|
| Dječje svađe | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Dječje svađe 14.01.10 10:27 | |
| Roditelji se ne bi trebali miješati u dječje svađe i sukobe, rješavajući ih u prilog svome djetetu!
Kada igra s drugom djecom završi svađom ili tučom i suzama, dijete obično poleti kod mame ili tate da im se potuži i da potraži utjehu i zaštitu. I većina roditelja zaista utješi dijete. Malo će ih međutim, ukazati djetetu da je pogriješilo time što je izazvalo svađu jer je obično netko drugi kriv. Većina ih je sklona umiješati se i istjerivati pravdu. Ne samo da će izvidjeti tko je uvrijedio njihovo dijete, nego su skloni izgrditi tuđe dijete, pa čak i započeti svađu s njegovim roditeljima. Ne ulazeći u prave motive ovakvih postupaka, ukazat ćemo da su oni štetni iz više razloga. Dijete u svom razvoju i tijekom prilagođivanja društvu mora doživjeti i prebroditi ovakve male sukobe. Ako ih riješi samo, uz malu, ali pravu pomoć roditelja (razumijevanje za ono što osjeća), ono će biti sve sposobnije da samostalno rješava buduće prepreke i sukobe. Dječje patnje u igri su u nekom trenutku zaista velike, ali ne traju dugo i dijete već sutradan nastavlja druženje i igru s istim društvom. Ako se roditelji umiješaju, svađe se produžuju, djeci obično biva zabranjeno da se dalje druže i igraju. To pogađa svako dijete jer zabrana ostaje i kad je ono već posve zaboravilo uzrok svađe. Ispada da tako poslije prvih dječjih sukoba roditelji prekidaju njihovo druženje, što je krajnje nepoželjno. Roditelji se ne bi trebali miješati u dječje svađe ili tuče, rješavajući ih u prilog svome djetetu. Neka ostave njemu da samo riješi (ili zaboravi) svoje nesporazume u igri. Bit će dovoljno da mu pomognu malom utjehom ili savjetom, pokazujući mu da razumiju njegove osjećaje. Izvor | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dječje svađe 14.01.10 10:32 | |
| Nikad se ne mješam u dječije svađe,posebno ne bi mi palo na pamet tuđe djete izgrditi,to mi je jako ružno vidjeti kod drugih roditelja jer djeca su djeca čas se svađaju pa onda opet naj prijatelji,ovdje je takoreći običaj da ako iskrsne šta s djecom eto svađa da idu kući ljudima i tamo gunđaju ma mislim stvarno,a djeca sutradan u školi tulum,nek istjerivaju sami svoje bitke najbolje za njih. |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 14.01.10 10:37 | |
| Sjedim jednom prilikom kod prijateljice i Lucija se igra s njenim sinom u njegovoj sobi i odjednom dreka svađa."vrati mi..ja sam prva uzela"..on " to su moje igračke".i oboje na glas..MAMAAA...ona meni hajdmo u kuhinju tamo nas neće pronaći.... | |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 14.01.10 10:44 | |
| Ma baš zvali bi za svaku sitnicu..najbolje kada imaju policajce pored sebe pa se ne moraju sami za ništa izboriti..sreća pa moje derle nije povučeno..uvijek se izbori za sebe.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Dječje svađe 14.01.10 10:47 | |
| A tvoja pipica je slatkiš vidi se da tako mala zna šta želi i kako će to dobiti |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 14.01.10 10:55 | |
| Ma je slatkiš ali tvrdoglava...nebi poslušala tuđi savjet nema tog koji joj može nešto narediti..autoritet je za nju nešto nepoznato..sve što želim kod nje postići moram izmišljati okolo na okolo..nema kod nje zapovijedanja..ali zato ona šefuje svime.. | |
| | | Gost Gost
| | | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 21.01.10 22:24 | |
| Ma zapravo ja i ona kao dva djeteta nekada..pa kad se pokefamo... zna ona kako s djecom..bolje nego ja.. | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Dječje svađe 21.01.10 22:28 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 21.01.10 22:30 | |
| | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: Dječje svađe 21.01.10 22:35 | |
| _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 21.01.10 22:38 | |
| ..ona bi te još više ružila da zna što ja znam...kako bi ti zaprijetila..ucijenila te....a ne sa mnom..ja samo klimam glavom.. ...ma kao dijete.. ..e nema sutra..bombona za tebe.. | |
| | | Kikica VIP član
| Naslov: Re: Dječje svađe 21.01.10 22:39 | |
| | |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Dječje svađe 05.05.10 22:25 | |
| Dok sam bila mala....svadjala sam se s drugaricom cesto...uglavnom jer je uvek htela da se igramo sta ona hoce ali posle pola sata...sat u vrh glave..."mir mir mir, niko nije kriv" Ocu da imam 5 godinaaaa | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Dječje svađe | |
| |
| | | | Dječje svađe | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 485 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 485 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|