Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Registriraj se i relaxiraj sa nama
Relax forum
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Zabava, druženje i diskusije u opuštenoj atmosferi

Početna stranicaRegistracijaLogin

Izradite sami narukvicu

Go down 
+3
mala_djevojka
Rokerka
Kikica
7 posters
Autor/icaPoruka
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat
Broj postova : 43764
Godine : 45
Datum registracije : 04.03.2009

Izradite sami narukvicu Empty
PostajNaslov: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 13:55

Izradite sami narukvicu 375_big

Uz ove jednostavne tehnike napravite sami narukvicu

Pletena kožna narukvica
Izrada ove narukvice je vrlo jednostavna, a izgleda prekrasno. Savršeni je poklon koji sami možete izraditi.

Što vam je potrebno:
· 2,5 m kožne trake
· 3 ukrasne plastične kuglice za narukvice

Uputstva:
Izrežite trake na 3 komada dužine 60 cm i 2 dužine 15,5 cm. Jednim komadom kraće kožne trake zavežite zajedno sve 3 trake dužine 60 cm. Napravite čvor na otprilike 10 cm od kraja kao što je prikazano na slici.
Pletite kao pletenicu sve 3 trake dužine 60 cm do dužine otprilike 2,5 cm. Na srednju traku tada provucite kuglicu i nastavite plesti još daljnjih 2,5 cm. Dodajte još jednu kuglicu i nastavite plesti daljnjih 2,5 cm i dodajte posljednju kuglicu. Završite narukvicu tako da ispletete daljnjih 2,5 cm i sa preostalom trakom dužine 15,5 cm zavežete zajedno 3 duže trake. Podrežite krajeve na jednaku duljinu.
Izradite sami narukvicu J_braid3

Macramé narukvica
Izradite sami narukvicu Bracelet_macrame
Ova moderna narukvica osobito je dobra za početnike jer koristi samo jedan čvor.

Što vam je potrebno:
· 3 m crvenog satenastog debljeg konca (konac za vezenje)
· 3 m bijelog satenastnog debljeg konca
· plave kuglice za narukvice
· ljepljiva traka (selotejp)
Uputstva:
Priprema za vezenje:
Presavijte oba kraja satenastog konca oko 50 cm od kraja. Primaknite presavijene krajeve zajedno. Sada imate dvije niti dužine 50 cm i dvije niti dužine 250 cm. Sve zajedno zavežite u čvor 1,5 cm od pregiba konca. Učvrstite tako da zalijepite ljepljivom trakom na pregibu za stol. Možete koristiti i drugu tvrđu podlogu (poput mape za pisanje ili tvrdog kartona). Obje kraće niti izravnajte i zalijepite na krajevima. To će vam biti niti 2 i 3 na donjim slikama.

Kako napraviti čvor:
Izradite sami narukvicu Sq_1 Izradite sami narukvicu Sq_2 Izradite sami narukvicu Sq_3 Izradite sami narukvicu Sq_4
Prijeđite sa niti 1 preko niti 2 i 3 te ispod niti 4.

Nit 4 provedite ispod niti 2 i 3 te kroz petlju koju je napravila nit 1 i stegnite.

Prekrižite nit 1 preko niti 2 i 3 te ispod niti 4.

Nit 4 provedite ispod niti 2 i 3 te kroz petlju koju je napravila nit 1 i stegnite.

Kuglice možete dodati na bilo kojem dijelu narukvice. Možete ih staviti na jednu, dvije ili na sve četiri niti. Na narukvici na slici kuglice su dodane samo na niti 2 i 3.

Kad dođete do željene dužine narukvice napravite isti čvor kakav je i na drugom kraju. Maknite ljepljivu traku i podrežite kraj, ali pripazite da ostavite dovoljno mjesta da možete zavezati narukvicu oko zgloba nakon što ste je provukli kroz gornji čvor.

Izradite sami narukvicu - 2. dio

Izradite sami narukvicu 395_big

Otkrijte nove načine pletenja narukvica

U prošlom članku opisali smo vam kako napraviti jednostavnije narukvice, a sada ćemo pokazati nekoliko novih načina vezanja.

