|
| Epidemija pred koncert Metalike | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 16:54 | |
| Na zagrebačkom hipodromu, na kome će u nedelju biti održan koncert grupe Metallica i na koji bi trebalo doći 30.000 ljudi, vlada epidemija leptospiroze, zbog čega su zaraženi konji stavljeni u karantin.
Hrvatski "Večernji list" piše da je leptospirozom, bolešću životinja koja, ako pređe na ljude, može izazvati pobačaj, otkazivanje bubrega, pa i smrt, zaraženo je 60 od 175 konja koji su tamo smešteni.
Veterinarski inspektor rešenjem je naredio karantin zaraženog područja i hitnu dezinfekciju i deratizaciju, popravak kanalizacije, oštećenih podova i drenažnog sistema, kao i isušivanje okoline zaraženog područja.
Leptospirozu prenose zaraženi pacovi urinom na okolinu, a tako i na sve životinje koje obole. Čovek se može zaraziti u kontaktu sa zaraženom vodom ako ima oštećenu kožu ili preko sluznice oka.
U probavnom traktu bacil ugiba, izjavio je novinarima Antun Beus direktor Klinike za infektivne bolesti i dodao da je zadnjih godina bolest poprimila teži oblik, a bilo je i nekoliko smrtnih slučajeva.
Direktor Hipodroma Marijan Antića, kaže da je leptospiroza normalna gde ima mnogo grla stoke.
"Nema opasnosti od zaraze posetilaca koncerta jer je publika udaljena 500 metara od štala, a miševi i pacovi iz njih ne izlaze, već se drže štale i hrane. Sanacija kanalizacije je počela, a deratizacija i dezinsekcija obaviće se nakon što konji završe terapiju antibioticima", rekao je Antić.
Organizator koncerta, agencija "Lupa promotion" ne zna za bolest jer ih s hipodroma nisu informisali zato što smatraju da nema opasnosti, piše "Večernji".
"Trebali su nas obavestiti, ali oni kažu da nema opasnosti jer konji i publika nisu u kontaktu. Konji zadnjih deset dana nisu ni šetali na području gde će biti publika", izjavio je direktor "Lupa promotion" Vladimir Ivanković.
I u zagrebačkom Zavodu za javno zdravstvo epidemiolozi smatraju da je opasnost za ljude mala jer su u Hrvatskoj stroži propisi nego u EU gde bi nađena količina antitela bila sasvim normalna izvor |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 17:05 | |
| Ma šire paniku bezveze..u redu je javnost obavijestiti..ali mislim ...baš će pacovi i zaražene životinje ići na koncert Metallice..evo tko se boji Leptospiroze...(zapamtila sam joj ime iz prve )...neka meni proda ulaznicu.... | |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 17:24 | |
| Ma nema kod nas kartica..koliko u đepu to ti je što ti je..hebemu | |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 17:41 | |
| Haa ne vjerujem one koji su skrpali i idu..ti će bome i dođi ..mislim da ih nebi ni nukl. katastrofa omela u nakani da vide omiljene metalce..jedino ako bi ovi u strahu otkazali koncert.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 17:46 | |
| Pa naravno ko bi takav spektakl propustio |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 17:55 | |
| Ahh..bome i ja se pitam...baš mi je žao što ga neču moći i sama vidjeti..jaooo kako bi vas davila danima..tjednima s dojmovima... nebi me se mogli riješiti | |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 18:03 | |
| Jadni vi...i uopče ne bi na sekund pomslila da vas davim..ja bi tjednima guštala i puštala vam... https://www.youtube.com/watch?v=WEQnzs8wl6E | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 18:04 | |
| ili ovo https://www.youtube.com/watch?v=otuCPqrGd0Q&feature=related |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 18:06 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike 13.05.10 18:08 | |
| |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Epidemija pred koncert Metalike | |
| |
| | | | Epidemija pred koncert Metalike | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 489 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 489 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|