|
| VW ugasio proizvodnju Golfa I nakon 25 godina | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: VW ugasio proizvodnju Golfa I nakon 25 godina 11.11.09 15:55 | |
| Prvi Golf stvoren je davne 1974. kao zamjena za bubu. Osim što je definirao europski C-segment koji se i danas naziva Golf-klasom, Volkswagenov kompakt bio je globalno popularno vozilo koje se, u više-manje neizmijenjenom obliku, proizvodilo donedavno Volkswagen je, naime, odlučio nakon 25 godina i 500.000 proizvedenih primjerka ukinuti proizvodnju Golfa I u Južnoj Africi. Ondje se Golf posljednja dva i pol desetljeća proizvodio pod imenom EconoGolf i CitiGolf. Zanimljivo je da je za izradu automobila Volkswagen navodno koristio arhitekturu iz svojih američkih pogona u Westmorelandu. Južnoafrički Golf nudio se sa čitavom paletom benzinskih i dizelskih motora zapremnine od 1,1 litre do 1,8 litara. Svi modeli koristili su se prednjim pogonom, a osim četverostupanjskog i peterostupanjskog ručnog mjenjača, u ponudi je bio i arhaični trostupanjski mjenjač. | |
| | | Kikica VIP član
Broj postova : 43764 Godine : 45 Datum registracije : 04.03.2009
| Naslov: Re: VW ugasio proizvodnju Golfa I nakon 25 godina 25.11.09 12:48 | |
| Legenda od auta nema što drugo..moj prvi auto, a i svakakva lijepa sječanja su mi vezana za Golfa 1..šteta..a istini za volju nebi se uopče ljutila da mi danas netko pokloni jednu novu jedinicu.. | |
| | | | VW ugasio proizvodnju Golfa I nakon 25 godina | |
|
Similar topics | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| Online | Ukupno je: 228 korisnika/ca online; 0 registriranih, 0 skrivenih i 228 gostiju. :: 1 Bot
/
Najviše korisnika/ca istovremeno online bilo je: 1514, dana 02.11.19 16:59.
|
Statistics | Registriranih korisnika/ca: 6485. Najnoviji/a registrirani/a korisnik/ca: Радослав.
Ukupno postova: 943552. in 18084 subjects
|
|