Narukvica od konopca
Što vam sve treba:

-
480 cm konpca
- različite perlice za narukvice
- ljepljiva traka selotejp
Uputstva:
Priprema za vezenje:
Izrežite konopac u 2 komada duljine 240 cm. Presavinite oba kraja na udaljenosti od oko 45 cm. Presavijene dijelove zavežite zajedno. Sada imate dvije niti dužine 45 cm i dvije niti dužine 195 cm. Sve zavežite zajedno u čvor 10 cm od pregiba. Osigurajte tako da sve zalijepite na pregibu za vrh stola. Možete koristiti i drugu tvrđu podlogu (poput mape za pisanje ili tvrdog kartona). Obje kraće niti povucite prema dolje i zalijepite im donji kraj. To će će vam biti niti 2 i 3 na donjim slikama.

Kako napraviti čvor:
Izradite sami narukvicu Sq_1 Izradite sami narukvicu Sq_2 Izradite sami narukvicu Sq_3 Izradite sami narukvicu Sq_4
Prijeđite sa niti 1 preko niti 2 i 3 te ispod niti 4.

Prekrižite nit 1 preko niti 2 i 3 te ispod niti 4.

Dodavanje perlica:
Perlice možete dodati na bilo kojem dijelu narukvice. Možete ih staviti na jednu, dvije ili na sve 4 niti. Na narukvici na slici kuglice su dodane samo na niti 2 i 3.

Kad dođete do željene dužine narukvice napravite isti čvor kakav je i na drugom kraju. Maknite ljepljivu traku i podrežite kraj, ali pripazite da ostavite dovoljno mjesta da možete zavezati narukvicu oko zgloba.

Končane narukvice prijateljstva
Izradite sami narukvicu Nar0

Kako bi naučili raditi narukvice prijateljstva, prvo trebate naučiti osnovni vez i kako raditi dijagonalne crte. Kad dobro svladate tehniku možete probati kompliciranije i ljepše uzorke.

Što vam sve treba:
- 4 satenasta deblja konca (konac za vezenje) različitih boja dužine 65 cm
- ljepljiva traka (selotejp)

Priprema za vezenje:
Zavežite u čvor sva 4 konca oko 5 cm od kraja. Čvor pričvrstite ljepljivom trakom na tvrdu podlogu ili sigurnosnom iglom na jastuk, kako bi lakše radili. Razdvojite niti po bojama kao što je dolje prikazano.

Osnovni čvor:
Kada radite čvorove s lijeve strane prema desnoj:
Izradite sami narukvicu Osnvezl1
Desnu nit držite ravnom,
dok oko nje radite čvor
sa lijevom niti. Izradite sami narukvicu Osnvezl2

Zategnite lijevu nit.
Izradite sami narukvicu Osnvezl3
Ponovite isti pokret tako
da dobijete dvostruki čvor.
Izradite sami narukvicu Osnvezl4
Čvor zakrenite s lijeve strane na
desnu i napravite novi dvostruki
čvor na slijedećoj niti s desne strane.

Kada radite čvorove s desne strane prema lijevoj:
Izradite sami narukvicu Osnvezl1
Lijevu nit držite ravnom,
dok oko nje radite čvor
sa desnom niti.
Izradite sami narukvicu Osnvezl2
Zategnite desnu nit.
Izradite sami narukvicu Osnvezl3
Ponovite isti pokret tako
da dobijete dvostruki čvor.
Izradite sami narukvicu Osnvezl4
Čvor zakrenite s desne strane na
lijevu i napravite novi dvostruki
čvor na slijedećoj niti s lijeve strane.

Uputstva:

Izradite sami narukvicu Nar1
Počnite sa niti 1 i prebacite je preko te ispod niti broj 2. Nit broj 2 vam treba biti nategnuta i ravna.
Izradite sami narukvicu Nar2
Zategnite nit broj 1 i napravite čvor.
Izradite sami narukvicu Nar3
Ponovite prvi korak kako bi napravili dupli čvor.
Izradite sami narukvicu Nar4
Sada uzmite nit broj 1 i napravite duple čvorove oko svake od preostalih niti (3 i 4).
Izradite sami narukvicu Nar5
Nakon što ste napravili i oko njih čvorove u ruku uzimate prvu nit sa lijeve strane – to je nit broj 2 i sa njom ponavljate isto što ste učinili sa niti broj 1. Morate znači ponovno oko svake od niti (3, 4 i 1 koja je sad skroz na desnoj strani) zavezati dvostruki čvor.
Izradite sami narukvicu Nar6
Ovo ponavljajte dok ne napravite narukvicu dužine koju želite. Tada zavežite sve 4 niti u čvor i odrežite višak konca.

izvor
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 14:26

aaaa totalni sam zavisnik od narukvica...imam ih ih trenutno 7 na ruci...5 sam sama napravila Smile

Ovu Macramé narukvica znam strava da radim...a znam isto tako samo kao spirala...

