Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Kako reci NE porocima??

Go down 
+3
mihaela
Blizanka
Rokerka
7 posters
Autor/icaPoruka
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

Kako reci NE porocima?? Empty
PostajNaslov: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime28.01.10 12:38

Cigare, droga, alkohol su samo neki od poroka sa kojima se svakodnevno susrecemo...Ima osoba koje tome svemu odlucno
kazu NE, ali ima i onih koji ulaze u sve to vodeci se onim "odbacice me
drustvo ukoliko ne probam" ili iz radoznalosti, cisto da vide kako je...
Jesu li to jedini razlozi zbog kojih tinejdzeri ulaze u sve to ili postoji jos neki?? I da li ste nekada bili u situaciji da vam je neko nudio drogu, alkohol...? Ako niste, kako biste reagovali na tako nesto?
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime28.01.10 17:44

Drogu ne želim probati iz vrlo jednostavnog razloga- strah me da bi mi se moglo svidjeti Laughing

a cigare i alkohol... malo guštaš,, pa kažeš ne , evo meni je sad već godinu i pol dana kako ne pušim... čini mi se da mi je to šesti puta da sam prestala...
mogla bih ponovo počet malo pušiti vica radi Laughing
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime28.01.10 17:56

Citat :
"odbacice me
drustvo ukoliko ne probam"
ovo je cisti dokaz koliko je neko nedorastao..zar nije veci fol ...biti u drustvu a moci svemu odoliti onda si heroj....a ne biti slabic ...a ako te drustvo odbaci onda to drustvo i nije te vrijedno ...radoznalost ne moze biti razlog...uz ovoliku edukaciju na tv ..casopisima ...netu ...ne moze te privuci da vididis kako je ...mislim da danasnja omladina cisto iz dosade krecu sa drogom picem ...jer nemaju drugo sta ...imaju sve u zivotu i ne trebaju se ni za sta boriti...sve im je na tacni ..a da se trebaju malo pomuciti u zivotu za nesto ...ne bi oni imali vremena ni za sta ..i u moje doba je bilo ...tableta ...tj parkopana i tih gluposti ...i trave ...na svakom koraku ...pogotovo na mjestima gdje su se mladi okupljali ...ali nikad mi nije palo napamet ...lijepo sam odbila ...i niko me nije odbacio ...a da su me nagovarali i ismijavali ne bi me vise ni vidjeli .-..uvijek se za svakog moze naci zamjena ...pa cak i nazovimo "prijatelje"

Kako reci NE porocima?? Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime01.02.10 15:39

Bila sam na nekim predavanjima o narkomaniji i bolestima zavisnosti...kao kazu da kad nam neko ponudi drogu ili alkohol mi treba da im vratimo istom merom...samo sto im necemo nuditi lose vec dobre stvari..tipa...sok, jabuka, cokolada....
Meni to glupo...jeste, dodje neko i kaze mi "ajd, uzmi malo, nece nista da ti bude" a ja njemu dajem jabuku "necu, al evo tebi jabuka" -.-
Jos uvek mi niko nije nudio drogu, dok cigare jesu...i naravno od takvih sam se sklonila...
od droge i alkohola imam fobiju...iz opravdanih razloga...tako da mi u zivotu nece pasti na pamet da pocnem da koristim nesto od ta dva....
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime01.02.10 16:25

tako i treba Pikachu...glupo je ..znaci ti moras nositi uza se jabuke i cokolade van svake pameti ...rekoh u predhodnom postu ako te neko tjera na naesto i ne razumije ond ati nisu prijatelji...a pokusaj se i cigareta kloniti ...jer ni one ti nece uciniti nista dobro ...mada one nisu tako agresivne kao ovo dvoje ..ali i one polako niste ...kad se samo sjetim ..nisam imala ni okus ni miris ...evo koliko dugo ne pusim ali jos nemam ono pravo okus i miris ...ali sad tek kontam kako sam nekom smrdila jer nikotin ne mozes nicim miris ukloniti a ti sam ne osjetis ...i zato Pikachu samo tako nastavi ...a mislim da ces izrasti u jednu divnu osobu bez poroka...jer i sad si izuzetno pametna i dobro imas razmisljanje ... bravo hug2

