|
| Mudre misli, aforizmi | |
|
+53viki66 Otelo Mihica zvrkica leopard Milan01 Besna_glista dea_ Talia Luna2 mila01 Luca januska Ines Mala diya LuckyM5 automobil anabela anna79 Blonde Olimp Dusan kala mobile slavena Gerilla Dodo jasna49 Riječanka evitaa Ketica svilena Christine von Cahill Nesreča Kikica boem Oleg520 FiiD Firefly teaa Dita von Teese jaran kika&dejan californiamen Blizanka mala_djevojka Seth Ary Niky Nina ajmeivana Lux Goran 57 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Mudre misli, aforizmi 26.11.08 22:45 | |
| First topic message reminder :Objavi aforizam, misao koja ti se čini mudrom... _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Zadnja promjena: Goran; 11.08.11 22:24; ukupno mijenjano 3 put/a. | |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Oleg520 Ljubitelj foruma
Broj postova : 5165 Datum registracije : 29.07.2010
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 28.12.11 15:30 | |
| Svaki je dan život za sebe, zato pazi šta sanjaš... | |
| | | LuckyM5 Ljubitelj foruma
Broj postova : 3859 Godine : 45 Datum registracije : 25.10.2011
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 29.12.11 0:28 | |
| Nitko nije učinio veću grešku od osobe koja nije poduzela ništa jer je mogla učiniti malo. | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 29.12.11 0:40 | |
| cijeni riječi, svaka od njih može biti tvoja posljednja... | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 29.12.11 0:41 | |
| ''Imam tako mnogo, ali osjećaji za nju gutaju sve. Imam tako mnogo, ali bez nje sve to postaje ništa." (Goethe- ''Patnje mladog Werthera'') | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 29.12.11 0:42 | |
| "Moj život je prelazak iz jednog sna u drugi. Nikada nisam znala što je stvarno, a što nestvarno. Ne znam ni sada. Ne znam ni zašto sam ovdje. Ne znam što je pravda, što nepravda. Što dobro, što zlo. Jedino što znam da sam našla onog koga sam čekala, koga sam prizivala i da ćemo od sada pa zauvjek biti zajedno, bez obzira kakva bude presuda vašeg suda, koji je samo jedan od mnogih sudova"
Filip David "San o ljubavi i smrti" | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 08.01.12 12:16 | |
| Niko nema više od jednog života. Ali ima mnogo onih koji, pored svoga, troše i nekoliko tuđih života. Duško Radović _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 08.01.12 12:19 | |
| Tvoja budućnost ovisi o tvojim snovima..što čekaš?..ajde spavati! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 22.01.12 20:35 | |
| Artur Schopenhauer "Najsigurniji način da ne postaneš vrlo nesretan jest taj da ne zahtijevaš da budeš vrlo sretan." _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 29.01.12 14:51 | |
| "Dovoljna je samo jedna zraka svjetlosti da nestane mrak."
Carmen Ezgeta | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 12.02.12 16:31 | |
| Masta je jedini svijet nad kojim zapravo imamo kontrolu. St.Perdu _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | kala Ljubitelj foruma
Broj postova : 6757 Godine : 45 Datum registracije : 18.10.2010
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 15.02.12 23:07 | |
| "...Ne postoji ni jedan trenutak u vašem životu u kome nemate sve što je potrebno da biste bili srećni. Vaša nesreća potiče od onoga što usmjeravate svoju pažnju na ono što nemate, umjesto na to što u određenom trenutku imate..." Antoni de Melo | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 14.04.12 11:04 | |
| Ne prekidaj zenu dok suti! _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 26.04.12 19:06 | |
| BUDI JEDNOSTAVAN U svemu budi jednostavan. Ne nameći se i ne misli da je tvoje iskustvo svima potrebno. Pokušaj razumjeti druge ljude. I oni traže kao i ti. Pokušaj ih razumjeti i prihvatiti onakve kakvi jesu. Oni ne mogu biti po tvojoj mjeri. Istina je da ti gledaš ovaj svijet kroz svoje oči, ali ne zaboravi, i drugi gledaju kroz svoje. Njima je potrebno njihovo iskustvo, oni ne mogu život učiti iz tvoga iskustva. I ma kako ti se činilo da griješe u životu, da padaju i da si ne čine dobro, najiskrenije im možeš pomoći ako ih razumiješ i ako im ispričaš svoje iskustvo ne tražeći od njih da ga primjene, već samo da ga poslušaju. Ne možeš biti životni učitelj samo zato što misliš da mnogo znaš. Učitelji se ne reklamiraju, učitelje drugi pronalaze i prepoznaju ih kao takve. Ako i misliš da to jesi, budi tih i radi ono za što si ovamo poslan. Ako te drugi prepoznaju - dobro, ako ne, opet dobro, i dalje budi tih i radi ono za što si ovamo poslan. Istina jest da je i u tebi mudrost kao i u meni, kao i u mnogim drugim ljudskim bićima. Podaj si vremena da se ta mudrost koju nosiš u sebi i koja je u tebi oduvijek, ispolji u tvome životu. Tek tada - će drugi to prepoznati!♥ (R. Skorup)
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | januska Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 386 Godine : 44 Datum registracije : 06.07.2012
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 10.07.12 18:20 | |
| Srećan je ko zna da voli. Što sam bio stariji, sve manje su me ispunjavala sitna zadovoljstva koja mi je život pružao i sve jasnije sam shvatio gdje treba tražiti prave izvore radosti i smisla. Naučio sam da biti voljen ne znači ništa, a da je voljeti sve, da je sposobnost da osjećamo, ono što daje vrijednost i ljepotu našem postojanju. Gdje god bi se na zemlji pojavilo ono što se može nazvati srećom, bilo je satkano od emocija. Novac nije ništa, moć nije ništa. Mnogi imaju i jedno i drugo, a ipak su nesrećni. Ljepota nije ništa, vidio sam lijepe muškarce i lijepe žene koji su bili nesrećni uprkos svojoj ljepoti. Ni zdravlje nije sve; svako je zdrav ko se tako osjeća;bilo je bolesnika punih volje za životom koji su je njegovali do samog kraja i bilo je zdravih koji su venuli mučeni strahom od patnje. Ali sreća je uvijek bila tamo gdje je neko znao da voli i živio za svoja osjećanja, ako ih je njegovao, ako ih nije gazio i potiskivao, ona su mu donosila zadovoljstvo. Ljepota ne pruža radost onome ko je posjeduje, već onome ko zna da je voli i da joj se divi.
