Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
Naslov: Muškarci i žene različito percipiraju hladnoću 14.01.10 15:30
Još jedna stvar u kojo se vodi vječna bitka spolova - čini se da ni hladnoću ne možemo poimati jednako. Istraživači su naime otkrili kako žene prije reagiraju na pad temperature.
Pokušavate li uvijek bezuspješno uvjeriti svog partnera kako je u vašem stanu ili kući hladno, dok on u čuđenju odmahuje glavom aludirajući na to da vam nisu sve 'kockice' u glavi na mjestu, postoji velika vjerojatnost da ste oboje u pravu. Ljudi su naime stvoreni na način da sačuvaju toplinu svojih vitalnih organa preusmjeravanjem krvi od ekstremiteta prema srcu. Istraživači su pak primjetili kako je temperatura na kojoj žensko tijelo počinje to raditi nekoliko stupnjeva viša od temperature na koje reagira muško tijelo. Dakle, kako temperatura pada žene će efekt toga osjetiti puno prije od muškaraca.
Izvor
_________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
Naslov: Re: Muškarci i žene različito percipiraju hladnoću 14.01.10 16:14
Jesi vidio..ali ima i muških zimogrozinih i vručih žena ..puno manje nego ovih "običnih"..svejedno ..joj se prepirem s njim meni zima ja dižem grijanje on spušta..tebi nisu svi kod kuće govori...
Zadnja promjena: Kikica; 18.01.10 10:01; ukupno mijenjano 1 put.
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
Naslov: Re: Muškarci i žene različito percipiraju hladnoću 18.01.10 9:56
interesantno ...pa meni nikad nije hladno ...ne govori mi niko da mi nisu sve "kockice" na broju ..zbog toga sto mi je hladno nego sto mi je toplo ... kod mene ne postoji jorgan ...ja se pokrivam zimi ...ljetnim prekrivacem ...ljeti samo plahtom i to samo prebacim lagano ppreko stomaka i leda ...u mojoj garderobi ne postoji demper ...strample ...tj carape debele ...pidama zimska ...bosa sam i sad po kuci ...jedino ako sam na plocicama ili na parketu navucem papuce....ili volim hladan dodir ...e sad da li sam ja u redu ..ne znam
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
Naslov: Re: Muškarci i žene različito percipiraju hladnoću 18.01.10 10:04
..koji hladan dodir.. ..tušram se s vrelom vodom..večina ljudi bi dobila opekotine da se tušira s tako vručom vodom...on mi i tu govori da nisam sva svoja kako se ne ofurim..šta ofurim i ja baš razmišljam da još malo vruće dodam uvijek..
Sponsored content
Naslov: Re: Muškarci i žene različito percipiraju hladnoću