Radi se na isti nacin samo sto uvek provlacis jedan isti kraj Smile

super je ovo...bas mi je trebalo nesto novo Smile
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 14:46

Jeej baš mi drago Izradite sami narukvicu 31382
Sama si praviš super Pikice.. Izradite sami narukvicu 477390
[Vrh] Go down
mala_djevojka
Ljubitelj foruma
mala_djevojka

Female
Broj postova : 3017
Datum registracije : 05.12.2008

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 18:19

joj kada sam ja to pravila i ne sjećam se... bila sam 4 ili 5 razred osnovne škole...
i baš ove sto si Kikice opisala kako se rade...
al eto više ih me radim. izgubila volju i tak...

al onom tko radi svaka cast Smile
[Vrh] Go down
Rokerka
Ljubitelj foruma
Rokerka

Female
Cancer Rat
Broj postova : 4199
Godine : 28
Datum registracije : 31.12.2009

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 18:25

Ma volim da imam mnogo narukvica...osecam se super...Smile
Nije potrebno da budu bas narukvice...neko vreme sam nosila samo konac...ili zicu....al eto, sad kad imam vremena pletem narukvice...a ovo mi je bas super...
mnogo mi je drago sto si postavila ovo cerekalo
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 21:38

I sam u jednoj fazi imala da kaćim narukvice po sebi ..pretžno su to bile neke kožne pletenice ili samo koža ..fora su mi bile..sad stavim samo nekada ...ali sad volim od kamenčića i narukvice i ogrlice.. Izradite sami narukvicu 477390
[Vrh] Go down
Gost
Gost

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime14.01.10 21:58

A gdje nabaviti ove kožne trakice?
[Vrh] Go down
nitapita
Ljubitelj foruma
nitapita

Libra Rat
Broj postova : 4647
Godine : 40
Datum registracije : 25.10.2009

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime15.01.10 20:08

ja sam ove narukvice radila sa špigetama u boji Smile
a i radila sam privjeske za kljuceve
[Vrh] Go down
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime10.09.10 10:42

VOĆNA NARUKVICA

Izradite sami narukvicu Ribizle-500

Materijal i pribor:

- crvene plastične (ili staklene) perle veličine 5-8 mm
- zelene perle dijamantnog oblika
- crne ili tamnosmeđe rocailles perlice
- perle u obliku listića
- srebrni lančić
- srebrne alkice 30 kom
- igle s vrhom 20-tak komada
- kopča za spajanje
Izradite sami narukvicu Ribizle-priborIzradite sami narukvicu Ribizle-1
Izradite sami narukvicu Ribizle-2Izradite sami narukvicu Ribizle-3

1. Na iglu nanižite jednu crnu perlicu, crvenu i završite opet crnom. Višak igle odrežite 5 mm od zadnje perlice. Kraj igle, kliještima s okruglim nosom zavinite u malu alkicu. Izradite tako 12 - 15 crvenih "ribizla" i 8 - 10 zelenih.
2. Izmjerite dužinu lančića oko ruke pa odrežite. Kliještima malo raširite alkice pa na ogrlicu naizmjenično pričvrstite crvenu ribizlu, zelenu, pa listić.
3. Na krajeve lančića pričvrstite kopče.

Ideja više: Na istom principu možete izraditi ogrlicu, naušnice, ukras za torbu ili privjesak za ključeve. Crvenim perlama možete dodati koju crnu "borovnicu"... Zabavite se raznim voćnim okusima!

Izvor
[Vrh] Go down
svilena
Zagrijao tipkovnicu
svilena

Female
Gemini Goat
Broj postova : 947
Godine : 57
Datum registracije : 05.08.2010

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime10.09.10 11:28

..ja sam isto sebi radila..i to ovakve, od drveta.. jer sam vidjela na tv-u na jednoj voditeljici, a nisam našla za kupiti..