Hermann Hesse | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 14.07.12 1:24 | |
| KADA PUKNE VEZA : glupača - plače pametna - traži drugoga mudra - ima rezervu | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 16.07.12 9:43 | |
| Ljudi koji vole samo jednom u životu, ustvari su površni. Ono što oni nazivaju vjernošću, to je lijenost navike ili oskudica fantazije. Vjernost! U njoj je strast za svojinom. Mnoge stvari bismo odbacili kada se ne bismo bojali da će ih drugi uzeti. Wilde | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 04.08.12 18:35 | |
| Srpski aforizmi - Novak Đokovic je jedini Srbin koji pošteno živi od reketa; - Kada Jelašić kaže da je dinar stabilan, evro skače od sreće; - Uništili smo organizovani kriminal, sada u državi ništa ne funkcioniše; - Ovo je kolektivno ludilo, ali se pojedinci naročito ističu; - Zalud preti ponor pakla, mi stižemo; - Nova internet adresa: Kosovo.njet; - Izgubili smo sve ratove ali, važno je da smo učestvovali; - Spremamo se za NATO, a živimo kao da nam je vojska još na Krfu!
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 04.08.12 18:36 | |
| Ljubomir Nenadović - čika Ljuba
Život je sličan dugmetu jer visi o koncu. Čovek, kao i svako drugo živinče, dođe na ovaj svet bez svoje volje, a razlikuje se od druge životinje samo time što može sa ovoga sveta poći kad god hoće. Nije ni jednog mudraca bilo koji se nije na svoju pamet žalio, a nije ni jednog ludaka bilo koji se nije svojom pameću hvalio. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 04.08.12 18:36 | |
| Jovan Jovanović - Zmaj
Mačka neće nikome priznati da je veliki govornik - ako ne ume maukati. Ko svakome veruje, zaslužuje da bude prevaren. Mane su nam isprva prolazni saputnici, zatim postaju naši gosti, a najposle naši gospodari. Ima u životu čovečijem stvari, koje se ne dadu opisati, nego koje se samo osetiti mogu. Na primer batine. Prirodno se pravo u školi uči, a prirodna nepravda u životu. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 06.08.12 22:39 | |
| “Kao misao, riječ i tijelo vi ste san; ono što uistinu jeste to je postojanje, svijest, blaženstvo.” Sathya Sai Baba _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 12.08.12 14:19 | |
| Ulizice - to su za mene najgori ljudi na svijetu, najštetniji, najpokvareniji. Oni podržavaju svaku vlast, oni i jesu vlast, oni siju strah bez milosti, bez ikakvog obzira, hladni kao led, oštri kao nož, kao psi vjerni svakoj državi, kao kurve nevjerni svakom pojedincu, najmanje ljudi od svih ljudi. Dok njih bude, nema sreće na svijetu, jer će uništiti sve što je istinska ljudska vrijednost. M. Selimović | |
| | | Otelo Ljubitelj foruma
Broj postova : 5039 Godine : 63 Lokacija : Skoplje.. MKD.. Datum registracije : 10.05.2012
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 24.08.12 11:28 | |
| Nije smrt ono sto je uzasno, vec zivoti koje ljudi zive ili ne zive da svoje smrti. Oni ne postuju svoje zivote, oni pisaju po njima....... Ruzno izgledaju , ruzno govore, ruzno hodaju..... Pusti im veliku muziku i oni je nece cuti. Vecina ljudskih smrti je obicna prevara. Nista tu nije ostalo da umre. Charles Bukovski | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 04.09.12 17:58 | |
| Jedino iluzije nam pomažu da živimo; njih moramo poštovati u drugima, kao u sebi. Čovjeku koji bi spoznao svu istinu, ne bi preostalo drugo do da sjedne na obalu rijeke i da plače do kraja života. Jaloux | |
| | | Riječanka Zlatni VIP član
Broj postova : 78494 Godine : 45 Lokacija : Relax Datum registracije : 17.07.2010
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 03.10.12 13:10 | |
| aforizmi Neslomljiva snaga ne dolazi od vježbanja, već od unutrašnjeg buđenja.. | |
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi 03.10.12 19:01 | |
| Penjući se na planinu istine, nikad se ne penjete uzalud; ako danas niste dostigli višu tačku, vi ste trenirali svoju snagu, tako da ćete sutra moći da se popnete više. Nietzsche | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Mudre misli, aforizmi | |
| |
| | | | Mudre misli, aforizmi | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 455 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 455 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|