|
| Kako reci NE porocima?? | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Kako reci NE porocima?? 28.01.10 12:38 | |
| Cigare, droga, alkohol su samo neki od poroka sa kojima se svakodnevno susrecemo...Ima osoba koje tome svemu odlucno kazu NE, ali ima i onih koji ulaze u sve to vodeci se onim "odbacice me drustvo ukoliko ne probam" ili iz radoznalosti, cisto da vide kako je... Jesu li to jedini razlozi zbog kojih tinejdzeri ulaze u sve to ili postoji jos neki?? I da li ste nekada bili u situaciji da vam je neko nudio drogu, alkohol...? Ako niste, kako biste reagovali na tako nesto? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 28.01.10 17:44 | |
| Drogu ne želim probati iz vrlo jednostavnog razloga- strah me da bi mi se moglo svidjeti a cigare i alkohol... malo guštaš,, pa kažeš ne , evo meni je sad već godinu i pol dana kako ne pušim... čini mi se da mi je to šesti puta da sam prestala... mogla bih ponovo počet malo pušiti vica radi |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 28.01.10 17:56 | |
| - Citat :
- "odbacice me
drustvo ukoliko ne probam" ovo je cisti dokaz koliko je neko nedorastao..zar nije veci fol ...biti u drustvu a moci svemu odoliti onda si heroj....a ne biti slabic ...a ako te drustvo odbaci onda to drustvo i nije te vrijedno ...radoznalost ne moze biti razlog...uz ovoliku edukaciju na tv ..casopisima ...netu ...ne moze te privuci da vididis kako je ...mislim da danasnja omladina cisto iz dosade krecu sa drogom picem ...jer nemaju drugo sta ...imaju sve u zivotu i ne trebaju se ni za sta boriti...sve im je na tacni ..a da se trebaju malo pomuciti u zivotu za nesto ...ne bi oni imali vremena ni za sta ..i u moje doba je bilo ...tableta ...tj parkopana i tih gluposti ...i trave ...na svakom koraku ...pogotovo na mjestima gdje su se mladi okupljali ...ali nikad mi nije palo napamet ...lijepo sam odbila ...i niko me nije odbacio ...a da su me nagovarali i ismijavali ne bi me vise ni vidjeli .-..uvijek se za svakog moze naci zamjena ...pa cak i nazovimo "prijatelje" _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 01.02.10 15:39 | |
| Bila sam na nekim predavanjima o narkomaniji i bolestima zavisnosti...kao kazu da kad nam neko ponudi drogu ili alkohol mi treba da im vratimo istom merom...samo sto im necemo nuditi lose vec dobre stvari..tipa...sok, jabuka, cokolada.... Meni to glupo...jeste, dodje neko i kaze mi "ajd, uzmi malo, nece nista da ti bude" a ja njemu dajem jabuku "necu, al evo tebi jabuka" -.- Jos uvek mi niko nije nudio drogu, dok cigare jesu...i naravno od takvih sam se sklonila... od droge i alkohola imam fobiju...iz opravdanih razloga...tako da mi u zivotu nece pasti na pamet da pocnem da koristim nesto od ta dva.... | |
| | | | Rokerka Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 01.02.10 17:06 | |
| Ma ja teram mamu i brata napolje da puse...Kao mala sam imala broinhitis i koristila sam one pumpice...i ne planiram ponovo da prolazim kroz sve to....a i odbojne su mi skroz...ne bi nikad mogla da budem sa deckom koji pusi...a kamoli ja da uzmem cigaru... Baj d vej...od cigare se krece..tako da...daleko im lepa kuca.. | |
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 01.02.10 17:17 | |
| ma svak cast ...da ih je vise takvih kao ti ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | mihaela Ljubitelj foruma
Broj postova : 3434 Godine : 38 Lokacija : Uvek dovoljno blizu da vidim sve Datum registracije : 25.11.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 01.02.10 21:17 | |
| Ja ne znam...valjda samo treba volji...ili lekarska pomoc... | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 02.02.10 15:55 | |
| Od poroka ostala vjerna cigaretama... | |
| | | dear_green_gem Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 497 Godine : 32 Lokacija : Kladanj,bih Datum registracije : 29.12.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 02.02.10 15:57 | |
| trenutno sam vjerna vodki i yorku... naravno samo do faxa.. posle mozda po nekada a kada dodje porodica onda... hm... bye bye svemu... | |
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 02.02.10 18:43 | |
| - mihaela je napisao/la:
- Ja ne znam...valjda samo treba volji...ili lekarska pomoc...
samo volja ...podrska porodice ...pa onda ljekarska pomoc ....ali samo uz volju...bez volje za necim niko ti ne moze pomoci dok sam ne odlucis i rascistis sam sa sobom .... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | goc Ljubitelj foruma
Broj postova : 4354 Godine : 33 Lokacija : daleko od svih.. Datum registracije : 21.07.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 10.04.10 2:04 | |
| vrlo lako...ako želiš prestat ćeš, ako ne, ništa... snaga uma... | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 10.04.10 17:33 | |
| Zavisi kakva si osoba....stabilna, nestabilna....da li si karakter...kad nesto odlucis da tako i bude.... Mozes ti silno da zelis da se otarasis toga...ali ima ljudi kojima si potreban da bi zaradili novac, koji jednostavno ne zele da ostavis drogu, i nece te tako lako pustiti da je ostavis....takodje ako si labilna osoba, ako nemas svoje JA i drugi mogu da uticu na tvoje misljenje, bice onoga "ajde uzmi jos jednu, nema veze" i dzaba....ako nesto znam, onda je to koliko lose drustvo moje da se unisti....najgore je kada ne shvatas da je to drustvo ustvari LOSE...uh... | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? 13.04.10 9:49 | |
| I da li ste nekada bili u situaciji da vam je neko nudio drogu, alkohol...? Ako niste, kako biste reagovali na tako nesto? Tko nije..samo malo je takvih kao ti Pikice koji hrabro i odlučno kažu NE.. Želim ti samo da ustraješ u tome zauvijek i ne dozvoli nikada da te društvo pouvuče u taj vrtlog Jesam ..... ..nisam pušila niti se ludirala sve do svoje 18 godine..a onda kao da sam poludila..isprobala svega i svačega..i sada kada razmislim sram me tog doba života. Sreča je moja što sam bila dovoljno bistra i navrijeme se izvukla iz svega toga..i što nije dugo trajalo.. Mada je i prvi puta je več bilo previše.. Sreča i što sam upoznala muža i zaposila se..pa nisam imala više toliko slobodnog vremena za dangubiti.. I vjerujem da djeca koja imaju dovoljno pažnje i podrške od roditelja i normalnu komunikaciju s njima..ne mogu u taj začarani krug tako lako upasti.. | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Kako reci NE porocima?? | |
| |
| | | | Kako reci NE porocima?? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 115 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 115 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|