Izradite sami narukvicu Nnnc

Izradite sami narukvicu 29485152

..tako su močne na ruci, da me pitaju jel imam oružani list za njih.. Smile
[Vrh] Go down
http://mojainternetgalerija.blog.hr/
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime10.09.10 16:36

NARUKVICE S DRVENIM PERLAMA

Izradite sami narukvicu Naru-drvo-502

Nakit od drvenih perli pravi je izbor za ljetnu sezonu. Veliki izbor oslikanih drvenih perli iz Natura kolekcije nudi vam mogućnost efektnog kombiniranja međusobno, te kombiniranja s drugim srodnim perlama.
U današnjoj radionici pokazat ćemo vam dva izuzetno laka - 5 minutna projekta. Na Vama je samo da kombinirate perle prema vlastitom ukusu.

Materijal i pribor:
- drvene perle raznih oblika (bubanj, štapić...)
- drvene perle Asian circles
- drvene perle Art. br: wb3076, Art. br: wb3004
- žica
- gumeni konac
- kliješta za žicu

Izradite sami narukvicu Naruk-S-pribor

Nizanje na gumeni konac

Izradite sami narukvicu Naruk-drv-1
1. Izrežite dva komada gumenog konca (30-tak cm). Na svaki konac nanižite seriju perli. Potom krajeve konca provucite kroz veliku drvenu perlu koja ima dvije rupice.

Izradite sami narukvicu Naruk-drv-500

2. Spojite krajeve čvorom, a višak gumenog konca odrežite.

NIZANJE NA MEMORY ŽICU

Izradite sami narukvicu Naruk-S-1

1. Izrežite žicu željene dužine. Jedan kraj završite tako da kliještima oblikujete malu omčicu.

2. Nižite perle kombinirajući različite vrste i veličine. Završite opet omčicom. Memory žica omogućit će da narukvica zadrži oblik spirale.

Po želji, na gotovu narukvicu možete zakvačiti neki efektni privjesak.

Izradite sami narukvicu Naruk-S-500

Izradite sami narukvicu Naruk-S-2

izvor

Izradite sami narukvicu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Kikica
VIP član
Kikica

Female
Taurus Goat

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime10.09.10 16:37

Kako su dobre.super.. respect

Svilena..bome močno izgledaju..ali baš su zato i zanimljive takve neobične bravo
[Vrh] Go down
Oleg520
Ljubitelj foruma
Oleg520

Male
Broj postova : 5165
Datum registracije : 29.07.2010

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime10.09.10 16:38

Vi ste ženske zaista fenomenalne...svaka čast... bravo
[Vrh] Go down
Blizanka
Administratorica
Administratorica
Blizanka

Female
Gemini Broj postova : 74186
Godine : 174
Datum registracije : 21.01.2009

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime10.09.10 16:48

GUSARSKA NARUKVICA

Doživite uzbuđenje gusarskog života i izradite narukvicu na koju ćete staviti sve vama drage privjeske i kamenčiće! Osim što će privući sve poglede, narukvica s pomno odabranim privjescima donijet će vam sreću i zaštitu. Ako niste nimalo praznovjerni, ne brinite, izrada narukvice je zadovoljstvo samo po sebi, pa i nije toliko važno donosi li ona sreću ili samo služi za ukras.

Izradite sami narukvicu R_p_gnarukvica

Najljepše u izradi ove narukvice je to što možete kombinirati gotovo sve. Nema nikakvih pravila niti ograničenja. Zapravo, što je više ukrasa, narukvica je atraktivnija! Odaberite boju, kombinirajte oblike, pripremite kopče, lančić i perle i bacite se na posao!

Izradite sami narukvicu A1r_p_materijal

Odrežite lančić duljine oko 25cm i odaberite perle.

Mi smo kombinirali akrilne perle u ružičastim, rozim i bijelim nijansama s akrilnim metaliziranim perlama.

Još ćete trebati igle za nizanje perli, manje komadiće lančića, alke i kopču.

Izradite sami narukvicu A2r_p_kopca_lancic

Odmah na početku pričvrstite kopču za jedan kraj lančića.