[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime01.02.10 17:06

Ma ja teram mamu i brata napolje da puse...Kao mala sam imala broinhitis i koristila sam one pumpice...i ne planiram ponovo da prolazim kroz sve to....a i odbojne su mi skroz...ne bi nikad mogla da budem sa deckom koji pusi...a kamoli ja da uzmem cigaru...
Baj d vej...od cigare se krece..tako da...daleko im lepa kuca.. Kako reci NE porocima?? 776231
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime01.02.10 17:17

ma svak cast ...da ih je vise takvih kao ti ... ljubi

[Vrh] Go down
mihaela
Ljubitelj foruma
mihaela

Female
Libra Tiger
Broj postova : 3434
Godine : 38
Datum registracije : 25.11.2009

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime01.02.10 21:17

Ja ne znam...valjda samo treba volji...ili lekarska pomoc...
[Vrh] Go down
Niky
VIP član
Niky

Female
Aries Rat
Broj postova : 13469
Godine : 40
Datum registracije : 07.07.2009

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime02.02.10 15:55

Od poroka ostala vjerna cigaretama...
[Vrh] Go down
dear_green_gem
Zagrijao tipkovnicu
dear_green_gem

Female
Aquarius Goat
Broj postova : 497
Godine : 32
Datum registracije : 29.12.2009

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime02.02.10 15:57

trenutno sam vjerna vodki i yorku... naravno samo do faxa.. posle mozda po nekada a kada dodje porodica onda... hm... bye bye svemu... Smile
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime02.02.10 18:43

mihaela je napisao/la:
Ja ne znam...valjda samo treba volji...ili lekarska pomoc...

samo volja ...podrska porodice ...pa onda ljekarska pomoc ....ali samo uz volju...bez volje za necim niko ti ne moze pomoci dok sam ne odlucis i rascistis sam sa sobom ....

[Vrh] Go down
goc
Ljubitelj foruma
goc

Male
Aries Goat
Broj postova : 4354
Godine : 33
Datum registracije : 21.07.2009

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime10.04.10 2:04

vrlo lako...ako želiš prestat ćeš, ako ne, ništa... snaga uma...
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime10.04.10 17:33

Zavisi kakva si osoba....stabilna, nestabilna....da li si karakter...kad nesto odlucis da tako i bude....
Mozes ti silno da zelis da se otarasis toga...ali ima ljudi kojima si potreban da bi zaradili novac, koji jednostavno ne zele da ostavis drogu, i nece te tako lako pustiti da je ostavis....takodje ako si labilna osoba, ako nemas svoje JA i drugi mogu da uticu na tvoje misljenje, bice onoga "ajde uzmi jos jednu, nema veze" i dzaba....ako nesto znam, onda je to koliko lose drustvo moje da se unisti....najgore je kada ne shvatas da je to drustvo ustvari LOSE...uh... Kako reci NE porocima?? 22424
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime13.04.10 9:49

I da li ste nekada bili u situaciji da vam je neko nudio drogu, alkohol...? Ako niste, kako biste reagovali na tako nesto?

Tko nije..samo malo je takvih kao ti Pikice koji hrabro i odlučno kažu NE.. Kako reci NE porocima?? 462401
Želim ti samo da ustraješ u tome zauvijek i ne dozvoli nikada da te društvo pouvuče u taj vrtlog Kako reci NE porocima?? 982261

Jesam ..... Kako reci NE porocima?? 486573
..nisam pušila niti se ludirala sve do svoje 18 godine..a onda kao da sam poludila..isprobala svega i svačega..i sada kada razmislim sram me tog doba života.
Sreča je moja što sam bila dovoljno bistra i navrijeme se izvukla iz svega toga..i što nije dugo trajalo..
Mada je i prvi puta je več bilo previše..
Sreča i što sam upoznala muža i zaposila se..pa nisam imala više toliko slobodnog vremena za dangubiti..
I vjerujem da djeca koja imaju dovoljno pažnje i podrške od roditelja i normalnu komunikaciju s njima..ne mogu u taj začarani krug tako lako upasti.. Kako reci NE porocima?? 477390
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Kako reci NE porocima??   Kako reci NE porocima?? I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Kako reci NE porocima??
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Kako reći zbogom dudi?
» Kako joj reći da je svemu kraj?
» Kako reći djeci da se razvodite?
» Kako reći prijateljici da je partner vara?
» Kako i zašto reći ,,NE,, u određenoj situaciji