|
| Što mislite o dr. Freudu | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| Naslov: Što mislite o dr. Freudu 21.12.09 15:24 | |
| Lezite.. opustite se i recite sto mislite o dr Freudu....
sta znate o njemu i njegovim idejama.. teorijama i uvjerenjima... slazete li se s njima ili ipak ne...
nedavno sam gledala neki dokumentarac o njemu ... iskreno se pitala kako je taj covjek mogao zivjeti sa sobom...sa svojim sopstvenim strahovima ... nesigurnostima kojih je imao Bog zna koliko...mozda je on cjeli zivot pokusavao da rijesi svoje probleme po meni nije sexualna energija najjaca i nije pokretac svega ... ne bi nam trebao zivot zavisiti od toga.... _________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo | |
| | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 21.12.09 16:00 | |
| legla..opustila se ... ..mislim da je bio malo ekstenričan ....pročitala sam dosta njegovih knjiga..ostalo mi je u pamčenju njegova misao iz Tumačenja snova ...ako sanjate da je netko mrtva..tada vaša podsvijet vam govori da vi stvarno želite da ta osoba umre...ma sam se malo zamislila sanjala sam par puta sebe ...mrtvu..ali nikako ne želim da umrem ili želim... gdje je sada taj dr.Freud da mi odgovori | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 21.12.09 16:10 | |
| Hmmm sad mi pade na pamet da sam jednom za seminarski imala Erich Fromma i njegove kritike Freudovih teza i misli....bilo je zanimljivih konstatacija..... inace ono sto mislim o Freudu je vise manje ono sto mislim i o ostalim naucnicima u bilo kojem domenu. Volim se upoznati sa sto vise razlicitih misljenja,shvatanja,teza i konstatcija....svako ima dobrih ali i losih strana u svom naucnom shvatanju i radu. A posebno sto se tice nauka u domenu filozofije,psihologije,pedagogije,sociologije i sl. je vazno spomenuti da su se one mijenjale zavisno od drustva u kojemu su se izucavale i razvijale i da je trenutno drustveno uredjenje uveliko uticalo na naucnike i njihova naucna istrazivanja,teze i zakljucke. Tako i sam Freud koji se rodio prije vise od 150 godina je u svom radu unio razmisljanja i shvatanja drustva tog doba....na primjer smatrao je da je zena odredjena svojim polom i da nema nikakve zelje da nadidje svoju biolosku ulogu..(zato je i zatrpao sa 6 djece .....sto je i bila glavna odlika i za ostale zene sto su zivjele u tom periodu) A o njegovoj psihoanalizi i misljenju da je libido pokretac svega, bi se mogla napisati knjiga debljine Tokijskog telefonskog imenika !! Tako da je za Freuda dovoljno reci da je dao znacajan doprinos za psihologiju i psihijatriju pa i za neurologiju....o njegovoj psihoanalizi se uvijek moze raspravljati i pohvaliti i pokuditi neke dijelove......ali kao osoba,meni licno ne bi bio na spisku sa rajom za coffe i kolace!!! | |
| | | Blizanka Administratorica
Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
| | | | Niky VIP član
Broj postova : 13469 Godine : 40 Datum registracije : 07.07.2009
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 21.12.09 16:28 | |
| samo da nadodam fali mi slovo t u postu | |
| | | Wind Totalno relaxiran
Broj postova : 1722 Godine : 42 Datum registracije : 09.12.2009
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 21.12.09 16:29 | |
| Definisanje: IDA, EGA i SUPER EGA....i po meni je najbolji dio Freudove psihoanalize....mada i neke "sexualne" teze njegovih radova imaju dobar temelj kad se uzmu u analizu.... | |
| | | Dragance Totalno relaxiran
Broj postova : 1556 Godine : 39 Datum registracije : 04.06.2010
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 11.06.10 9:19 | |
| Zivio Freud! | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 03.10.10 17:44 | |
| Joj brrrr..Dragance moje neee Ne znam ništa o njemu niti želim niti imam volje da išta čitam i učim...jer mislim da nije bio baš normalan pa mi nešto njegove teorije ne sjedaju baš najbolje | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 03.10.10 17:46 | |
| nista,sad razmisljam o tiji i Kiki...j...Freuda... |
| | | Rokerka Ljubitelj foruma
Broj postova : 4199 Godine : 28 Lokacija : Nedođija ^^ Datum registracije : 31.12.2009
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 03.10.10 17:56 | |
| A sta je on uopste? Mislim, ko je? Sta je rekao? | |
| | | Gost Gost
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu 03.10.10 17:57 | |
| bio je u svoje doba glavni roker u Austriji...napisao je simfoniju Psihonaliza... |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Što mislite o dr. Freudu | |
| |
| | | | Što mislite o dr. Freudu | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 273 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 273 gostiju. :: 2 Bots
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|