|
| Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? | |
|
+10Blizanka ajmeivana Kikica Bonnie Lux Fickey D_DoLL Lajka MM Goran 14 posters | |
Treba li vjeronauk izbaciti iz nastavnog programa javnih škola? | Da. | | 44% | [ 14 ] | Ne. | | 56% | [ 18 ] |
| Ukupno glasova : 32 | | |
| Autor/ica | Poruka |
---|
Goran Administrator
Broj postova : 80666 Godine : 43 Lokacija : Bjelovar Datum registracije : 24.09.2008
| Naslov: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 27.09.08 18:17 | |
| Smatram da vjeronauk ne bi trebalo izbaciti iz javnih škola. Bilo bi idealno kad bi se vjeronauk transformirao u jedinstveni predmet koji bi obuhvacao ucenje o svim religijama i etiku. | |
| | | MM Početnik
Broj postova : 93 Lokacija : Rijeka Datum registracije : 01.10.2008
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 01.10.08 21:40 | |
| Ne jer svatko ima pravo birati izborni predmet. Makar mi je žao što sam birao vjeronauk, ali što je tu je. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 01.10.08 22:00 | |
| Ne, smatram da ga ne treba izbaciti. Pritome treba znati da u školama postoji rimokatolički vjeronauk, ali i za učenike druge vjere i to kao izborni predmet. Dakle, tko želi može. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 04.10.08 15:31 | |
| ne bi ga trebalo izbaciti..., ali treba uvesti uz vjerunauk i obvezni predmet etiku... da djeca nauče i o drugim religijama ...a i o samoj etici, bontonu i moralu...što danas ljudi ne samo da ne prakticiraju nego niti ne znaju što sama etika znači... :afro: |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 11.11.08 23:01 | |
| S obzirom da je cca 90% stanovništva u RH koji se izjašnjavaju kršćanima tebalo bi smislit vjeronak ako se već provodi da zadovolji rimokatolike, pravoslavce i protestante, dakle da vjeronauk bude kristocentičan kako Biblija propovjeda, a ne crkvene dogme. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 13.11.08 20:35 | |
| |
| | | Lajka Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 719 Datum registracije : 02.11.2008
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 13.11.08 20:41 | |
| Ja sam isto za da se ne izbaci...ja sam uvijek išla na vjeronauk i nije mi žao nimalo...a i imali smo dobrog vjeroučitelja | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 14.11.08 10:34 | |
| |
| | | D_DoLL Zagrijao tipkovnicu
Broj postova : 356 Godine : 35 Datum registracije : 18.11.2008
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 17:17 | |
| Ja osobno smatram da bi vjeronauk trebao objedinjavati sve religije, tako da i npr muslimani i pravoslavci također imaju mjesto za učiti o svojoj vjeri.. može ostati u školama, ali kao izborni, tj kao i sad. Ali da nije zastupljena samo katolička vjera, bez obzira što je najraširenija u našoj državi, jer ove ostale koje su u manjini su zakinute po tom pitanju. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 17:18 | |
| - danira_d_doll je napisao/la:
- Ja osobno smatram da bi vjeronauk trebao objedinjavati sve religije, tako da i npr muslimani i pravoslavci također imaju mjesto za učiti o svojoj vjeri.. može ostati u školama, ali kao izborni, tj kao i sad. Ali da nije zastupljena samo katolička vjera, bez obzira što je najraširenija u našoj državi, jer ove ostale koje su u manjini su zakinute po tom pitanju.
Isto mišljenje djelimo. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 18:03 | |
- Ja osobno smatram da bi vjeronauk trebao objedinjavati sve religije, tako da i npr muslimani i pravoslavci također imaju mjesto za učiti o svojoj vjeri.. može ostati u školama, ali kao izborni, tj kao i sad. Ali da nije zastupljena samo katolička vjera, bez obzira što je najraširenija u našoj državi, jer ove ostale koje su u manjini su zakinute po tom pitanju.
nisu zakinute, i za pripadnike druge vjere se organizira vjeronauk... barem je moje iskustvo takvo |
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 18:12 | |
| A možda, al ovisi gdje živiš, znaš.. možda u većim gradovima, da.. al recimo tu u Ivaniću i okolici nema toga uopće.. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 18:14 | |
- A možda, al ovisi gdje živiš, znaš.. možda u većim gradovima, da.. al recimo tu u Ivaniću i okolici nema toga uopće..
