|
| PMS | |
|
+22californiamen Rokerka nitapita sanjich Staša Niky Arwen Yo Magnum ivanaa Ary provinceza slave_six ajmeivana Kikica Blizanka Goran MM Bonnie D_DoLL king_in_crimson Lajka 26 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: PMS 24.11.08 11:11 | |
| First topic message reminder :Patite li od PMS-a? Jeli vam uvijek isti simptom u pitanju? Najčešće se spominju promjene raspoloženja, razdražljivost, pretjerana osjetljivost (fizička i psihička), sklonost prejedanju ... |
| | |
Autor/ica | Poruka |
---|
Gost Gost
| Naslov: Re: PMS 21.03.09 22:14 | |
| Dobri savjeti,ja obično legnem stavim si hladan oblog.... |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Re: PMS 21.03.09 22:18 | |
| fala bogu nikad nisam imala problema kako doslo tako proslo....jedino ako sam bas nesto bolesna ,prehladena onda malo osjetim i stomak ali sve u svemu nikakvih problema ,...cak se nekad znam osjecati vise sexy nego inace ... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: PMS 21.03.09 22:23 | |
| Ja obaveznoimam glavobolje dan.dva prije nego trebam dobiti i kada dobijem drugi-treči dan. Nekada nisu tako strašna i to je rijtko, a večinom povračam od njih. Tako mi je bude grozno da tablete ne tad ne podnosim, jadna ja onda mi dr dala čepiče protiv glavobolje. Pa nam je to sada glavna zeka čim ga nešto boli ja mu nudim čepiće, on će meni ima on čepiće ko mi treba...he,he. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: PMS 20.04.09 14:20 | |
| |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: PMS 20.04.09 20:46 | |
| Ha ha Kiki, fora ste s čepićima... : _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: PMS 20.04.09 21:01 | |
| par dana prije sam nervoznija i više jedem (što je pohvalno) : | |
| | | Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Re: PMS 20.04.09 22:33 | |
| Znači inače ne jedeš dovoljno? Moraš stalno dovoljno papati, inače će biti : Nikakve dijete... _________________ Na Rubu Znanosti: David Icke - Pozadina ratova, financijske krize i ostalih svjetskih zbivanja Take a moment every day to appreciate your most precious gift. It did not have to be, but we were given the gift of life. Honor that gift by living beautifully and by giving back a little beauty as we go along the way. Life wants nothing more than to be appreciated and fully enjoyed.
| |
| | | ajmeivana Ljubitelj foruma
Broj postova : 3690 Godine : 43 Datum registracije : 09.03.2009
| Naslov: Re: PMS 21.04.09 9:31 | |
| nema djete kod mene, ni sad ni ikad papam ja dovoljno al se teško prima | |
| Naslov: Što se krije iza PMS-a 17.06.09 21:13 | |
| Razlikuju se četiri osnovna tipa simptoma PMS-a.
1- Osjećaj straha, razdražljivost i pojačana psihička osjetljivost.
2- Osjećaj neizdržive gladi i pojačan apetit.
3- Depresija, nesanica.
4- Nakupljanje tekućine u tkivu, dobitak na tjelesnoj težini i napetost u prsima.
Bez obzira što se PMS smatra uobičajenim, pa i očekivanim dijelom menstrualnog ciklusa, prema nekim stručnjacima to ne mora biti tako, a izražajniji simptomi mogu signalizirati i neke ozbiljnije poremećaje zdravlja.
Dr. Finkelstein, osnivač holističkog centra u NY, kaže kako PMS ne bi trebao biti norma:
„Iako su uobičajeni, ovi simptomi signaliziraju neravnotežu. Uglavnom se radi o prehrambenim problemima, nedostatku sna, te visokoj razini stresa koji uzrokuju nepotrebne patnje kod žena“
Do kojeg stupnja je PMS normalan?!
Iako je normalno za svakoga različit pojam, ako primjećujete da PMS simptomi uzurpiraju vaš uobičajeni život i svakodnevno funkcioniranje signal je da trebate napraviti neke promjene u svom životnom stilu.
