Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Zašto je propuh tako loš po zdravlje?

Go down 
4 posters
Autor/icaPoruka
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

Zašto je propuh tako loš po zdravlje? Empty
PostajNaslov: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime22.04.10 8:11

Konstantna izloženost propuhu može izazvati pothlađivanje mišića, grč i ukočenost ali i druge zdravstvene probleme poput glavobolja, pothlađenosti jajnika, upale sinusa pa čak i upale pluća. Pitate se u čemu je štetnost čistog i svježeg zraka koji kroz otvorene prozore i vrata šiklja u sobu? Kretanje zraka (propuh) povećava oslobađanje...

... topline iz tijela. Ovo može izazvati ukočenost koja je posljedica pothlađivanja mišića pri čemu u procesu prirodne obrane dolazi do grčenja. Pri pokušaju pokreta može doći do pritiska diska na korijen živca ili otežanih pokreta koji rezultiraju intenzivnom boli.

Dakako pate i sinusi, moguće su glavobolje, a ukoliko smo oznojeni ostali na propuhu i upala pluća.

Što kad vas već uhvati:

1. Presvucite se
2. Ugrijte se, posebno ugrijte zakočeno mjesto. Najbolje toplim oblogom, infracrvenom lampom ili toplim tušem.

Kad bol popusti:
1. Vježbajte
2. Ne pomognu li vježbe krenite liječniku

Fizioterapeuti vam također mogu pomoći tehnikama relaksacije za opuštanjem mišića, mobilizacijom i programom vježbi koje ćete naknadno izvoditi sami kod kuće.

Uz propuh, grč mišića bit će intenzivniji i bolniji ako ste pod stresom ili unosite u organizam tvari poput kofeina ili rafiniranog šećera koje same po sebi potiču stres.

Osim toga dobro je unositi dovoljne količine magnezija koji utječe na opuštanje mišićnog tkiva, dovoljno spavati i odmarati se tijekom dana.

(vijesti.ba / net.hr)

Zašto je propuh tako loš po zdravlje? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime22.04.10 8:49

Uvijek izbjegavam propuh,zaista je zeznuto kad te uhvati jednom me je tako jako jer naravno na autu obično otvorim prozore kad sam sama i na kraju užas od bolova.
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime22.04.10 10:04

Propuh iliti promaja zna doobro da me ušika, i to najčešće leđa mi na*ebu...
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime22.04.10 10:08

Zašto je tako loša..pa kad mi počne piriti kroz uši..s jedne strane ne drugu.. fijuće mi onda danima u onom praznom prostoru unutar glave.. Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 73820
[Vrh] Go down
Goran
Administrator
Administrator
Goran

Male
Cancer Rooster
Broj postova : 80666
Godine : 43
Datum registracije : 24.09.2008

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime30.04.10 21:29

Mene baš zeza izloženost propuhu, vrlo brzo me sinusi na propuhu počnu prcati

Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/CarpeDiemCitatiMisliPoezija
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime30.04.10 21:36

meni se obicno ukoci vrat i pocinje glavobolja tužni
[Vrh] Go down
teaa
Totalno relaxiran
teaa

Female
Capricorn Rooster
Broj postova : 2415
Godine : 54
Datum registracije : 05.02.2010

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime30.04.10 21:41

Mene su samo jednom leđa ukočila.Treba paziti,pogotovo kad se oznojim,treba mijenjati mijenjati majice.
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime30.04.10 22:01

Ma grozno..non stop od kada je zahladilo..na propuhu sam u kući svi prozori pootvarani ja tako volim prozračnost...evo i sada me ukočilo u leđia što nije nikada...eto koliko je dobra moja prozračnost.. Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 634108
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje?   Zašto je propuh tako loš po zdravlje? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Zašto je propuh tako loš po zdravlje?
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Zašto je hvala tako korisna riječ
» Zašto je bitno uspravno držanje (i 5 savjeta za zdravlje vaše kralježnice)
» Tako mali, a tako pristojan i čist
» Lan - tako malen, tako moćan
» Horoskop otkriva: zašto je on takav, zašto nije nazvao?