|
| Zašto je propuh tako loš po zdravlje? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 22.04.10 8:11 | |
| Konstantna izloženost propuhu može izazvati pothlađivanje mišića, grč i ukočenost ali i druge zdravstvene probleme poput glavobolja, pothlađenosti jajnika, upale sinusa pa čak i upale pluća. Pitate se u čemu je štetnost čistog i svježeg zraka koji kroz otvorene prozore i vrata šiklja u sobu? Kretanje zraka (propuh) povećava oslobađanje...
... topline iz tijela. Ovo može izazvati ukočenost koja je posljedica pothlađivanja mišića pri čemu u procesu prirodne obrane dolazi do grčenja. Pri pokušaju pokreta može doći do pritiska diska na korijen živca ili otežanih pokreta koji rezultiraju intenzivnom boli.
Dakako pate i sinusi, moguće su glavobolje, a ukoliko smo oznojeni ostali na propuhu i upala pluća.
Što kad vas već uhvati:
1. Presvucite se 2. Ugrijte se, posebno ugrijte zakočeno mjesto. Najbolje toplim oblogom, infracrvenom lampom ili toplim tušem.
Kad bol popusti: 1. Vježbajte 2. Ne pomognu li vježbe krenite liječniku
Fizioterapeuti vam također mogu pomoći tehnikama relaksacije za opuštanjem mišića, mobilizacijom i programom vježbi koje ćete naknadno izvoditi sami kod kuće.
Uz propuh, grč mišića bit će intenzivniji i bolniji ako ste pod stresom ili unosite u organizam tvari poput kofeina ili rafiniranog šećera koje same po sebi potiču stres.
Osim toga dobro je unositi dovoljne količine magnezija koji utječe na opuštanje mišićnog tkiva, dovoljno spavati i odmarati se tijekom dana.
(vijesti.ba / net.hr) _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 22.04.10 8:49 | |
| Uvijek izbjegavam propuh,zaista je zeznuto kad te uhvati jednom me je tako jako jer naravno na autu obično otvorim prozore kad sam sama i na kraju užas od bolova. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 22.04.10 10:04 | |
| Propuh iliti promaja zna doobro da me ušika, i to najčešće leđa mi na*ebu... |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 22.04.10 10:08 | |
| Zašto je tako loša..pa kad mi počne piriti kroz uši..s jedne strane ne drugu.. fijuće mi onda danima u onom praznom prostoru unutar glave.. | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 30.04.10 21:29 | |
| Mene baš zeza izloženost propuhu, vrlo brzo me sinusi na propuhu počnu prcati _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 30.04.10 21:36 | |
| meni se obicno ukoci vrat i pocinje glavobolja |
| | | teaa Totalno relaxiran
Broj postova : 2415 Godine : 54 Lokacija : Split Datum registracije : 05.02.2010
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 30.04.10 21:41 | |
| Mene su samo jednom leđa ukočila.Treba paziti,pogotovo kad se oznojim,treba mijenjati mijenjati majice. | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? 30.04.10 22:01 | |
| Ma grozno..non stop od kada je zahladilo..na propuhu sam u kući svi prozori pootvarani ja tako volim prozračnost...evo i sada me ukočilo u leđia što nije nikada...eto koliko je dobra moja prozračnost.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Zašto je propuh tako loš po zdravlje? | |
| |
| | | | Zašto je propuh tako loš po zdravlje? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 382 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 382 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|