Dr. Finkelstein kaže: „Ako su simptomi prisutni toliko da ih spominjete u razgovoru, to već obično signalizira da su prejaki“. Savjetuje ove životne promjene koje će spriječiti PMS:
1 - Izbjegavajte hranu za koju znate da je nezdrava i izaziva upale.
2 – Usredotočite se na svježu, lokalnu sezonsku hranu. Najbolja hrana je ona organski uzgojena na vašem području i sezonska.
3 – Minimalizirajte unos visoko obrađene hrane. Čitajte etikete i birajte namirnice na kojima prepoznajete većinu sastojaka, te one koje sadrže manje aditiva i konzervansa.
4 –Ograničite unos kofeina i alkohola. Kofein i alkohol mogu pogoršati PMS.
5- Ostanite hidratizirani s dovoljno vode, mlijeka, te voćnih sokova.
6- Smanjite stres i spavajte kvalitetno.
Ukoliko su žene voljne pozabaviti se emocionalnim problemima koji se kriju iza PMS-a, u stanju su promijeniti biokemijske obrasce stvaranja i otpuštanja vlastitih hormona, bez pomoći vanjskih lijekova. Najčešći emocionalni problem koji se kriju iza PMS-a su ovisnost o vezama, otupljivanje ili presijecanje vlastitih osjećaja i žrtvovanje vlastitog života da bi se zadovoljile potrebe drugih. Zbog toga će promjene u stilu života spriječiti PMS, te dugoročno imati pozitivne učinke na zdravlje.
Što prije započnete s uravnoteženim životom, to ćete ranije postati zdravi. _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: PMS 17.06.09 21:18 | |
| Nemam ja problema s pms-om...niti imam neke "nuspojave"... |
| | | slave_six Početnik
Broj postova : 46 Datum registracije : 19.06.2009
| Naslov: Re: PMS 19.06.09 10:24 | |
| sto se krije? ubojica | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: PMS 19.06.09 16:56 | |
| Ja nisma o tome previše ramišljala, ali znam da sam kao mlađa znala biti, jedno razdoblje u mjesecu, posebno nervozna i svadljiva, izgleda da je to taj vražji PMS i još uvijek je tako. | |
| | | provinceza Početnik
Broj postova : 62 Datum registracije : 29.06.2009
| Naslov: Re: PMS 29.06.09 20:29 | |
| neke zene su stalno u pms ako nije pre-mestrualno onda je post-menstrualno : poslje menstruacije je prije menstruacije salim se ovaj..... ja sam onda vise sklona sexu nego inace i mogla bi stalno nesto jesti i tak.... | |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 2:36 | |
| prvo da definiramo što znači pms... Pre Malo Sexa hm, ne ...ne patim od toga... | |
| | | provinceza Početnik
Broj postova : 62 Datum registracije : 29.06.2009
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 11:21 | |
| e onda ni ja ne patim od pms-a : | |
| | | Ary VIP član
Broj postova : 16291 Godine : 43 Lokacija : Sisak Datum registracije : 16.04.2009
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 12:08 | |
| Onda da vidimo jel još netko možda pati od ... Pre Malo Sexa | |
| | | ivanaa Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 169 Godine : 51 Lokacija : daleko... Datum registracije : 07.07.2009
| | | | Magnum Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 428 Godine : 41 Lokacija : Tamo negde... Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 16:45 | |
| | |
| | | Yo Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 259 Godine : 38 Lokacija : Sisak Datum registracije : 22.06.2009
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 17:12 | |
| joj gadno je to tih dana,da mogu ubila bi nekoga al smirila sam se u zadnjih par mjeseci,nemam problema da PMS-om | |
| | | | Magnum Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 428 Godine : 41 Lokacija : Tamo negde... Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 17:25 | |
| Ja patim | |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 22:27 | |
| Pati jer se ne sexa s djevojkom,možda...ako je gadljiv... : |
| | | Magnum Zagrijao tipkovnicu
| Naslov: Re: PMS 07.07.09 23:30 | |
| | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: PMS 08.07.09 6:24 | |
| Sve OK Kate mi je već pojasnila : : |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: PMS | |
| |
| | | | PMS | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 430 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 430 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943555. in 18087 subjects
|
|