Broj postova : 74186 Godine : 174 Datum registracije : 21.01.2009
Naslov: Radoznalost ili ljubopitljivost? 20.12.09 22:01
U cemu je razlika ... da li je neko radoznao ili ljubopitljiv? Da li je to jedno te isto?
Gdje je granica izmedju ove dvije osobine?
Radoznao je onaj koga interesuju mnoge stvari ...nije bitno sta a ljubopitljivi su ljudi koji covjeka ispituju o svemu i svacemu sto se njih nimalo ne tice....barem ja tako mislim
negdje sam procitala da “ljubopitljivost je odlika malogradanina”... “a radoznalost djecija osobina”
sta vi mislite o ovome ...
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
Naslov: Re: Radoznalost ili ljubopitljivost? 20.12.09 22:16
Eto ja prvi puta čujem za izraz ljubopitljiv..stvarno nisam čula da se ovdje ikada spominje, a i sada kada razmislim razlika između radoznalosti i onog bezobarnog radozloalog ispitivanja je velika.. Dobro kažeš radoznalost dječja osobina, ali zašto samo dječja ima ljudi koji vole naućiti neke nove stvari o nečemu ili nekome do koga ili čeka im je stalo...ako u pitanjima prema ljudima postanu preradoznali i ne znaju gdje je granica ..onda je to več bezobrazluk i uredu ih je spustiti gdje im je mjesto..ako su u pitanju nove nauke nebo je granica ..i nema tko da se ljuti.. Ako u slučaju prema ljudima pak guraju noseve i traže informacije od svih i svakoga o nekom trečem i pritom ne prezaju ni do čega..ne zvući mi to kao ta rijeć ljubopitljivosti to je bezobrazluk..i nedostatak bontona.
Blizanka Administratorica
Naslov: Re: Radoznalost ili ljubopitljivost? 20.12.09 22:34
ljubopitljivost... trenutak kad tuda radoznalost nekome postaje neugodna ...i misli da je pitanje neumjesno ili da se tu osobu to uopstee ne tice... znaci.. ljubopitljivost je direktno vezana za ljude..... radoznalost moze biti usmjerena i na stvari... podrucja zivota... a ne samo na ljude na ljude....
_________________ Ono sto MOGU ne mora da znači i da HOĆU, ali ono što HOĆU uvijek znači da MOGU ellaMarigo
Gost Gost
Naslov: Re: Radoznalost ili ljubopitljivost? 31.05.10 11:06
Radoznalost je vezana uz zelju da se nesto otkrije u bilo kojiim sverama zivota..
Dok ljubopitljivost mislim da je iz ciste sujete, da bi ako nesto otkriju dokazali sebi da su u pravu
Blizanka Administratorica
Naslov: Re: Radoznalost ili ljubopitljivost? 15.08.10 18:47
Najvažnije je nikad ne prestati postavljati pitanja. Radoznalost postoji s razlogom. Čovjek ne može ne biti zadivljen kad razmišlja o misterijima vječnosti i života, o čudesnoj strukturi stvarnosti. Dovoljno je da svakog dana uspijemo razumjeti samo mali dio te misterije.
Albert Einstein
kad si radoznao onda si otvoren za razlicita zivotna iskustva... kad imas stalni interes sta ti se deseva u tebi i oko tebe ..radoznalim ljudima nikad nije dosadno ...zanimaju se za sve ..za nove stvari ..za nove ljude ...za razne dogadje ... dali ste radoznali ..misli te li da je radoznalost lijepa osobina ...ali pazi te ne mijesajte radoznalost i ljubopitljivost
po meni je radoznalost lijepa osobina ..a ljubopitljivost ne volim