Prvo stavite alku na karabiner (ili drugu kopču, ovisi koja vam se više sviđa) i onda pričvrstite alku na kraj lančića.

Izradite sami narukvicu A3r_p_perlenaigli

Počnite s nizanjem perli na igle.

Možete koristiti one koje na kraju imaju završetak u obliku alkice (tako ćete biti u mogućnosti zakačiti još neki privjesak na taj kraj) ili koristite ove poput naših. Imaju kraj poput čavlića tako da se perla zadrži na njemu i nije potrebno stavljati stiskače.

Mi smo kombinirali po jedan par od svih visećih ukrasa za narukvicu koje ćemo na kraju simetrično poslagati po lančiću.

Izradite sami narukvicu A4r_p_kraj_igle

Ovdje se vidi kako ćemo završiti svaki od tih nizanih dijelova.

Jednostavno kliještima zavrnite gornji, slobodni kraj igle i to će nam poslužiti kao alka. S tim zavinutim dijelom pričvrstit ćemo visuljak na lančić, ili ćemo na njega staviti alku, pa zajedno s njom pričvrstiti ga na lančić.

Izradite sami narukvicu A6r_piglaperlice2

Zatim odaberite duže igle (za duže viseće ukrase) i odaberite koje perle ćete nanizati na njih.

Tu smo također koristili igle sa završetkom poput čavlića. Ako je igla preduga, odrežite jakim kliještima i odrezani dio igle iskoritite za novi viseći ukras. U tom slučaju ćete morati kliještima za oblikovanje napraviti mali zavijutak/alkicu na kraju igle kako perle ne bi otklizale s nje.

Izradite sami narukvicu A7r_p_lanciczaperle

Privjesci koje ste napravili od igle neće biti jako gipki, već će dosta čvrsto ostati visiti na narukvici.

Kako bi malo dobili na šarolikosti i "veselosti" narukvice, pripremite i viseće ukrase na komadićima lančića. Oni će se slobodno pomicati i zveckati svaki put kad pomaknete ruku!

Odrežite lančiće one duljine koliko želite da vise, u našem slučaju njihova duljina je između 2 i 3,5cm.

Izradite sami narukvicu A9r_p_lanciczaperle3

Izradite sami narukvicu A10r_p_lancicsperlama

Nanižite perle na igle ili žicu i sami oblikujte zavijutke kojima ćete ih pričvrstiti na lančić. Ili ih pričvrstite alkicama.

Posložite sve pripremljene nizove kako bi točno vidjeli što imate i isplanirajte kojim redom ćete ih pričvrstiti na lančić. Izmjerite prvo dužinu koja će vam odgovarati za narukvicu i na taj kraj stavite alku. Tako ste odredili točnu veličinu narukvice i možete početi sa slaganjem.
Izradite sami narukvicu A11_r_p_pripremljeniniz

Vrlo je jednostavno pričvrstiti pripremljene nizove - za to možete koristiti alkice ili samo zavijutke koje ste sami napravili savijanjem jednog kraja žice. Što su gušće postavljeni, narukvica će biti bogatija i ljepša. A ako vam se ne svidi kako ste poredali ukrase, lagano ih skinite i promijenite redoslijed.

Izradite sami narukvicu A12r_p_nizanjenalancic

Najsigurnije je da narukvicu savijete točno po sredini kako bi vidjeli gdje položiti "ključne" dijelove. Najveću perlu ili nešto što želite istaknuti, položite na sredinu i dalje će slaganje biti jednostavno. Razdvojite "parove" visećih ukrasa i po jedan od svakog nižite tako da su jedan nasuprot drugog. I na kraju, ako vam se čini da ste nešto zaboravili, nađite jednu slobodnu kariku na lančiću i ubacite zaboravljeni privjesak!

izvor

Izradite sami narukvicu Admin10
[Vrh] Go down
https://www.facebook.com/pages/Carpe-diem-citati-lijepe-misli-po
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Izradite sami narukvicu   Izradite sami narukvicu I_icon_minitime

[Vrh] Go down

Izradite sami narukvicu
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Sami izradite proljetnu, cvjetnu kutiju
» Izradimo sami ogrlice
» Izradite predivne božićne ukrase
» Izradite jednostavne božićne ukrase sa svojim klincima
» Jesmo li sami?