ja ti radim u školi, i nije u gradu, a opet za djecu druge vjere izborno se organizira vjeronauk ... to mi je super..ne znam kako je drugdje u RH |
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 18:23 | |
| O pa to je super onda.. A živim u manjem gradu, očito neki nemaju volje tak nešt napravit ovdje. Što je šteta.. jer u mojoj osnovnoj puno djece muslimana i neke druge vjere je bilo vani u hodniku, a nisu nigdje imali nešto za naučiti o svojoj vjeri. Naravno, osim u svojoj obitelji.. al imaju pravo i na svoje satove vjeronauka. | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 18.11.08 19:21 | |
- O pa to je super onda..
A živim u manjem gradu, očito neki nemaju volje tak nešt napravit ovdje. Što je šteta.. jer u mojoj osnovnoj puno djece muslimana i neke druge vjere je bilo vani u hodniku, a nisu nigdje imali nešto za naučiti o svojoj vjeri. Naravno, osim u svojoj obitelji.. al imaju pravo i na svoje satove vjeronauka. Loše...to je kod nas tako. Takve odluke bi se trebale na državnoj razini rješavati. |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 19.11.08 15:19 | |
| |
| | | Gost Gost
| | | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 19.11.08 17:07 | |
| Da, kod nas stvarno neki vuku na svoju stranu više misle na sebe nego na djecu. |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 02.01.09 20:08 | |
| ne, ne bi ga trebalo u potpunosti izbaciti... treba uvesti još i etiku, pa onda nek djeca sama odluče koji od ta dva predmeta žele pohađati.... |
| | | Fickey Moderator
Broj postova : 0 Godine : 29 Lokacija : Trnovec-Varaždin Datum registracije : 01.02.2009
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 06.02.09 15:27 | |
| potpisujem.. | |
| | | Lux Totalno relaxiran
Broj postova : 1417 Godine : 59 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 03.02.2009
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 08.02.09 23:22 | |
| Za djecu rimokatoličke vjeroispovijesti vjeronauk se organizira u školi jer je interes velik i jer je država Hrvatska sklopila sporazum s Vatikanom u kojem je i to obuhvaćeno. Svako dijete ima pravo biti ocijenjeno i iz vjeronauka drugih konfesija, oni ga pohađaju pri vjerskoj ustanovi, donesu potvrdu u školu i ocjenu na kraju polugodišta i školske godine i to im se normalno upiše.
Ne bi ga trebalo ukinuti, ali bi neke stvari trebalo dovesti u red jer ljudi brkaju vjeronauk u školi (njega može pohađati svako dijete i biti ocijenjeno) i pripreme za sakramente koje se vrše u vjerskim zajednicama, dakle u župama kod rimokatolika. Tako u trećem i osmom razredu djeca imaju pojačan vjeronauk, pa smo se mi roditelji na jednom roditeljskom sastanku za prvopričesnike čak požalili na to da djeca idu na vjeronauk u školi, a nekad je to bilo puno bolje organizirano subotom u župi i mogao je ići tko je htio. Svećenik se složio s tim uz primjedbu da je to sad nemoguće s ovim brojem djece i novim pravilima. Ovako ima dosta zle krvi među roditeljima osobito u onim obiteljima koje nisu navikle na nedjeljno bogoslužje a žele sakramente za svoju djecu... | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 09.02.09 14:14 | |
| Slažem se Lux, meni je malo previše to što klinci imaju dva puta tjedno u školi vjeronauk, pa opet subotom u župi, i nedelju imaju obavezu otić na misu. Faktički nemaju nijedan slobodan dan bez ikakvih obaveza. I malo mi je bezveze što ima se nameće odlazak na misu kao obaveza, odmah im stvori averziju. |
| | | Lux Totalno relaxiran
Broj postova : 1417 Godine : 59 Lokacija : Zagreb Datum registracije : 03.02.2009
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? 09.02.09 16:12 | |
| Je, ja sam to sve prošla sa svojima, a inače nije problem, mi idemo u crkvu pa nemaju zasad ni djeca averziju, ali malo je previše, osobito u trećem razredu kad se pripremaju za prvu pričest... | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? | |
| |
| | | | Jeste li za ukidanje vjeronauka u hrvatskim javnim školama? | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 454 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 454 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|