraj mene cuci i pita tiho, najtise da l' smo isti k'o nekad pr'je
Ref. 2x A ja te volim najvise ja te volim najludje moje pjesme najljepse pisane su za tebe
Mirno spavaj, golube nebo sapce, ne boj se tvoje usne kajsije ne dam nikad nikome
I kad planeta zastane svi polude i nekud zure bit' cu uvijek kraj tebe dok nase suze postoje |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:18 | |
| Kada struje nestane
Kad' se kazaljke nocas poklope I svijeca se istopi I kad zidni sat progovori Nemoj se plasiti
Kad' planeta prestane da putuje I mjesec se ugasi Kad' tvoja ulica zaspi zauvjek Ti neces sama ostati
Jer ja dolazim, dolazim
Kada struje nestane Ja cu doci do tebe Poznajes mi korake Za te duso najbrze (2x)
Kao ptica koja krila je izgubila Kao krosnja bez listova Moja dusa samo tebi pripada Tvoja i nicija
Otvori prozore, rasiri zavjese I neka cuje cijeli grad Dole iz predgradja dolazi muzika Tebi je svirana
Jer ja dolazim, dolazim Kada struje nestane... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:21 | |
| Ne, ne boj se
Volim da te milujem dok spavas volim da te slusam kada sanjas ali niko, niko oko nas
Tvoje noge u rukama mi sniju zvjezde sapcu nase tajne kriju ali niko, niko oko nas
Ref. Ne, ne boj se jer ja sam tu ovdje kisa ne pada i ne svice nama niko ne treba samo ti i ja kao jedno kao jedno
Ne, ne boj se jer ja sam tu ovdje kisa ne pada i ne svice proklet nek' je dan kad nismo mi kao jedno kao jedno
Ljudi kazu otvorice se nebo sudnji dan dolazi sa vjetrom ali niko, niko oko nas
Sa mnom mozes bosonoga po kisi sa mnom mozes do koljena u snijeg ali niko, niko oko nas |
| | | Gost Gost
| Najbolje godine
Nekad mislim, zvijezde nisu, ne naklonjene meni losi snovi s losim mislima znaju kad sam sam
Stari ljudi cesto govore cudne su sudbine samo jednu jednom volit ces zato cuvaj je
Oko nas cula se muzika praznik bio je za sve, aj, aj, aj, aj
Ref. Najbolje su godine, srce moje, otisle najbolje su godine s tobom nestale
Ni sunce, ne, vise ne grije ne vrijede, ne, nase molitve i sute sve trube praznicne Evropa je
Jedne noci tiho legla si nase vrijeme prolazi crno bijele slike proslosti ratuju sa snom |
| | | Gost Gost
| Kad me vise ne bude
Evo medena doslo vrijeme je daj da okusim zadnji put tvoje dok nas svjece stidljivo otkrivaju i dok misli u vazduhu pucketaju i dok kisne kapi nocas luduju, ti znas ma hajde medu necu suze
Ref. 2x Kad me vise ne bude da ti pjevam nemoj sreco plakati rijeci nocu putuju zbogom ostani, ostani
Ruze su uz nas sve uvenule jesen dolazi cujes korake kao crveno nebo prije sumraka kao vjere sto putuju sa istoka ili ptica sto leti podno oblaka, ti znas ma hajde medu necu suze |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:22 | |
| Mirise mi na tebe
Pogled s tvog prozora teleskop je s mjeseca sunce noci otkriva gasi staze zarulja
Kradem ti poljupce k'o bakine kolacice grijem tvoje dlanove to je krisom najdraze
Ref. Mirise mi mirise tvoja usna najsladje da je ljubim znaj da nikad duso nije previse
Mirise mi mirise sve sto volim na tebe da te ljubim znaj da nikad nije previse
Svilene ti obraze suskam ispod kosulje noci lakse ispratim kad se s tobom probudim
Suze i strahove otjer'o sam od sebe u mom srcu dvoriste samo za te skloniste
Mirise mi mirise... |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:22 | |
| Dovidjenja, dovidjenja
Ref. Dovidjenja, dovidjenja Bog te cuvao pisem ti srcem i svojim suzama neka druga zena grijat ce moj dom da je volim k'o tebe nikada
Gdje ce ti dusa nocas mila reci mi gdje ce ti dusa u raj nece, vjeruj mi
Zastava na pola je za te spustena soba prazna bez tvog osmijeha bez tvog koraka
Sam sa sobom samujem s tvojim pismom umirem
Ref.
Sve, sve bih dao da se vrate kazaljke da te ponovo upoznam jedne kisne nedelje
Ne bi vise cekala ne bi brinula bila bi mi kraljica jedna jedina
Al' kad se spuste zavjese kajanje ne pomaze |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:23 | |
| Bila kuca u centru grada
Sarajevo sta se s tobom desava Nebo moje gori, ritam topova Bila kuca u centru grada Tu je moja draga stanovala
Niceg nema pepeo i dim Trazila si srce dao sam ti sve Pa ga cuvaj ako poginem
Ja iz moje Bosne ne idem Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim
Nemoj da se bojis kada zapuca Raja nam je dole, mi smo sa njima I ja sam nekad vjerovao Neke druge pjesme otpjevao
Silna se mladost trosila Trazila si srce dao sam ti sve Pa ga cuvaj ako poginem
Ja iz moje Bosne ne idem Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim Moja zemlja moji ljudi Boze ovdje su da ostarim
Neke nove himne ljudi pjevace Istoriju novu djeca slavice
A bila kuca u centru grada Tu je moja draga stanovala Ja cu novu da joj napravim
Trazila si srce... |
| | | Gost Gost
| Aspirin protiv ljubaviDio po dio odlazis dio po dio nestajes ja ne znam sta to bjese sa tobom moja draga, moja draga Ti gasis svjetlo za sobom mrak zoves mojim imenom ja i isto gorimo moja draga Ref. Koliko puta si moje oci ljubila a svoje suze skrivala uzalud toliko puta danju mi osmijeh davala a nocu za nas molila uzalud Zivot nam Bog podario a stari ime nadio samo niko da izmisli aspirin protiv ljubavi, protiv ljubavi Ja ljubav ne razumijem ja samo znam da tugujem samo reci sto je bolji od mene moja draga |
| | | Gost Gost
| Boja tvojih usana
Noc je kucala na vrata a ja, evo, sanjam pakao i raj i kome pripadam sama, kazes da si sama torbe pune tuge, ljubavi i srece negdje iza nas
Ref. Ja zelim samo da je moja boja tvojih usana i kad si tuzna da svijetluca suza sa mog jastuka
Ja zelim samo da je moja kap sa tvoga jezika i kad sam bolan da me grije tvoja ruka malena, malena
Tiho, okreces mi ledja slusam kako mislis, govoris dok sutis tajne skrivene tvoj glas iza sedam mora doziva na kisu, ljubavi ja je ne vidim |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:24 | |
| Nema je nema
12 je i noc je odavno pred vratima Sav posten svijet u svojim snovima A tebe ovdje ne vidim
Telefon je kod tebe prestao da postoji Nema te kuci signal govori Pa dobro gdje li si
Kazu ljudi stari nevjeruju Zeni koja govori dok smije se Koja uvjek mijenja svoju stranu ulice Ljubi te i krije oci prelijepe
Prelijepe, prelijepe
Nema je nema, ubicu se Sve sam, sve izgubio zbog nje Nema je nema, ubicu se Sve sam, sve izgubio zbog nje
Davno sam do kraja navukao savjes' I soba mirise na duhove Kad sklopim oci smiju se
Svijece su na stolu odavno dogorile Umjesto tebe vino ja Grijem golim rukama Grijem golim rukama, rukama
Nema je nema, ubicu se Sve sam, sve izgubio zbog nje Nema je nema, ubicu se Sve sam, sve izgubio zbog nje
Prelijepe, prelijepe
Nema je nema... |
| | | Gost Gost
| Moje zlato
Poljubi me i ne ostavljaj me samog dok ne svane ruke su ti meke i svilene oci kao more predvece ljubavi, hladno je
Ljude gube vjeru, ne govore duse im se tope k'o pahulje a ka nebu sretno dijete se okrece radosti
Ref. 2x Moje zlato dolazi k'o pahulja na prstima mala nocna muzika samo za nas svirana
Ti presvijetla milujes mi grudi i mirises niz ledja teku trnci i zarulje kosa ti je buket u proljece sapuces, porodi me
Kao zdrijebe sam ti bolan i uplasen zauvijek ti odan, kunem se kapljica na dlanu sto luduje volim te |
| | | Gost Gost
| Kad sam prvi put vidio tebe
Kada sam prvi put vidio tebe sjecam se, bio je Rim sada u vjecnome gradu cudim se dok kisa dobuje
Ljudi se klone a tebi ne, nista ne moze pred tobom rijeke i more ce da se otvore
Legenda kaze da vucice radjaju kraljice vjerov'o nisam u sudbine i kaj, kaj, kaj, kajem se
Ref. 2x Bolje, sve bolje bilo bi da se nismo ni voljeli da se nikad, ljepoto nismo vidjeli
Sve zlato ovoga svijeta ne moze da te zadrzi ni kruna na lijepoj glavi nije ti bila po volji
Ljudi se klone a tebi ne, nista ne moze pred tobom rijeke i more ce da se otvore
Legenda kaze da vucice radjaju kraljice vjerov'o nisam u sudbine i kaj, kaj, kaj, kajem se |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Valentino 18.05.10 23:25 | |
| Kad se spuste zavjese
Kad se spuste zavjese i kad srce prestane da kuca jako za tebe suza suzu da stize gotovo je, bojim se
Kad se nocu probudis gledas me, a ne vidis jutro broji korake nizbrdo je, odose odose i nestase
Ref. Ako kad pozelis da mi oprostis zovi, samo zovi, ime moje je i tvoje ako kad pozelis da me poljubis dovoljne su rijeci te volim te
Jesen snijegom mirise lisce sumi od kise na tvom dlanu linije dvije su se sudbine kao prasak rasule
Daj mi krila gospode i nek' me vjetar odnese prema juznim morima gdje zene svijetle srcima srcima od zarulja |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Valentino | |
| |
| | | | Valentino | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 373 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 373 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|